Widok
Schody nie do pokonania dla wózków
Opinie do zdjęcia: Schody nie do pokonania dla wózków.
Zdjęcie zrobione przy przejściu podziemnym kolo stacji SKM Gdynia Stocznia. Ten, kto przebudował schody miał w nosie niepełnosprawnych i matki z dziećmi. A podobno myślenie nie boli...
Przejdź do galerii.
Zdjęcie zrobione przy przejściu podziemnym kolo stacji SKM Gdynia Stocznia. Ten, kto przebudował schody miał w nosie niepełnosprawnych i matki z dziećmi. A podobno myślenie nie boli...
Przejdź do galerii.

Większość osiedli, nawet tych nowych ma ten schodowy mankament - źle zbudowane schody czy podjazdy. Jako matka mająca dziecko w wózku codziennie borykam się z tymi niedogodnościami. Czy ktoś z budowniczych lub architektów sprawdzał kiedykolwiek rozstaw kółek w wózkach dziecięcych? Nie mogę wjechać/zjechać, ponieważ przednie kółka wpadają na schody. Czy tak trudno zwiększyć od środka podjazdy dla wózków dziecięcych. Testowałyśmy z koleżankami różne modele wózków i problem zawsze był ten sam - przednie kółka nie miały po czym zjeżdżać i wjeżdżać.
Dyrektywa była, więc musi być zrobione, ale jak to już nikogo nie obchodzi.
Napisali,że ma być podjazd, to jest, że spułczka jako osobny guzik, no to też jest. Tyłki na krzesłach uratowane, jontki od roboty kasę dostali, zatem gites. Co z tego, że podjechać się nie da, a guzik umieszczony w podłodze (takie ułatwienie dla ludzi na wózkach, żeby można było nacisnąć stopą). Brawo.
Powinni tych wszystkich "mądrych", opowiedzialnych za chodniki, drogi,podjazdy itp, puścić na wózku inwalidzkim, a potem i z wózkiem dla dzieci po osiedlach gdyńskich, to by się zdziwili z jakimi przeszkodami musimy walczyć!! Najlepiej wsadzić d..e w auto i jechać!! a chodniki, podjazdy, przejścia z mega wysokimi krawężnikami niech sobie leżą i się śmieją jakie ludzie akrobacje robią żeby nóg nie połamać, albo nie wysypać się z wózka inwalidzkiego czy też żeby dziecko z wózka nie wypadło !!! Żenada!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nic dziwnego
jak masz skrętne przednie koła to one zawsze sa ciaśniej rozstawione niz tylne. Ale i tak nie dałabys rady wepchnać wózek z dzieckiem pod góre, (próbowałam jak mała ważyła 3 kg a i tak bylo ciezko) wózek z dzieckiem jest za cięzki dla kobiety by go wepchać.musisz tyłem na tylnich kołach, wciągajac. DLa mnie to żaden problem. a podjazdy nie mogą nie miec przestrzeni bo bys stopy nie miala gdzie postawić.
Schody nie do pokonania dla wózków
Opinie do zdjęcia: Schody nie do pokonania dla wózków.
Przejdź do galerii.
Przejdź do galerii.