Widok

Samobójstwo po upokorzeniu w szkole

Opinie do artykułu: Samobójstwo po upokorzeniu w szkole.

Małoletni zwyrodnialcy rozebrali w szkole swoją koleżankę i na oczach klasy molestowali ją seksualnie. Całe zdarzenia sfilmowali telefonem komórkowym. Upokorzona przez nich 14-latka popełniła samobójstwo - tę szokującą historię opisał dziś Dziennik Bałtycki.

Do tragedii, jaka spotkała Anię z Gimnazjum nr 2 w Gdańsku doprowadziła m.in. jej... popularność. - Ania odrzuciła we wrześniu względy jednego z chłopaków. On postanowił się zemścić - tłumaczą zszokowane koleżanki ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Moby Dick

Nie zwalaj winy na gry komputerowe, bo to po prostu bzdura. Krwawe gry uwielbiam od dziecka, a muchy bym nie skrzywdził. O, komara już tak.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

CZEMU BRAT NIE PRZEKAZAł RODZICOM!!!

TEGO NIE ROZUMIEM..w tej sprawie cos smierdzi!!
jakas rodzinna tragedią!!Moze rodzice ja od dziwek wyzwali!!Kto wie?
Jak to możliwe, ze brat by nie przekazał rodzicom takie wiadomosci?
Taki obojetny na krzywde siosry by był?
Moze było tez tak druga wersja, ze przekazał, ze rodzice wiedzieli i kto wie, może ja wyzwali od dziwek itd..i ona sie załamała i postanowiłą swoje życie zakonczyc!!
A PRZYSTOJNIAKA CHYBA TRZEBA PODAC ODPOWIEDNIM ORGANOM, SPRAWDZA TWOJE IP., pedofilu chcesz filmik zobaczyc???zobaczyszzkraty wiezienia idioto

Gdzie byli nauczyciele ??

Wszyscy pytaliście sie gdzie byli nauczyciele ??Tego dnia w mojej szkole był obchodzony dzień nauczyciele
Wszyscy nauczycielowie poszli na sale gimnastyczna pozostawiając dzieci same bez opieki .
Jest to skandal ale musiałam to napisać !!
I błagam nie czytajcie gazet bo tam brednie piszą !!

uczennico 2 gimn

to może powiedz jak było naprawdę? byłaś tam ,patrzyłaś, smiałaś się? podobało ci sie?

to czemu chcesz zaczac od tego?
ich osadza, a na pewno juz znaja.
zajmij sie tymi, o ktorych policja nie wie. tragediami ludzi skrywanymi w tajemnicy, na pewno znasz choc jedna taka i nie udawaj, ze nie.
zajmij sie sprawcami takich tragedii, a nie wyj na forum internetowych o nazwiska jakichs gimnazjalistow, bo tak ci wygodnie wyrzucic gniew.

szok

7 lat temu skończyłam szkołe podstawową ale uu nas nie działy się takie rzeczy... Jestem przerażona tym cio sie teraz dzieje w szkołach. Mam siostrę w pierwszej klasie gimnazjum... po prostu szok....

spujność informacji uczennicy rzeczonego gimnazjum jest porażająca

O ZGROZO !!!

CO SIĘ DZIEJE Z NASZĄ NŁODZIEŻĄ ?

nic im nie zrobią

przecież oni są małoletni. nikt im nic nie może zrobić. dadzą ich do poprawczaka i co dalej? niedlugo wyjdą na wolność jeszcze bardziej zdegenerowani. ale mam nadzieje że wtedy ktoś inny ich znajdzie i wymierzy sprawiedliwość. Uciąć łapy !!!

jestem uczennicą gimnazjum nr 2

to co piszecie jest nieprawdą
Chłopcy wcale jej nie rozebrali .
A pozatym jaka tu spujność informacji skoro w gazecie napisali że oparli ją o ściane a u was żę na ławke

Nasz szkoła jest naprawde świetną szkołą !!
To wydażenie jest straszna lekcją dla nas wszystkich!!

Ukarać całą klasę

Skoro cała klasa "świetnie" się przy tym bawiła powinni wszyscy jej uczniowie być pociągnięci do odpowiedzialności.
Albo przerwać zmowę milczenia i wydać sprawców policji.Boją się 4 bandytów?

to jeszcze raz napiszę

Doszło do tragedii, dramat rodziców i zobaczcie co sami wyprawiacie jako ludzie dorosli
NAWOŁUJECIE DO PRZEMOCY,linczu,zemsty.
Co pomyslą mlodzi ludzie ,którzy czytja te posty,że w zyciu jest tak ,że jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie.
Czy to jest wg. Was dobrze?
I zadam teraz pytanie rodzicom, którzy maja dzieci w podobnym wieku czyli 14 lat, czy nigdy nie kupiliscie dziecikom gier typu; zabijanka,strzelanina itp. Czy zawsze spędzacie czas ze swoim dzieckiem, czy w komputerach blokujecie dostęp do róznych stron.
Najbardziej podłym postem na tym forum było:
zabic gnoi i ich rodziców. No to już naprawdę jest grozba karalna.
Nie bronię sprawców, nie bronię ich rodziców ale ludzie piszecie jak w amoku.
Od wymierzania kar w tym kraju sa Sądy. Straszenie i nawoływanie do przemocy nie przynosi nikomu nic dobrego.
Mogło nie dojśc do tragedii ale stało się najgorsze z mozliwych,śmierć dziecka ale ludzie nic was nie upowaznia do bycia sedzia i katem.

do nauczycieli

a ja mam pytanie do nauczycieli którzy są na forum. jak sie ma do takich coraz częstszych spraw w gimnazjach, system który wprowadziła reforma czyli; podstawówka, 3 lata gimnazjum i 3 liceum?bo mi sie wydaje że duży.kiedys po podstawówce tworzył sie naturalny przesiew-częsc do liceum, technikum, zawodówek. w tej chwili jest to wszystko wymieszane. co Wy o tym sadzicie?

kara śmierci

jestem za kara śmierci a dla takich małych bandytow powinny byc ciezkie roboty do końca życia,bo to przszli gwałciciele i mordercy!!!!

macias

od czegos(sic!) przeciez trzeba zaczac

CZEMU BRAT NIE PRZEKAZAł RODZICOM!!!

TEGO NIE ROZUMIEM..w tej sprawie cos smierdzi!!
jakas rodzinna tragedią!!Moze rodzice ja od dziwek wyzwali!!Kto wie?
Jak to możliwe, ze brat by nie przekazał rodzicom takie wiadomosci?
Taki obojetny na krzywde siosry by był?
Moze było tez tak druga wersja, ze przekazał, ze rodzice wiedzieli i kto wie, może ja wyzwali od dziwek itd..i ona sie załamała i postanowiłą swoje życie zakonczyc!!

macias

nie pier .pewnie jesteś z tej szkoly , jestem zwolennikiem KS-ów , uniemozliwienia kandydowania do czego kolwiek osobom karanym z jakiegokolwiek paragrafu czy to komunistycznego czy obecnego socjalistycznego , jak rownież tych p-ko ktorym toczy sie dochodzenie ,wprowadzania porządku kijem w każdej instytucji , ciezkich robót dla przestepcow , i uprawnień dla policji każdej formacjii na zasadzie obowiązujacej w USA i zrobienie porządku na ulicy przy pomocy Kałacha .
osobiscie pogonilem kilka razy takich o ktorych piszesz skonczyło sie na tym ze to ja byłem winowajcom i kosztowało mnie to kase więc nie posadzaj mnie o tchurzostwo

a wiec w Polsce nie dziala prawo tylko bezprawie do ktorego nawoluja nawet plakatowi prezydenci jak od poczatku kadencji robi sie glupka z ministra , to co by nie zrobił to bedzie glupkiem . amnestia maturalna tez mi nie pasuje niemniej pomyśl kto zreformowal szkole do tego stopnia ze uczniowie nie zdają matur w takiej ilości

To wszyscy po trochu ponoszą za to winę. Jednak najbardziej uczniowie, którzy w ogóle nie zareagowali. Cóź, widocznie pozostałym się to podobało. Ba mają tyle ciekawych filmów, gier, reality show, toteż nie dziwmy się, że dochodzi do takich sytuacji. Rodzice coraz bardziej pozwalają na wszystko dziecieom i mamy skutki wychowywania przez TV, telefony, gierki itp. Nie łudźmy się, że psycholog coś zmieni w tych dzieciach. Trzeba wrócić do tego jak wychowywane były dzieci w czasach międzywojennych lub zaraz po wojnie. Teraz młodzież jest okropna, rozpuszczona i uważa, że wszystko może. Chłopcy powinni być skazani jak dorośli. Jak oglądają filmy i programy dla dorosłych, pyskują jak dorośli, to niech też odpowiadają jak oni.
I zaraz obrzucanie błotem pana Ministra Edukacji, może już czas aby ktoś to zmienił. Jeżeli nie, to będzie właśnie tak jak w piątek!

Jestem dla nich za kara śmierci, bez względu na ich wiek

niech sie gnoje nuczą że nie sa bezkarni jako malolaci. To jest szczególne okrucieństwo, które popchneło dziwczynkę do tak okrutnej decyzji. Dodatkowo pociągnąć szkołę do odpowiedzialności!!!!!!!

Do Czarnej Żmiji

Jeśli byś był w takiej sytuacji, gdzie jednoczesnym obowiązkiem nauczyciela jest zarówno prowadzenie w klasie lekcji jak i apel w innej części szkoły, to co byś zrobił? Miał byś jakiś wybór? Tak to jest, że nauczyciele mają nadmiar obowiązków i nie zawsze są w stanie wyrobić się ze wszystkim. Tak było i w tym przypadku. Niestety, jak to się skończyło każdy widzi.

Jestem jednak zdania, że niesłusznie całą winą obarczasz nauczycielkę; zgadzam się natomiast że winę ponoszą sami mordercy - w sytuacji, gdy chcieli się zemścić na Ani, wybrali by każdy inny dogodny moment...akurat trafiło na tą sytuację.

Prokuratura już zajęła się sprawą, więc ew. samosądy itp. rzeczy nie mają racji bytu...choć pewnie większości aż ręce świeżbią...
do góry