Widok

Schudłam

Wiem, ze to może głupie, ale chciałam się pochwalić.
Kilka kg mniej, a jaka motywacja!
1 kg mniej na tydzień!
Zero słodyczy - cukier tylko w owocach, dużo błonnika, 2 l wody dziennie, jedzenie do 18 i codzienne spacery po kilka km. Super sprawa :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
wcale nie głupie.

takie posty mogą motywować innych ludzi, np mnie ;) zebym w końcu zaczał biegać...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zobacz http://duzerodziny.pl/polecane-diety-zdrowotne/ moim zdaniem naprawdę dobra opcja.
Ja robie podobnie jak Ty, bez słodyczy, duzo wody i jakiś ruch, 3-4 razy w tygodniu (bieganie, rower, fitness) i też mam nadzieje, że tak schudne. Trzymam kciuki:-)
Chodzi oto, że bez większych męczarni udaje się schudnąć :) Teraz w sklepach dużo warzyw i to sprzyja zmianie jadłospisu :) Ty z tym fitnessem i bieganiem na pewno schudniesz!
Zmotywowana gratuluję :) jest się czym chwalić :)

Napisz coś więcej na temat swojej diety, skoro piszesz, że przychodzi Ci to dość łatwo. Zaciekawiłaś mnie.
U mnie niestety waga ostatnio coś stoi, a ruszam się codziennie (rower, bieganie) plus dieta - może to z dietą u mnie coś nie tak.
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
w dziurawych skarpetkach.
Dieta 1000-1200 kcal. Wcześniej jadłam bardzo dużo słodyczy. Chciałam udowodnić mamie, że jestem w stanie schudnąć, bo we mnie nie wierzyła. Zaskoczyłam sama siebie, bo z dnia na dzień przestałam jeść słodycze. Nie jem W OGÓLE słodyczy ani cukru.
Rano jem musli (węglowodany, bez tłuszczu i mało cukru) z jogurtem (w składzie ma być więcej białka niż węglowodanów i jak najmniej tłuszczu - polecam jogurt JogoVita).
Potem owoc (jabłko, gruszka, borówka amerykańska, truskawki itp).
Na obiad np fasolka szparagowa ugotowana lub gotowana pierś z kurczaka itp lub zupa - same proste, gotowane dania bez sosów i dodatków.
Po pracy jem COŚ. Tu różnie. Owoce lub jakieś warzywo lub zrobiona przez siebie sałatkę z oliwą z oliwek.
Najlepiej im później, tym więcej białka, ale ja nie jestem maszyną i tak nie potrafię :(
Zero smażenia, zero cukru, jak najmniej tłuszczu, pozytywne nastawienie + ruch :) I błonnik jedzcie!
wybacz, moze czegos nie zrozumialem, ale pozwól że coś doradze:

"Rano jem musli (węglowodany, bez tłuszczu i mało cukru)"
węglowodany = cukry

żarcie jak najbardziej MOŻE być tluste!
to cukry (czyli węglowodany) przemieniają się w tłuszcz w ciele
oczywiście tylko wtedy, jesli jest ich za dużo...
jak chcesz schudnąć, to węglowodanów ma być jak najmniej, a nie tłuszczy ;)

no i odrzuć gruszki z diety :) banany też są niewskazane na redukcje
OK, musli, składające się z ziarenek + orzechów chyba będą w porządku?
Ja rozumiem, ze jedzenie np samego mięsa może pomóc schudnąć, ale ja niestety należe do tych, ktorzy wolą zieleninę - to też węglowodany :/
Chodzi tez o to, aby nie przegiąć w drugą stronę.
Na pewno nie jem makaronu, chleba ani pierogów. Moja dieta to chude mięso, warzywa, owoce i ryby.
No to stosujemy tą samą dietę :) Przy czym ja raz na jakiś czas jem makaron, ryż i pieczywo (wszystko ciemne). Chleb ostatnio sama piekę. Czasem są i ziemniaki. Odchudzanie odchudzaniem, ale zwariować też nie chcę :) Nic za wszelką cenę. Jak będziesz miała ochotę pogadać, wymienić się przepisami, spostrzeżeniami, zmotywować, poruszać się, to zapraszam do grupki kilku dziewczyn z Gdańska, które wspólnie się odchudzają i motywują na fb https://pl-pl.facebook.com/moja.metamorfoza.90
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
w dziurawych skarpetkach.

Inne tematy z forum Zdrowie

Tabletki poprawiające ochotę na seks (10 odpowiedzi)

Czy takie tabletki mogą zadziałąć? Może postaram sie tutaj opisać swoją sytuację.Jestem w związku...

Łuszczyca skóry głowy co pomaga naprawdę, a nie tylko na chwilę? (4 odpowiedzi)

Zaczynam powoli tracić cierpliwość. Stosuję różne szampony, kremy, maści coś działa na chwilę,...

Czym myjecie skorę głowy przy łuszczycy? (4 odpowiedzi)

Czy są tutaj osoby, które chorują na łuszczycę skóry głowy? Czym myjecie skórę głowy?

do góry