Widok

Samotny tata

Czy samotny tata po 30stce jeszcze może poznac kogoś???Dodam,że dzieci na codzień mieszkają ze swoją matką,ja je odwiedzam w tygodniu i zabieram do siebie na weekend....dałem kilka razy ogłoszenia,ale bez skutku...dodam,że nie interesuja Mnie seks przygody,szukam stabilizacji,w perspektywie związku partnerskiego na dobre i na złe....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10
Artur ... to mnie zszokowałeś :) Zgadzam sie w pełni z tym postem jak i wcześniejszym. Najważniejsze to wyznawać zasadę "prawdę trzeba mówić głośno" :D

Prawda to prawda, czysta czy brudna, prawda to zawsze prawda, dlatego Artur jedyne co mogę zrobić to pogratulować odwagi, że ją napisałeś.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
@Artur - zgadzam się z twoją wypowiedzią w 100%.

Jak widzisz kulturalnie tez można :-)
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak szybko szafujecie wyrokami o osobach
których nie znacie
ja zupełnie nie rozumiem na jakiej podstawie wywnioskowałeś Arturze,ze autor jest taki a siaki.
poza tym JEST SAMOTNYM TATA
tyle, że nie samotnie wychowującym dzieci
czy gdzies jest napisane inaczej?
nie rozumiem tez poklasku pod twoim psychologicznym portretem -dla mnie dałes popis niby swojej meskosci
nie zwazajac na to,że MOZE WŁASNIE KOGOS BARDZO KRZYWDZISZ
i daleki jesteś od prawdy!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
@isztar

przecież nikt tu nie wydał żadnego wyroku :)

Nie oceniamy osoby, tylko jej wypowiedzi. Każdy z nas "przedstawia się" poprzez to co pisze.
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
wg mnie Artur "wyraźniej "się przedstawił
a krótkie lakoniczne wypowiedzi autora watku moim zdaniem znacza tyklo tyle----rezygnacja i przykre doświadczenia...
czy to oznacza,że niemęski jest?
ze uzala się nad sobą?
ze kogos obraża?
gdzie te cechy widać?
i czemu tak chętnie panie przyklaskujecie chamstwu?
to takie meskie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
czasem facet dajacy z liscia drugiemu facetowi
potrafi strzelić i kobiecie
i tyle z tej meskosci mamy
isztar@ nie chamstwu tylko szczerości, a to różnica.

Przeraża mnie to, że ludzie oszukują nawet samych siebie. Najbardziej czego w sobie i w ludziach nienawidzę to obłuda. Jeżeli ktoś krytykuje moje zachowanie to najpierw zastanawiam sie czy tak robię faktycznie. Ludzie przedstawiają się zupełnie inaczej niż jest w rzeczywistości, i mają do tego prawo, ale zamiast starać się być lepszym, zawsze można sie oszukiwać, że lepszym sie już jest :D albo usprawiedliwiać zwoje wady.

isztar uważasz, że lepiej koloryzowac niż powiedzieć prawdę?

W tych czasach to może dziwne, ale ja wolę usłyszec prawdę o sobie i może coś zmienić w sobie, niż słyszeć kłamstwa na swój temat.
Nie ukrywam, że mam trudny charakter, jestem zasadnicza, ale więcej u mnie można zdziałać prawdą niż mydleniem oczu.

Potrafię przyznać się do swoich błędów i bronić swoich poglądów.
Gdybyś obserwowała ludzi, słuchała ich to zauważyłabyś ile można wyczytać o osobie w tym co mówi, jak mówi i jak się zachowuję. Nie mówiąc o tym jak to się odnosi do rzeczywistości.
isztar@ a kobieta może uderzyć mężczyznę?

Zauważam, że często kobiety zachowują sie agresywnie, a jak mężczyzna odpowiada tym samym to od razu męski bokser. Bądżmy sprawiedliwi. Mężczyzna nie powinien bić kobiety, ale kobieta mężczyzny również.

Męskość nie odnosi się tylko i wyłącznie do siły, i często silny facet nie jest dla mnie męski ani godny uwagi. Mężczyzna oczywiście według mnie powinnien być zasadniczy, szczery i odpowiedzialny. Resztę zalet i wad mogę pominąć.
z postu nie wynika żadne kłamstwo,no chyba ,że wiecie więcej niż jest tu napisane?
a ja bazuje tylko na tym -co tu jest i nie widze tu zadnego oszustwa..
-
doświadczyłam naprawdę dużo i staram się ogladac z każdej strony-
cenie sobie szczerość i jestem wręcz obrzucania mianem "zbyt szczerej i dosadnej"
i jeśli z tego co user tu napisał wynikałoby ,że kłamie i oszukuje--to zgodziłabym się z toba
ale ja tego nie widze--pokaz mi gdzie kłamie,sciemnia,oszukuje?
---
ludzie sa b.czesto inni niż jawia się tutaj -ogólnie w necie
ja to wiem i tego doświadczyłam
ktoś,kto wydaj eci się super--okazuje się ,że jest super ale w pisaniu,gawedzeniu--poza tym niekoniecznie
i na odwrót-ktoś,kto jest cienki w pisaniu i wyrazaniu siebie może być interesującym w rzeczywistości
moim zd.za mało TU jest przesłanek,żeby stwierdzić że autor to oszust i jakas zyciowa niedojda
nie zgodze się z toba,ze można wyczytać z drukowanego słowa
o osobie wiele----mozna przypuszczać wiele
a to róznica
ze słowa PISANEGO RECZNIE można wyczytać o wiele więcej,
nadal jednak to za mało na 100%ocene
Ja też nie napisałam, że kłamie, że jest oszustem bo tego nie powiem nie poznając go. Nie oceniam kogoś nie mając do tego podstaw. Chodzi o to, że koloryzuje, ubarwia, gdy ktoś zapyta sie o jakieś jego słowo obraża sie itd. itp.

Nikt nie napisał oszust ani kłamca.
mówimy o autorze postu i o o tym ,co napisał Artur?
czy ogólnie?
bo ja odniosłam się do tego co u góry---piszesz,że @A.JEST SZCZERY I NIE OSZUKUJE czy jak mam to rozumieć,jego wypowiedz-pierwsza odnosiła się do AUTORA
CZY OGÓLNIE?
obraził się na A I PRZEZ A. i wcale mu się nie dziwie
gdzie koloryzuje,w czym??--ja nigdzie tego nadal nie widze
dla mnie-ON ZREZYGNOWAŁ I TYLE
nie polemizuje z osoba,która wydala o nim sad , nie znajac go,nie wiedzac jakim jest ojcem,z jakiego powodu nie jest z matka swoich dzieci------czy miał prawo jego oceniac w taki sposób--SZCZERY ale nie wiemy CZY ZGODNY Z PRAWDA
a autor się obraził---
czyz nie ma prawa?
kogo tym obraza,że się obraził:) albo oszukuje sciemnia,zakoloryzował cos tym,ZAKOLORYZOWAŁ SIEBIE?
?gdzie i jak?
----
---nie znam obydwu
i obaj mogą być lepsi ,gorsi jako partnerzy--ja tego nie wiem
-----
User---napisał post w dziale "poznajmy się"--bo chce kogos poznac!
nie chce przygodnego seksu ani zabawy na chwile,napisał SAMOTNY TATA--a mógł uzyc słowa----jestem ojcem i samotnym człowiekiem-nie byłoby to samo?tyle,że ktoś wcześniejsze,mnie scisle ujecie --zinterpretował po swojemu-miał prawo
jednak autor nie kłamał
napisał,ze widzi się z dziecmi PRAWIE CODZINNIE---Artur---NIE JEDEN raz powtarza,że "weekendowy tatuś"
próbował wielokrotnie-ja sam pisze w necie[nie napisał że na zywo nie próbuje kogos poznac!jak sugeruje A.!)
--
dla mnie nie ma zadnej szczerości w odniesieniu do autora--sa jakies domniemania uznane za pewnik
a reszta wypowiedzi odnosi się do" INNYCH "WEEKENDOWYCH TATUSIÓW" do których wpieliscie na siłe autora watku
----
A JESLI ON jest dobrym ojcem,był dobrym mezem i np. był zdradzony?
i zupełnie nie zasługuje na TEN RODZAJ SZCZEROSCI jaka mu zapodaliście ???
>User---napisał post w dziale "poznajmy się"--bo chce kogos poznac!
nie chce przygodnego seksu ani zabawy na chwile

Czyżby? w takim razie nie wiem co sądzić o wątku, który założył w dziale towarzyskim. Nie wspominając również o tym, który nagle zniknął 2 dni temu..
Oczywiście nie potępiam bo każdy ma swoje potrzeby, facet jest sam, więc dlaczego nie miałby szukać takich rzeczy. Ale..jakoś trochę mi się to kłóci właśnie z tym wątkiem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niewidoczna... na Forum jest w tej chwili chyba czterech userów :)
Wątek o którym wspominasz nie był zdaje się jego autorstwa... W tej chwili jednak trudno to zweryfikować. Pewności nie mam, zwyczajnie jest to poza obszarem moich zainteresowań.

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Żartujesz Sissel :-)) Skoro jest Ich czterech-przepraszam pozostałych trzech za oszczerstwa :-)
dla wielu ludzi mocno poranionych to nie jest dobre miejsce
na szukanie ciepła i zrozumienia
za dużo ludzi lubi szybko wytknąć komus jego niedociagniecia,małe wady--aby samemu podnieść w ten sposób swoje własne niepewne samopoczucie--/mam racje wiec jestem na podium/

jeśli ktoś jest cham-to należy się
ale można natrafić na nadwrażliwego lub nadwrażliwego w danym miejscu--i jeszcze mu dokopać
ja chrzanie taka szczerość,która rozdrapuje ledwo zabliźnione rany
lepiej ugryźć się w jezyk
czasem 1 niepodanie reki i szczerość dobija na amen--taki dosłowny,
poznałam takie osoby,juz ich nie ma
--
nie oceniajmy na minus ludzi,których nie znamy,nie mówmy do nich"jestes taki..siaki..rzygac mis ie chce.."
jeśli nie jesteśmy pewni ,ze mu się należy i tylko to może go nauczyć nie być swinia wobec innych[czy autor jest az taki!TUTAJ?!)-
-----
POCHWAŁA NA WYROST NIE ZASZKODZI
ZŁA OCENA TAK

----
w wieku ok 45 lat zmarła na nowotwór kobieta,która oceniano jako wyrafinowana kobiete,dla której mezczyzna to był portfel,która wg ludzi była niezaradna i ciagle popełniała błędy---
a prawda była taka----- potwornie wykorzystywana w dzieciństwie przez własnego ojca,że dziw że dozyła tych 45 lat
NIKT Z BLISKICH NIE DOCIEKAŁ PRAWDY,KAZDY OCENIAŁ PO WIERZCHU,nie znając całej reszty człowieka-----
nie znalazł się nikt kto rzetelnie i z sercem do niej podszedł,nikt w pore...
ludzie pohamujcie się z ocena....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeszcze raz napisze--ja bazuje tylko na tym,co tu napisane
NIE NA ZADNYCH INNYCH POSTACH ANI INNEJ WIEDZY O TYM CZŁOWIEKU!
jeśli ktoś wie cos więcej i sa to nieciekawe rzeczy-to powinien to ujawnić-jak najbardziej jestem za ujawnianiem prawdy w tym momencie
Na pewno nie zamierzam nic ujawniać. Krótko mówiąc: to nie moja sprawa. Poza tym, skoro Userów jest więcej niż jeden-tym bardziej nie będę się wypowiadać. Każdy ma swój sposób na życie i szczęście-tylko są różne metody. A jakie to już każdy wybiera sam. Reszcie nic do tego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeśli nic nie wiadomo na pewno-to pewnie ,że dajmy sobie spokój---

Spotkanie samotnych rodziców - 20.10.2013

Podaję link, mam nadzieję, że spotka się z przychylną reakcją :)

http://forum.trojmiasto.pl/Spotkanie-samotnych-rodzicow-20-10-2013-t498748,1,130.html
do góry