Widok

Sekta symetrystów

Do obiegu medialnego weszło nowe pojęcie - “symetrysta”. Dobrze to świadczy o opinii publicznej, która zaczyna sobie zdawać sprawę z metod manipulacji i propagandy.

Co głosi sekta symetrystów ? 

Trudno się w tym poplątanym świecie połapać, więc symetrysta ma problem, Bo jedni głoszą, że Pana Boga nie ma, ale diabeł jak najbardziej i trzeba uroki zamawiać. Drudzy zaś twierdzą, że Pan Bóg jest, ale diabła nie ma. A jak diabła nie ma, to i piekła nie ma, więc hulaj dusza.

Więc nie ma symetrysta lekko, ma dylemat jak osiołek przy złobie. Na wszelki wypadek kłania się na obie strony. Ofiaruje Panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek. Pan Bóg daleko, do tego sprawiedliwy, ale nierychliwy, a tu diabeł blisko, nigdy nie wiadomo, co mu przyjdzie do głowy, czym podkusi, więc trzeba obie strony jakoś zadowolić. Na wszelki zatem wypadek, obu trzeba złożyć dary.

No, ale problem nie jest taki prosty jakby się wydawało. Bo to i Pan Bóg ma swoich zwolenników i diabeł też. I ich też trzeba mieć na uwadze. Głowa od tego może rozboleć, ale się nie dajmy. Trzymajmy się od jednych i drugich z daleka.

Po czym poznać symetrystę ?

Najpowszechniejszym znakiem jakim operuje symetrysta jest sentencja “Prawda leży po środku”. Symetrysta nie będzie marnował czasu i zawracal sobie głowy poszukiwniem prawdy, która leży tam gdzie leży, on posłuży się takim gotowcem. Może też się posłużyć innymi zwrotami, które wyrażają ten sam jednak stosunek do omawianych kwestii np. “ Oni wszyscy tacy sami”, “Wszyscy politycy to kłamcy, oszuści”, “Wszyscy faceci to świnie”.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

raven

Należy umiejętnie analizować trendy, te istotne, i nie ulegać bieżączce medialnej w kwestii polityki. Polityka ma swój wieloletni tryb cykliczny niekompatybilny z medialnym trybem on-line.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chciałem tylko nadmienić, że dzisiejsze wiekopomne wybory na szefa partii z kropką zostały skutecznie medialnie przykryte ustawką z czytaniem przez prezesa atlasu kotów i wystawieniem tegoż na aukcję charytatywną. I tyle w temacie symetryzmu. To twoi faworyci ustalają trendy i narracje. Jak nie pożrecie się między sobą, to wasze stronnictwo amerykańsko-eskimoskie ma szanse długo nam miłościwie panować.

https://www.youtube.com/watch?v=F8laMm-YyLY
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Symetrysta to nie żadne zło, to czlowiek z zezem.

Ciekawy wpis bardzo. Symestrysta to złooooo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kup se lepsze słuchawki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pierwsze słyszę o czymś takim.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sky ty nie wiesz o co chodzi i niepotrzebnie sie na niego rzuciłes
człowiek nie jarzy co tu sie dzieje na forum,kto ,co ,do kogo?

kompletnie
--------------
dam wam spokoj i sobie tez ..bo k...a kazirodcze sny mi sie pojawiaja

nie uchronisz nikogo za pomoca wąłsnego doswiadczenia..sam niech sprawdza
trzeba buty z błota wyczyscic i isc dalej

bedzie wam troszke weselej na forum
kiedy kolega zacznie na powrot sypac kawałami:)

Kolejny frustram z pianą w pysku. Powywieszac na Monciaku tych, co się dorobili w zyciu :)
Żad d...pe ściska.

znalazłeś , brawo ty ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pan wdr ma najpewniej problem z procesem przemiany pokoleń :
>jesteś typowym przykładem pokolenia obecnych imbecyli , nieogarniającego co się wokół niego dzieje, już wszystkie kabarety o was skecze mają w swoim dorobku ;D
>Następny z zidiociałego pokolenia , panie piękny oświecony europejczyku ..................

Będziemy żałować, że to ostatnie pokolenie ogarniające co się wokół niego dzieje, odchodzi.
Mam nadzieję, że wasz znak rozpoznawczy - piana u pyska - zdąży jeszcze wyschnąć przed zaśnięciem.

@Gówno prawda
jesteś typowym przykładem pokolenia obecnych imbecyli , nieogarniającego co się wokół niego dzieje, już wszystkie kabarety o was skecze mają w swoim dorobku ;D

Ciacho...wiem ,ze ty jestes inteligentna,choc zdarzy cis ie palnac cos
ale to i tak mało jak na twoj wiek..mnie sie zdarza to czesciej
nie bede sie tobie tłumaczyc--tłumacza sie winni
i tego ,co on powiedział na pewne osoby tutaj--nie przytocze! w odwecie

co jakis czas bede odsłaniała klamstwa,ktore wypisuje
odsyłam wszystkie kobiety do psychologii i terminu "narcyz"

obie panie swietnie to "zjawisko" wyjasniaja
trzeba przyznac ,ze kolega nasz jest swietnym kamuflazysta
a towarzystwo i to ogromne jest mu potrzebne jak rybie woda,stad bedzie je tak ustawiał,zeby WROG odstapił osmieszony,zdegradowany,ponizony,...to ten, co jego odsłoni bedzie wstretny ,nie on i jego manipulanckie zagrywki

wiele kobiet przestało pisac tutaj z jego powod!
pandzio zakłąmuje rzeczywsitosc na swoja korzysc!
powinnismy to tolerowac i tym samym dawac mu poklask dla jego "twórczosci"

on ma cos oddac
co? coz taki zydek moze oddac
stracony czas,pieniadze ,pokladane nadzieje i wiare w człowieka
dobre słowa i ręke podana ,zeby sie wygramolił z gua..a???
NARCYZ BIERZE
nie oddaje

https://www.youtube.com/watch?v=7OthnI1rJks
https://www.youtube.com/watch?v=SqZh8o2WRmU&t=1312s

Ja mam łowce za cos przepraszać?

Isztar, po pierwsze ja nie marnuje fajnego zwiazku. Po drugie jestem duza dziewczynka i dosc rozumna. Biore odpowiedzialnosc za swoje slowa i czyny. Po trzecie jakkolwiek mnie nazwalas w prywatnej rozmowie z sadylem i czy to byly twoje slowa czy nie,mialas prawo. Nikogo nie zmusze zeby mnie lubil czy szanowal, wazne,ze ja siebie lubie :-) Natomiast bardzo nieladnie,ze oberwalo MI sie w WASZEJ dyskusji rykoszetem i nie zycze sobie wiecej takich akcji.

Sadyl ma swoje wady i jest babiarzem.nie stworzy stalego zwiazku prawdopodobnie nigdy. Nie chce widziec,ze czasem nie ma racji. Kazdy to widzi. Ale nie mozna mu zarzucic braku ponadprzecietnej inteligencji,duzej wiedzy,charyzmy i poczucia humoru.

Nie wiem Isztar co miedzy wami zaszlo czy co bylo tzn domyslam sie po tych atakach wzajemnych. Jestes madra kobieta,nie daj sie zaslepic zloscia i rozczarowaniem.

Sadyl jezeli faktycznie finansowo jestes dluzny Isztar to jej oddaj co do niej nalezy i zamknijcie ten temat.

..i znowu przekłamanie
wyjete z całosci
zapomniałes tez dodac ,ze kilku panow złapała za spodnie i nic ciebie to nie ruszało
nawet "przepraszam" nie było
zreszta teog słowa nie masz w repertuarze

Twoje skłonności do komunizmu wynikają z faktu, ze wyrzucono cie z solidarności z powodu choroby psychicznej?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam w zwyczaju odpowiadać - świat jest jednością i obowiązują w jego organizowaniu te same identyczne reguły. Nie ma dwóch czy więcej systemów logik dla różnych aspektów świata. Są tylko mniej lub bardziej szczegółowe prawa natury ukladające się hierarchicznie w jeden porządek. I to pokazuje nauka i tak samo czyni to religia, w której świat organizuje Boska moc.

Alem prawda jest tylko 1 słuszna.
I wąsik zapuszczasz.

ciacho

czy mozliwa jest wolność w próżni ? Jesteś w stanie oddychać w próżni ? Będziesz w stanie żyć w stadzie pawianów czy szympansów ? Grupy ludzkie organizowane są poprzez politykę, nie ma ludzkiego życia bez polityki, a polityka to działanie na rzecz grupy. Nie próbuj kombinować, kombinowanie to dobre było w komunizmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jego koń już dawno nie stawał i nie podskakiwał. To biedny, samotny człek.

Inne tematy z forum Hydepark

Czy mężczyźni mogą chodzić w spódnicy? (29 odpowiedzi)

Tu i ówdzie kreatorzy mody zachęcają mężczyzn do założenia spódnicy. Chodzi o spódnicę szytą dla...

muza na dziś (784 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Grajdołki (110 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry