Widok

Sierpień w hrabstwie Osage

Sierpień w hrabstwie Osage Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Sierpień w hrabstwie Osage.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mocny film

dużo mocniejszy niż trailer, bolesny i wzruszający. meeega prawdziwy. piekło to ludzie - jeśli się postarają.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niesamowity...kipiący emocjami

Ale nie wszystko zrozumiałam. Jest motyw ukochanej córeczki (sytuacje z życia wzięte)......A wierzycie w teorię,że wszystko co człowiek zrobił wraca do niego? Bo w tym filmie chyba jakoś tak się zadziało....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sierpień w hrabstwie Osage

Film dla dojrzałej publiczności ,mocny i poruszający. Odsłaniający skomplikowane relacje między ludźmi- rodziną. Warto obejrzeć.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

6/10

Może zbyt wiele oczekiwałam... Meryl Streep i Julia Roberts- rzeczywiście zachwycają grą. Ale wyszłam z kina z jakimś niewytłumaczalnym uczuciem niedosytu. Nie wiem - czy to efekt przeładowania filmu samymi negatywnymi emocjami, czy też ewidentna jego "amerykańskość" - to nie wada, ale..."nie powalił mnie na łopatki".
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

całość dopełnia muzyka

Film polecam, zgadzam się z wcześniejszymi opiniami. Całość uzupełnia piękna muzyka Gustavo Santaolalla, która jest dodatkowym atutem filmu i doskonale uzupełnia obraz.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Patologia w wersji Oklahoma

Ciężki film. Dobrze zagrany, ale przygnębiający. Jak ktoś pragnie pooglądać sobie patologiczne rodzinne układy w wersji amerykańskiej to zapraszam. Epatowanie negatywnymi emocjami, żadnej puenty, żadnego sensu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 16

dobry film

nawet nie wiem komu bardziej współczuć... świetnie zagrany
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo dobry.

Bardzo dobry film ukazujący jak trudne potrafią być relacje w rodzinie dysfunkcyjnej. Trochę przerysowane, ale jednak tak funkcjonuje wiele rodzin. Może skłoni kogoś do refleksji nad własnym życiem i tym jak traktujemy najbliższych.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uwaga spoiler

jak to w końcu było z tym kuzynostwem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

polecam!! właściwie każdemu;) 7,5/ 10

zabawne anegdotki, dobra gra aktorów sprawiają, że dwie godziny seansu mijają w oka mgnieniu!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

film mocno depresyjny, choć aktorstwo - świetne

Interesowały mnie opinie na jego temat. Nie zawiodłam się. A sam obraz? Kolejna próba obalenia mitu wspaniałej, amerykańskiej rodziny. "Myślisz, że u ciebie jest źle?" no to zobacz, co kryje się za fasadą - konserwatywnych mieszkańców Midwestu i ich rodzin. A tak naprawdę? Nie ma idealnych rodzin, są nieco bardziej lub mniej znośne:/
Zakończenie typowe dla amerykańskich produkcji, ale mało przekonywujące psychologicznie, mimo samej Julie!
Czy warto? Noo, jak najbardziej, ale polecam go z egoistycznych pobudek, osobiście lubię takie pokręcone obrazy, a jak nie wzbudzą zainteresowania publiczności, to nie będą w Gdańsku pokazywane.://
Warto! Z jeszcze jednego powodu: scena przy stole podczas stypy: Meryl ustawiająca panów do pionu, robi wrażenie, naprawdę.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Genialna Streep

Genialna Streep, jak zawsze. Pozostali w jej cieniu. Szczególnie blado wypadła Julia Roberts. To jedna z najsłabszych jej ról. I ta końska twarz. Dajcie spokój.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

Warto zobaczyć,

typowa amerykańska rodzina z wzajemnymi pretensjami. Wszędzie są takie rodziny, w prawie każdej rodzinie są pretensje. Ten film każe się zastanowić jakie powinny być wzajemne relacje rodziców i dzieci...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rodzina, ach rodzina...

"Sierpień w hrabstwie Osage" genialnie pokazuje, jak skomplikowane i trudne mogą być relacje rodzinne... Jak niewiele trzeba, aby pozornie zwykła rozmowa w mgnieniu oka zamieniła się w kipiącą emocjami awanturę... Jak bardzo przeszłość kształtuje teraźniejszość i wpływa na przyszłość... Czy też wreszcie kwestia skrywanych rodzinnych tajemnic, które i tak prędzej, czy później muszą ujrzeć światło dzienne... Bez wątpienia na słowa uznania zasługuje w przypadku tego obrazu gra aktorska, która jest na wysokim poziomie, bardzo wiarygodna. Jak dla mnie na szczególne laury zasłużyła sobie rewelacyjna Meryl Streep !!! Patrząc na nią miałam wrażenie, że Ona nie gra, Ona po prostu jest Violet Weston !!! Niesamowite jest takie wejście w rolę, tego potrafią dokonać tylko najwybitniejsi, jak dla mnie Meryl Streep się do nich zdecydowanie zalicza. Tym bardziej, że była to bardzo trudna, obciążająca emocjonalnie rola... Wielkie brawa i szacunek !!!!!!!!!!!!!! Warto dodać, że Julia Roberts także wykonała kawał solidnej, aktorskiej roboty !!! W to wszystko wpleciony jest specyficzny humor, często jest to śmiech przez łzy, ale jednak...Jest to film, który z pewnością warto zobaczyć, na długo pozostaje w pamięci, daje do myślenia, ma wymiar uniwersalny... Dodatkowym jego atutem jest muzyka. Polecam !!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Film przedstawiający efekt naszych ludzkich wyborów i ich konsekwencji na przyszłość...

ukazuje relacje i oddziaływanie na siebie poszczególnych członków rodziny (na czele z rewelacyjnie grającą Meryl Streep) już w ich dorosłym życiu; interpretację "jak to się dalej potoczy" reżyser pozostawia do przemyślenia każdemu z widzów...
polecam;
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nuda

Spodziewałam się rewelacji, tymczasem się zawiodłam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Meryl Streep - genialna:)

Świetny film :) Meryl Streep - genialna. Jak dla mnie to rola, za którą należy się jej kolejny Oskar :) Film odkrywa relacje rodzinne, które są tak naprawdę w każdym domu, ale my wolimy zamieść pod dywan i udawać, że ich nie ma. A jak już ktoś nam wygarnie prawdę, to wolimy się obrazić czy uciec z domu. Warto zobaczyć i na pewno daje ten film dużo do myślenia i pozostanie w pamięci.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

film rewelacyjny

po prostu trzeba go zobaczyć, gra aktorska (głównie Roberts i Streep) to prawdziwy majstersztyk. daję 10
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie mogę isc na ten film bo jest w porze obiadowej SIC!...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Salo

Kolejna oklepana dluzyzna z Meryl Streep.Zenada
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

bez przesady z tymi zachwytami :P

Mnie ten film jakos specjalnie nie zachwycił, psychologizowanie na poziomie mocno podstawowym- pozostawia wiele do życzenia . A nagromadzenie tylu nieszczęsc w jednej rodzinie jest mało wiarygodne. Meryl Streep zdecydowanie przeszarżowała, spokojna i stonowana Roberts zdecydowanie bije ja na głowę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

niesamowite

kino pełne do ostatniego miejsca, ale chyba wszyscy spodziewali się czegoś innego. Nic nowego...wszystko już było.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

takie opinie pisza chyba pracownicy kina

Dno rury i 10 m mułu. Nuda, sztampa, zero treści. znane twarze hollywood graja na 20 % możliwości. Żenada. Stracony czas i pieniądze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Filmy

Patrzę w niebo (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Patrzę w niebo . Przeczytaj o filmie.

Po prostu (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Po prostu . Przeczytaj o filmie.

Nie ma duchów w mieszkaniu na Dobrej (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Nie ma duchów w mieszkaniu na Dobrej . Przeczytaj o filmie.

do góry