Widok

Sekta symetrystów

Do obiegu medialnego weszło nowe pojęcie - “symetrysta”. Dobrze to świadczy o opinii publicznej, która zaczyna sobie zdawać sprawę z metod manipulacji i propagandy.

Co głosi sekta symetrystów ? 

Trudno się w tym poplątanym świecie połapać, więc symetrysta ma problem, Bo jedni głoszą, że Pana Boga nie ma, ale diabeł jak najbardziej i trzeba uroki zamawiać. Drudzy zaś twierdzą, że Pan Bóg jest, ale diabła nie ma. A jak diabła nie ma, to i piekła nie ma, więc hulaj dusza.

Więc nie ma symetrysta lekko, ma dylemat jak osiołek przy złobie. Na wszelki wypadek kłania się na obie strony. Ofiaruje Panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek. Pan Bóg daleko, do tego sprawiedliwy, ale nierychliwy, a tu diabeł blisko, nigdy nie wiadomo, co mu przyjdzie do głowy, czym podkusi, więc trzeba obie strony jakoś zadowolić. Na wszelki zatem wypadek, obu trzeba złożyć dary.

No, ale problem nie jest taki prosty jakby się wydawało. Bo to i Pan Bóg ma swoich zwolenników i diabeł też. I ich też trzeba mieć na uwadze. Głowa od tego może rozboleć, ale się nie dajmy. Trzymajmy się od jednych i drugich z daleka.

Po czym poznać symetrystę ?

Najpowszechniejszym znakiem jakim operuje symetrysta jest sentencja “Prawda leży po środku”. Symetrysta nie będzie marnował czasu i zawracal sobie głowy poszukiwniem prawdy, która leży tam gdzie leży, on posłuży się takim gotowcem. Może też się posłużyć innymi zwrotami, które wyrażają ten sam jednak stosunek do omawianych kwestii np. “ Oni wszyscy tacy sami”, “Wszyscy politycy to kłamcy, oszuści”, “Wszyscy faceci to świnie”.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

no to ostro pojechaliście ;)

faktycznie, forum nie jest od wywlekania prywatnych brudów...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Łowca jest ateistą, popierającym obóz rządzący. Absurdalne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

moze i nie jest
a co bys zrobila gdyby facet cie wyrolował i jeszcze do tego
na forum mienił sie mistrzem moralnosci
naprawde Ciacho--nie wiesz kompletnie z kim masz do czynienia
i uwazaj..szkoda byłoby,zebys zmarnowała fajny zwiazek
dla takiego czegos..co sie swieci z wierzchu tylko
mnie tez ostrzegano
ale ja ,jak zwykle sama musze na własnej skorze sprawdzic
oczywsicie ty --usłyszałas juz niesamowite historie, o tych złych kobietach
a le gdybysmy tak --wszystkie znajome mniej i bardziej usiadły, w kregu, przy ognisku.. i przy piwku ..czymkolwiek
poskładałybysmy te opowiastki do kupy
wyszedłby zupelnie inny obraz

a ze na taka mine,z opoznionym zapłonem wleze ..nie myslałam
----------
jak kobieta kobiecie mowie

@Gówno prawda
Absurdalne to jest to że ktoś kto dochodzi do takich wniosków, jeszcze funkcjonuje na tym świecie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Porazajaca inteligencja.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziękuję za uznanie, mimo że twoja nie odbiega od reszty waszego kółka wzajemnej adoracji czyli jest na przeciętnym poziomie KOD-ziarza, to i tak to doceniam ;D.

zetjot nie jest ateistą po prostu chwilowo nie po drodze mu mącenie polityki z religią (po prostu zrozumiał że tego nie da się obronić) - a wasze kółko wzajemnej adoracji daje się wodzić za nos.

P.S.
To nie facebook , tu wciskanie łapki w górę lub w dół nic nie daje, bo tu każdy swój rozum ma.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Widze, ze obaj na to samo chorujecie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wypowiem się tylko za siebie...
Uczulenie na głupotę , kłamstwo i cynizm ? To, tylko uczulenie choć w waszych oczach może to choroba... ale wy nigdy jakoś wnioskami nie błyszczeliście ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ty z Ciachem na wspólnym piwie?
Przezabawne.
Przecież to dla ciebie "słodka idiotka" (twoje słowa).
Organicznie, od wejścia, nienawidzisz kobiet, które są od ciebie młodsze czy wydają się bardzie atrakcyjne.
Zazwyczaj nie flirtuję z babkami w sklepach aż tak, jak robiłem to przy tobie. Celowo oczywiście. Miałem nadzieję, że złapiesz dystans. Że uda ci się wyjść poza skorupę własnych fobii i kompleksów.
Czy jest przypadkiem, że jedyna twoja "przyjaciółka" to osoba, z której sobie możesz robić jaja, bo jest "bardziej stuknięta od ciebie" (znowu twoje słowa).. Czy jest przypadkiem, że usilnie wciskałaś w moje usta własne słowa, których nigdy nie wypowiedziałem, typu "beznadziejna" czy "idiotka"? Czy jest przypadkiem, że najbliższa rodzina cię nie cierpi?

Może tak być, że świat się sprzysiągł przeciwko tobie. A może też być, że potrzebujesz terapii.
Wybór należy do ciebie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

My, Wy, oni.
Bardzo chrześcijańskie.
Gratuluje.

Coś mi się wydaje, ze Pan Sadyl nie zachowuje się tu zupełnie jak dżentelmen

@Gówno prawda
Nie wyskakuj mi tu z chrześcijaństwem, a w sumie dawaj będę miał polewkę , niezłe pole do popisu aby ukazać wasz cynizm.

Dyskusja z desperatem, to tak jak dyskusja z chorym umysłowo.
Gadaj z równymi sobie.

Ciacho,

nie kombinuj, nie wyślizguj się z tematu.

Coś mi się wydaje, że zero nie powinno się wcinać między sznapsa a zakąskę.

Miałem na telefonie przed chwilą jedną z Forumek.
Nikt nie wpadnie, kto to był, bo nawet dla mnie było to zaskoczeniem.
Ok. pół godziny rozmowy można sprowadzić do "Sadyl, odpuść".

Z szacunku dla innych Forumowiczów: ok. odpuszczam. Nie będę już komentował bzdur pod moim adresem.

wdr,

"po prostu chwilowo nie po drodze mu mącenie polityki z religią (po prostu zrozumiał że tego nie da się obronić)"

Pardon, monsieur, ale skąd ty taki wniosek wyciągnąłeś ? Gdzie to było napisane ? Tak to jest z czytaniem ze zrozumieniem, postulat rzadko spełniany. Mam więc parę pytań do ciebie.
1. Czy poptrafisz jednocześnie jechać na dwóch rowerach?
2. Czy tego typu jazda jest prawnie dozwolona ?
Nie miesza się dwóch odrębnych wątków.
Dopiero po odrębnej analizie obu można rozpatrywać kwestię zgodności lub niezgodności, na tym polega właściwa metodologia. Ludzie, nie potraficie po prostu dyskutować tworząc misz-masz.

boisz sie widze Sadylu bardzo
trzeba było byc w porzadku
na tej osobie wyjatkowo ci zalezy
tylko,ze ona na tym nic nie skorzysta
oby nie straciła

Wdr ..czytaj ze zrozumieniem:)
Napoleon nie dziekuje
Napoleonowi nalezy sie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

> na tej osobie wyjatkowo ci zalezy

Nigdy Jej na oczy nie widziałem.

:x

Napoleonek wreszcie przemówił.
I teraz ciemny lud już jest świadomy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (243 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry