Widok

Seksoholizm- coraz częstszy problem...

Uzależnienie od seksu jako jednostkę chorobową opisano w latach osiemdziesiątych XX wieku. Nie jest to sprawa, która dotyczy niewielu. Według szacunków amerykańskich badaczy w Stanach Zjednoczonych 3 do 6 proc. populacji to seksoholicy.
Osoby uzależnione mają skłonność do nadawania podtekstów seksualnych dosłownie wszystkiemu. Odnajdują skojarzenia z seksem w najzwyklejszych uwagach czy wydarzeniach. W skrajnym przypadku seksoholik może wydać wszystkie swoje pieniądze na płatny seks, że zabraknie ich na jedzenie czy czynsz. Seksoholik, tak jak alkoholik lub hazardzista tłumaczy się przed samym sobą, racjonalizuje swoje zachowania, broni się obwiniając innych o swoje problemy.

Jeśli masz podobny problem- jest nadzieja- w trójmieście organizują się spotkania anonimowych seksoholików, działające podobnie jak ruch aa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Amerykańscy badacze po wielokrotnym przeanalizowaniu powyższych wpisów zrezygnowali z dalszych badań. Oto wyniki ich pracy:

@koko" Daj sobie spokój-szkoda wypowiadać się na tematy o których nie ma się pojęcia."
Każdy ma tutaj prawo do tego, aby się wypowiadać, ponieważ jest to forum towarzyskie, nie specjalistyczne.

@ciacho
"w przeciwieństwie do większości uzależnień, seksoholizm wyniszcza emocjonalnie a nie fizycznie"
Bardzo dobrze to opisałaś. Przykład jest widoczny w osobie koko. Jest ona osobą o poniekąd zniszczonej psychice, przez wcześniejsze życie jej męża. W chwili obecnej czuje ona ogromną zawiść i złość bo nie może się ciągle pogodzić ze swoim losem(mimo, iż trwa to już stosunkowo długo).

Podsumowując moją wypowiedź odniosę się do tego co napisała @koko - "Czy to jest faktycznie jest problem czy może promocja? "
Seksoholizm to jest ogromnym problemem dla osób "cierpiących" na to. Co innego jest lubić seks kilka razy dziennie, a co innego wydawać ostatnie oszczędności na to by się "bzyknąć". Osoby mające z tym problem powinny zgłosić się na terapię.
Tobie koko też sugeruję pomoc psychologa. Życzę powodzenia

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jezu ile frustracji....
Amerykańscy badacze dowodzą, że jeżeli zaczniesz zdanie od "amerykańscy badacze" to 90% społeczeństwa to łyknie :D

...choć "łyknie" to nie jest dobre słowo w tym wątku :D

co do kwintesencji wątku- seksoholizm to ciężka choroba...przede wszystkim nie pozwalająca na stały związek czy rodzinę. powodująca brak poczucia bezpieczeństwa, brak zaufania do samego siebie i często też do ludzi wokół...to trochę jak alkoholizm czy narkomania- to samo zapotrzebowanie w kwestii uzależnienia tylko na inny "towar" ... kac moralny, głód seksualny... tylko w przeciwieństwie do większości uzależnień, seksoholizm wyniszcza emocjonalnie a nie fizycznie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj, oj ....brak słów. Jak jeszcze raz przeczytasz temat główny i prośbę o pomoc seksoholików nie.... nic,.... to jeszcze raz- zrozumiesz że temat cię nie dotyczy. Daj sobie spokój-szkoda wypowiadać się na tematy o których nie ma się pojęcia. Ale doceniam to ze próbujesz ....MASZ RACJE NIE WOLNO SIĘ PODDAWAĆ.
Pozdrawiam
Jak byś wydawał na leczenie łajdactwa swojego partnera średnio 2 tys. złoty na miesiąc to zastanów się i odpowiedz sobie sam na pytanie: Czy to jest faktycznie jest problem czy może promocja?????hmmm
Jak dla mnie to Ty masz problem z jakimiś narkotykami a nie z seksem. Przestać ćpać ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
problem, wmawianie problemu, czy promocja filmu Duńczyka
Na tym właśnie polegał problem. Wampiry są zwykle bardzo miłe, do czasu, aż nagle, nie są.
Widac ze nie wiesz o czym piszesz. Wiedział byś co robi się w pierwszych 10 minutach. To się nazywa świadomość sytuacji a nie nakręcenie. Dalej uważam, ze temat za ciężki dla Ciebie.
Pozdrawiam
dowiedziałaś się 10 minut temu że taka nakręcona jesteś ?
Jeśli to było do mnie -to odpowiem Ci tak. Odnosze wrazenie że banda seksoholików i nimfomanek poszukuje tutaj bratniej duszy w poszukiwaniu zajączka, który to da im to szczęście- tak, na pewno tym razem to to.....NIE>>>>>oooooo poszukamy dalej.
Jak się skończy ziemia zostanie jeszcze kosmos!
Jak cię to spotka to pogadamy!!!!
Teraz sobie odpuśc-temat za ciężki.
następny zraniony karabin maszynowy lol
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Seksoholizm- coraz częstszy problem..." ? Chyba do Ciebie ;)
Jakie to ma znaczenie????
W tej sprawie nie chodzi o ip ale o problem- to on powinien dac ci do myślenia!!!!!!
Skupiłaś się nie na tym co trzeba-więc po co to czytasz jeżeli ci to nie interesuje a to kto z jakiego ip pisze-polecam inne stronki-w tym temacie Maja jak widać nie ma nic do powiedzenia-ale szpiegostwo-jak najbardziej!!!!!!
@koko odpowiadasz @lili - szkoda tylko, że macie to samo IP :-)

czasami wystarczy pomyśleć :D
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mam męza seksoholika.
Jestem zdrowa wiec dam ci rade jaką daje mojemu mężowi- bądź dla siebie katem, nie tłumacz się sam przed sobą!!!!!!
Jeslli tłumaczysz swoje działania-to znaczy że dalej się okłamujesz.
Mam nadzieje ze nie masz rodziny i krzywdę robisz sobie sam a nie żonie i dzieciom. Tak kochacie samych siebie,że nie potraficie przestać się rozpieszczać i rezygnować z przyjemności!!!!
Egoiści!
Człowieku- ona była by z tobą chwile-a reszte z kim innym. Mój mąż oprócz mnie miał 97 partnerek. Załosne.... jaką przyjemność może stanowić bycie numerem-niee wiesz co piszesz!!!!!
Jaki jesteś nieświadomy..... To w większości impotenci. Tak gazują ze z czasem pedał przestaje działać. Mam takiego złoma w domu!!!!!!
Lepsze to niż impotencja
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja bym chętnie poznał nimfomankę ;) Co by mi zyć nie dawała ;P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry