Widok

Ścieżka rowerowa Pruszcz (Szlak Bursztynowy)

Rozumiem że to jest budowane od strony Gdańska, ale czy od Pruszcza albo jak kto woli od Św Wojciecha nie można przez ten rów zrobić jakiegoś mostku?
Gałęzie ktoś nakładł żeby przez rów przejść. Tam równolegle dołem najniebezpieczniejszy odcinek ulicy, dla uzupełnienia tych kilkuset metrów taki problem dla Gdańska połączyć tego, co zrobił Pruszcz z tym co zostało zrobione na Św Wojciechu?
To tak się świetnie dogaduje miasto Gdańsk z Pruszczem? Panie Lisicki? Jak to jest? Więc jak to będzie? A funkcja oficera rowerowego do czego? Pytałem się o coś raz i żadnego odzewu, może tylko formalnie istnieje a może pytanie za trudne do strawienia. .
Widziałem raz pana Lisicki na rowerze na Hucisku.
Gdynia też się świetnie dogaduje z Gdańskiem, panowie w garniturach, polityka i wasze podziały nie interesują przeciętnego zjadacza chleba..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Też kiedyś o ten temat pytałem oficera rowerowego. Ten twierdzi że to powinien zrobić Pruszcz bo ścieżka jest na ich terenie. Pojawiła się jednak iskierka nadziei na mostek. Pruszcz rozpoczął przebudowę swojej części wału wzdłuż Kanału Raduni. Być może przy okazji tej inwestycji powstanie kładka łącząca obie ścieżki. Gdański odcinek od św. Wojciecha do Oruni jest już prawie przejezdny. Są co prawda gdzieniegdzie utrudnienia , ale jest to jeszcze plac budowy. Wąskie gardło jest w okolicy Parku Oruńskiego , tam trzeba bardzo zwolnić by bezpiecznie minąć się z pieszym czy innym rowerzystą.
z Oruni do Gdańska Głównego nadal trzeba jechać równoległymi uliczkami , ale da się pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A jakie dokładnie odcinki są gotowe-przejezdne w stronę Pruszcza?
Czy od Obwodnicy południowej w stronę Św. Wojciecha da się jechać na wale?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak spokojnie możesz tam jechać. , nawet spokojnie można ominąć firmę poziom Gdy dobra nawierzchnia się skończy jest tabliczka teren budowy wstęp wzbroniony , jednak jeszcze robót tam nie ma i jeszcze przynajmniej w niedzielę udało mi się przejechać. Trochę utrudnień jest w Pruszczu , stanęła tam budka z ogrodzeniem i ten fragment trzeba przejechać jezdnią lub chodnikiem znajdującym się po drugiej stronie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rowery

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

do góry