Widok

Samotna mama, czy ktoś ją zechce? :D

Wiem, że takich wątków już było mnóstwo, ale cóż... Do jego założenia "zainspirowała" mnie wypowiedź @sam'a. Cytuję:
"żaden facet matki z dzieckiem na głowę sobie nie weźmie ot tak".
Zatem pytanie co znaczy "ot tak"? Czy samotna kobieta, która wychowuje dziecko/ci nie może być wartościową partnerką?
Poza tym absurdalnie dla mnie brzmi "nie weźmie sobie na głowę". Ja tam wolę chodzić po ziemi, niż siedzieć na czyjejś głowie :P A tak na poważnie dlaczego ma brać na głowę? Chodzi o stworzenie normalnego, partnerskiego związku.
Mam już swoje lata, większość samotnych facetów w moim wieku, też jest już po przejściach, często mają dzieci, zatem czy ja jestem gorsza od nich?

Bardzo chętnie wysłucham osób, którym może udało się stworzyć takie związki. Może panowie mnie trochę podbudują i się okaże, że mam jeszcze w życiu jakieś szanse, bo nie wszyscy myślą, jak @sam :D
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
Hmm, na pewno wierzyłam ale czy jeszcze? Ale nadzieję mam :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
M30+
No to wiesz, co masz robić :)
@M30+ - pamiętaj, ze nadzieja umiera ostatni :-) ponoć...
Tak wiem, założyć kieckę i lecieć na spacer :D
@Majka
Sprawdzę i dam Ci znać czy to prawda ;)
M30+ nie uwierzysz....Ale z moim niemężem, spotkaliśmy się na przystanku autobusowym;) jechałam do pracy...było ciepło...a ja byłam w spódniczce;);)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
hmmm może zacznę nosić te kiecki, skoro tak mówicie :D
@M30+ - daj znać koniecznie....
Kiecki przyciągają uwagę tylko jeśli odsłaniają ładne nogi.... W przeciwnym razie przynoszą odwrotny do zamierzonego skutek ;]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To powiedzcie dziewczyny gdzie będziecie się przechadzać, to się przejadę w te okolice :)
a podobno wyglad to podejscie raczej na krotka mete? ;)
Miałam legginsy pod spódniczką :P Do pracy jechałam, a nie do roboty;))
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
@mmm
a podobno wyglad to podejscie raczej na krotka mete? ;)

ale pomaga w starcie , a bez startu to mety nie będzie :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dobre wdr, co jak co, ale puentujesz całkiem trafnie ;D
@Tinker
no nie wierzę!
Ja jak założyłam krótkie spodenki to się tylko staruszki oglądały ;/
@wdr
niby tak, ale nie rzuca sie w oczy jedynie tym oczekiwanym ;)
Każdemu się rzuca... uwierz mi na słowo ;D
w tym rzecz wlasnie ze kazdemu.... ;)
I co w tym złego? A skąd taka kobieta ma wiedzieć, który to jest ten oczekiwany? Im więcej adoratorów tym większe szanse, że pozna się kogoś.

Kobieta powinna być bardzo długo niedostępna, żeby sprawdzić intencje adoratora. W więszkości przypadków osoby liczące na szybki seks, bardzo szybko się zniechęcają, a ciągnąć swoją grę miesiącami jest ryzykowne, bo w tym czasie wiele się może wydać.
zlego pewnie nic, ale taka kobieta po przejsciach raczej chyba nie jest zainteresowana banda facetow podobnych do tego od ktorego sie uwolnila... ;) tym bardziej przy wniosku ze wiekszosc to ci 'normalni' ;)

Podsumowanie:

Wątek dyskusyjny porusza temat związków samotnych matek z mężczyznami, analizując stereotypy, doświadczenia i perspektywy obu płci. Uczestnicy debatują nad tym, czy mężczyźni akceptują partnerki z dziećmi, jakie są wyzwania w takich relacjach oraz czy możliwe jest zbudowanie szczęśliwego związku w takiej sytuacji. Dyskusja obejmuje różne punkty widzenia: od sceptycznych opinii o trudnościach wychowawczych i emocjonalnych, przez pragmatyczne analizy warunków sukcesu, aż po optymistyczne przykłady udanych związków. Uczestnicy podkreślają znaczenie szczerości, dojrzałości emocjonalnej, wspólnych wartości oraz gotowości do pracy nad relacją. Wątek zawiera również osobiste doświadczenia, rady oraz refleksje na temat miłości, odpowiedzialności rodzicielskiej i możliwości szczęścia po rozstaniu.
do góry