Widok

Samobójstwo po upokorzeniu w szkole

Opinie do artykułu: Samobójstwo po upokorzeniu w szkole.

Małoletni zwyrodnialcy rozebrali w szkole swoją koleżankę i na oczach klasy molestowali ją seksualnie. Całe zdarzenia sfilmowali telefonem komórkowym. Upokorzona przez nich 14-latka popełniła samobójstwo - tę szokującą historię opisał dziś Dziennik Bałtycki.

Do tragedii, jaka spotkała Anię z Gimnazjum nr 2 w Gdańsku doprowadziła m.in. jej... popularność. - Ania odrzuciła we wrześniu względy jednego z chłopaków. On postanowił się zemścić - tłumaczą zszokowane koleżanki ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie wyobrazam sobie tego jak to mogło wyglądać!! To nie mieści sie w głowie co zrobili ci gówniarze!! Mam siostre w wieku tej dziewczynki, zabiłabym tych gówniarzy!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ich trzeba pokazac

Nalezy podac ich imiona nazwiska i adresy pokazac wszystkim ten nasz polski syf.
Jezeli maja np epulsa podac ich nicki tam beda ich zdjecia.
Nie mozna o to winić rodziców dziecko moze być cudowne w domu a po za domem wrednym gnojem, rodzice wcale o tym moga nie wiedziec sam mam wielu takich kolegów o dwóch twarzach o twarzy wspaniałego syna i ćpającego menela. Rodzice wychowują dziecko do momentu kiedy ono pójdzie do szkoły dalej juz wychowuje je szkoła i otoczenie.
Tak się zastanawiam ile osob było w tej klasie ? 6 ???? 5 sie bawiło a reszta patrzyła ? I co Ci kolesie mają w tych łbach ? Żeby rozbierac na lekcji itd. Zapewne musiała być piękną dziewczyną skoro akurat ją chcieli rozebrać banda kretynów. Chętnie bym z nimi sam porozmawiał ...

popieram poprzednika

.

Nie można być w dwóch miejscach naraz, ale można załatwić opiekę innego nauczyciela na okres swojej nieobecności, prawda?

Ja sama chodzę do liceum. Jestem w miarę spokojnej klasie. Mimo to, nie ma chwili, kiedy moglibyśmy zostać sami w sali, podczas zajęć.
Jeśli nauczyciel musi wyjść, załatwia zastępstwo innego nauczyciela.

Tak samo powinna postąpić nauczycielka tego nieszczęsnego gimnazjum. Tymbardziej, że jak wspominano, klasa jest trudna wychowawczo.

Nie jestem prawnikiem, ale jak się ma zachowanie reszty klasy do Art 18 &3 kodeksu karnego: " odpowiada za pomocnictwo także ten, kto wbrew prawnemu, szczególnemu obowiązkowi niedopuszczenia do popełnienia czynu zabronionego swoim zaniechaniem ułatwia innej osobie jego popełnienie."?

uczennico ze szkoly numer 2

szkoda Mi Ciebie naprawdę. Uważam ze powinnas natychmiast iść do psychologa

samosąd

trzeba by tych sku.........ów też upokorzyć a dzień później powiesić na drucie kolczastym, o tak dla przykładu...... proszę niech ktoś poda namiary na tych zwyrodnialców a rozprawa w sądzie nie będzie potrzebna!!! sprawiedliwość przyjdzie do nich sama

Czy ktoś zauważył, że bardziej na tych komentarzach zajęliśmy się szukaniem winnych, niż chwilą zadumy nad tym, co przeżyła rodzina Ani?

Jej samej powinniśmy współczuć, pomodlić się...nie wyrzucać agresji na wszystkich dookoła...

Proste - dożywocie w kamieniłomach

Niech zarabiają na suchy chleb ... a co ? Może jeszcze będziemy na nich płacić. A swojądrogą - to na ich miejscu bałbym się że ktoś może teraz chcieć się zemścić na nich ... i zrobić im coś bardziej okrutnego ;) Ewentualnie mogą iśc do wiezienia - tam się już nimi zajmą starsi, "wygłodniali" współtowarzysze z celi ;)

Do Michała

Zgadzam się z Tobą całkowicie...niesetety to wina dyrekcji szkoły.
Nie można tu mówić o winie nauczycielki, bo przecież nie może byćw dwóch miejscach naraz.

Czy jest jakaś rozsądna kara dla tych zwyrodniałych gimnazjalistów, ich rodziców, nauczycieli i pedagogów? Wszyscy tu zawinili i wszyscy powinni ponieść odpowiednią dla siebie karę, znając życie prawdopodobnie nikt nie dostnie tego na co zasłużył.
Zachowanie tych Sku...eli było przerażające, tak jak i klasy, która powinna była im przeszkodzić. Co z tych ludzi wyrośnie? Jeśli nic się nie zmieni Nowa, młoda Polska. Nie można do tego dopuścić.

uczennico gim. nr 2

opowiedz co sie stalo naprawde
dlaczego nie zareagowalas?co sie tma wydarzylo?

srutututu

poczekamy aż trochę dym opadnie, najlepiej na zimno i bez emocji

Moby dick

moje dzieciaki ( 18 i 12) graja w bardzo różne gry, maja stały,nieograniczony dostep do internetu, bez blokad.
i sa wspaniałymi chłopakami, po prostu ufamy sobie, rozmawiamy, omawiamy, komentujemy itp. itd. nie są oczywiście idealni, ale to nie jest kwestia filmów , gier, internetu, jak rodzice sa ok. to nic nie jest w stanie tego przełamać

oko za oko

Gdybym miała mozliwość kazałabym zrobic tym GNOJOM to samo co zrobili tej biednej dziewczynie.przerażające jest,że majac zaledwie po 14 lat sa zdolni do takiego zwyrodnialstwa, nie mają żadnych hamulców, nie bali sie kary robiąc to przy swiadkach, czują sie kompletnie bezkarni bo nasz prawo chroni takich z****ńców. przekraczając taka barierę w tak młodym wieku sa na straconej pozycji, nie miałabym litości, za kilka lat podrosna, zaczna wpierdzielać sterydy, poczują siłę, poczują władzę. teraz zamiast adekwatnej kary bedzie psycholog, jako nieletni nie beda ukarani tak jak na to zasługują...nie wiem, przeraża mnie to, jestem pełna gniewu bo stała sie rzecz straszna i nic nie mozna zrobić. uwazam że reszta klasy jest współwinna NIEROZUMIEM jak mogli nie zrobic wrzawy, nie pomóc tej dziewczynie...kolejny czarny marsz i co to zmieni NIC! POLITYCY ZAJMIJCIE SIE NARYBKIEM BO WYHODUJECIE BANDE ZWYRODNIALCÓW ..ten kraj upada

GDZIE NAUCZYCIELE ???

ODRAZU PO ZDARZENIU POWINIEN SIE ZNALESĆ U DZIEWCZYNY W DOMU PSYCHOLOG POLICYJNY. ALE W TYM KRAJU SIE COŚ ROBI JAK DOJDZIE DO TRAGEDII.I APROPO NAUCZYCIELKI KTÓRA ROZMAWIAŁA Z BRATEM GDZIE ONA MIAŁA GŁOWE.... ZA DUZO PYTAŃ A ZA MAŁO ODPOWIEDZI SZKODA DZIECIAKA

Czarna Żmijo - jeżeli nauczycielka była w tym czasie..

.. na sali gimnastycznej, na apelu czy w innej klasie- to winna jest DYREKCJA szkoły. I nikt inny.
Nauczycielka dostała polecenie opieki /pracy nad inną grupą młodzieży.. i nie jej rzeczą jest kombinowanie kto przeprowadzi lekcje z klasa.
Od tego jest dyrektorka szkoły za to bierze kasę.

Chryste...

Niepotrafie tego opisac co czuje..Gdzie sa nauczyciele,dlaczego dzieci robia takie rzeczy,dlaczego zadne dziecko nie wpadlo na pomysl zawiadomienia nauczycieli..??Cos jest nie tak z nasz mlodzieza,oni nie potrafia myslec.Jakie wychowanie rodzice dali tym malym zbirom..Czes dorastania powinnien byc okresem beztroskiej radosci..
Kondolencje dla rodziny pokszywdzonej.
Rodzicow zwyrodnialcow i te bachory-ukarac.
Nauczyciele jak widac tez sobie na beztroske pozwalaja.
CZEMU ZEDEN DZIECIAK NIE WPADL NA POMYSL POWIADOMIENIA KOGOKOLWIEK??DLACZEGO TERAZ MALE SZCZYLE UWAZAJA SIE ZA DOROSLYCH??

Moby Dick

Masz rację, tylko, że sądy nie wychowają gówniarzy skoro rodzice nie potrafili. To nie są 5-cio latkowie, w tym wieku powinni już wiedzieć, co jest dobre, a co złe. Więc mnie nie bardzo dziwi frustracja ludzi i chęć odwetu.

.

Z tego co wiem, to 'oskarżonych' zostało pięciu, a nie czterech chłopaków.

Dyrekcja łaskawie zadecydowała, że od jutra, uczniami z owej szkoły, zajmą się psychologowie. :|
Tylko na tyle ich stać.

W głowie się nie mieści.
do góry