Widok
Nie pójdę, bo mieszkam w Rumi :)
Gdzieś czytałam, że chodzi o bezpieczeństwo. Że miejsca fizycznie na molo południowym jest zbyt mało jak na potencjalną liczbę zainteresowanych. Jest to gdzieś zrozumiałe, ale mogli zaprosić inną gwiazde gdzie fanów nie byłoby tak wiele, a tym samym każdy z mieszkańców i gości mógłby jechać na koncert.
Karta Mieszkańca
Od stycznia nie można było wyrobić karty bo trwały prace przy zmianie
projektu??? Złożyłem wniosek i nie wiem ile jeszcze będę czekał na
wyrobienie. Abonamentu niedzielnego nie założysz jak nie masz Karty
Mieszkańca, na koncert też nie wejdziesz a mieszkam 30 lat w Gdyni.
Wcześniej abonament niedzielny przysługiwał osobą które opłacają
abonamenty parkingowe. Pół roku minęło - ale po co jechać do centrum
Gdyni?
projektu??? Złożyłem wniosek i nie wiem ile jeszcze będę czekał na
wyrobienie. Abonamentu niedzielnego nie założysz jak nie masz Karty
Mieszkańca, na koncert też nie wejdziesz a mieszkam 30 lat w Gdyni.
Wcześniej abonament niedzielny przysługiwał osobą które opłacają
abonamenty parkingowe. Pół roku minęło - ale po co jechać do centrum
Gdyni?
Trójmiasto
Osoby co nie są z Gdyni narzekają ... Trzeba się przyzwyczaić że cześć rzeczy jest tylko dla mieszkańców...na molo w Sopocie nie wejdę za darmo, do Zoo w Gdańsku też...ale spokojnie pewnie jak jest metropolia to będą karty metropolitalne na to wllodarze wpadną .. chociaz zamiast kart zawsze można wprowadzić kolczyki RFID xD
Dostałem w twarz
Jestem Gdynianinem od urodzenia (ponad pół wieku). Nigdy nie planowałem wyrabiania sobie gdyńskiej karty mieszkańca. Nie chciałem, aby za mnie musieli płacić inni. Jestem w stanie sam zapłacić za wstęp do muzeum czy teatru. Teraz, w stulecie mojej ukochanej Gdyni ktoś nie pozwala mi świętować razem z miastem. Nie mieści mi się to w głowie. Gorycz, złość, smutek...
To jest po prostu wstyd i skandal.
To jest po prostu **wstyd i skandal**. Jeżeli Kartę Mieszkańca ma około **41,9% mieszkańców Gdyni**, to oznacza, że ogromna część gdynian została z góry wykluczona z możliwości wejścia na koncert Sanah.
Miasto powinno organizować wydarzenia **dla mieszkańców Gdyni, a nie tylko dla posiadaczy jednej karty**. Przecież osoby bez Karty Mieszkańca również tutaj mieszkają, płacą podatki, robią zakupy, korzystają z miasta i współtworzą Gdynię.
Jak można mówić o wydarzeniu dla gdynian, skoro ponad połowa mieszkańców nie spełniała podstawowego warunku wejścia? **To nie jest integracja mieszkańców, tylko ich dzielenie na lepszych i gorszych.**
Jeżeli koncert był organizowany lub wspierany za publiczne pieniądze, mieszkańcy mają pełne prawo zapytać: **dlaczego dostęp do niego został ograniczony tylko do wybranej grupy?** Władze Gdyni powinny się z tego jasno wytłumaczyć.
Miasto powinno organizować wydarzenia **dla mieszkańców Gdyni, a nie tylko dla posiadaczy jednej karty**. Przecież osoby bez Karty Mieszkańca również tutaj mieszkają, płacą podatki, robią zakupy, korzystają z miasta i współtworzą Gdynię.
Jak można mówić o wydarzeniu dla gdynian, skoro ponad połowa mieszkańców nie spełniała podstawowego warunku wejścia? **To nie jest integracja mieszkańców, tylko ich dzielenie na lepszych i gorszych.**
Jeżeli koncert był organizowany lub wspierany za publiczne pieniądze, mieszkańcy mają pełne prawo zapytać: **dlaczego dostęp do niego został ograniczony tylko do wybranej grupy?** Władze Gdyni powinny się z tego jasno wytłumaczyć.
Obecne władze właśnie zaliczyły glebę wykluczyli wielu Gdynian z urodzin ich miasta.
Gdynianie to głównie ludność napływowa która napływa tu cały czas, wielu z nich nie ma karty mieszkańca z wielu powodów. Ten koncert to symbol pogardy dla mieszkańców. Ja mam kartę której nie przedłużałem wiele lat i nie zamierzam . Gardzę tym wydarzeniem i tym jak jako mieszkańcy zostaliśmy potraktowani. Ja na swoje urodziny zapraszam gości z innych miast a na tych urodzinach nie mogę się cieszyć i świętować z moimi przyjaciółmi nawet z własnego miasta.
I bardzo dobrze
Jest mnóstwo innych atrakcji za free, płacz bo Sanah jest tylko dla mieszkańców z kartą. Limit to 35 tys. osób. Serio chcecie, żeby w pierwszej kolejności wepchnął się ktoś z zewnątrz na Wasze miejsca? W Polsce nauczeni jesteśmy, że wszystko darmo i kto pierwszy ten lepszy. Oburzenie, że jest w końcu jakaś selekcja.
Skandal - tylko na kartę mieszkania, a nie dają możliwości wyrobienia tej karty
Składałem elektronicznie wniosek o elektroniczną kartę, żeby nie czekać na plastik. I cały czas nie mogę się doczekać jej wydania. Dziś w urzędzie powiedzieli mi, że obecnie są zatwierdzane wnioski z końca lipca. Co znaczy, że nikt kto złożył wniosek po dacie ogłoszenia koncernu nie otrzyma karty,