Widok
Jesne ze super - najlepsza rada jaką można dać. I pisze to bez sarkazmu.
Z resztą może korzystać z serwisów jak chce. I tak po jakimś czasie przyzna mi racje. Ale ile przedtem straci czasu, nerwów i kasy to jego :D
1) Zinn i sztuka serwisowania roweru górskiego
2) narzędzia można kompletować latami. Albo kupić komplecik. Np w decatholnie :D
Za 150 zeta walizeczka w której jest zasadniczo wszystko co trzeba. Klucze do konusów, sciągacz, skuwacz, klucz do kaset, bacik, imbusy ect.
p.s. faktem ze niektórych zeczy sie samemu nie zrobi - ale „zwykły” serwis ich też nie zrobi :>
Z resztą może korzystać z serwisów jak chce. I tak po jakimś czasie przyzna mi racje. Ale ile przedtem straci czasu, nerwów i kasy to jego :D
1) Zinn i sztuka serwisowania roweru górskiego
2) narzędzia można kompletować latami. Albo kupić komplecik. Np w decatholnie :D
Za 150 zeta walizeczka w której jest zasadniczo wszystko co trzeba. Klucze do konusów, sciągacz, skuwacz, klucz do kaset, bacik, imbusy ect.
p.s. faktem ze niektórych zeczy sie samemu nie zrobi - ale „zwykły” serwis ich też nie zrobi :>
qrt jesteś ekstremalista ;-) sam większość rzeczy robię sam przy rowerze a ostatnim razem dawałem rower do serwisu jak nie miałem jeszcze kluczy do suportu czyli parę lat temu. ale mojej rebki jeszcze nie serwisowałem i nie wiem czy jej nie dam do serwisu. czasem szkoda czasu na studiowanie manuali i nerwów czy czegoś się nie popsuło.
czy komplecik za 150 ma dobrą jakość?
czy komplecik za 150 ma dobrą jakość?
czy ma dobrą jakość to nie wiem. Ja swój zestaw składałem wiele lat. A zaczeło sie od kompletu dobrych imbusów i starych rometowskich kluczy rowerowych.
A co do reby to nie ma sie co bać. Ściagnij manual ze strony RS i zobacz. Tam wszysto ładnie opisane wraz z obrazkami :D
A tak w ogóle to jej nie trzeba rozbierać do końca - wystarczy iż wyciągniesz golenie górne z dolnych i przesmarujesz. Komór powietrznych i komory z tłumikiem nie ma co dotykać bo to jest szczelne i tam żadnego syfu nie ma.
A co do reby to nie ma sie co bać. Ściagnij manual ze strony RS i zobacz. Tam wszysto ładnie opisane wraz z obrazkami :D
A tak w ogóle to jej nie trzeba rozbierać do końca - wystarczy iż wyciągniesz golenie górne z dolnych i przesmarujesz. Komór powietrznych i komory z tłumikiem nie ma co dotykać bo to jest szczelne i tam żadnego syfu nie ma.
Witam wszystkich :)
Także poszukuję jakiegoś serwisu, najlepiej w Gdańsku. Studiuję tutaj i oprócz imbusów nie mam żadnych narzędzi, w związku z czym lepiej chyba oddać do serwisu.
Chodzi mi o smarowanie piast, może supportu też, bo akurat regulację i czyszczenie (łańcuch, przerzutki, zębatki) jestem w stanie zrobić sam.
Ile takie odmłodzenie smaru w piastach może kosztować, przy założeniu że kulki i reszta łożysk jest w porządku?
Także poszukuję jakiegoś serwisu, najlepiej w Gdańsku. Studiuję tutaj i oprócz imbusów nie mam żadnych narzędzi, w związku z czym lepiej chyba oddać do serwisu.
Chodzi mi o smarowanie piast, może supportu też, bo akurat regulację i czyszczenie (łańcuch, przerzutki, zębatki) jestem w stanie zrobić sam.
Ile takie odmłodzenie smaru w piastach może kosztować, przy założeniu że kulki i reszta łożysk jest w porządku?
Witam.Jeżeli chcecie uzyskać rzetelnej opinii na temat jakiegokolwiek serwisu popytajcie lepiej w śród znajomych tutaj raczej niczego się nie dowiecie ja już sie o tym przekonałem gdyż udzielają się ciągle te same osoby i zawsze polecają siebie lub tzw.zaprzyjaźnione serwisy lub kolegów.Zgadzam sie z tym że robiąc samemu zawsze mamy pewność że zrobimy to dobrze sam wiele rzeczy w rowerze robie sam,ale nie wszystko można zrobić samemu a przede wszystkim trzeba mieć na to czas i narzędzia.pozdrawiam
Tak, to prawda, że najlepiej wykonasz naprawę samemu, ale rzeczywiście nie wszystkiego sam wykonasz, także czasami trzeba skorzystać z fachowego serwisu. Ja osobiście mam zaufanego przedstawiciela serwisu i czasami, ale bardzo rzadko tam zaglądam. W większości wszelkie naprawy wykonuję sam. Nie będę ujawniał adresu, bo tu nawet była jedna negatywna opinia o tym zakładzie, chyba nie słuszna.