Widok

Signum

Signum Pogórze Temat dostępny też na forum:
Północna Gdynia to obszar, gdzie powstaje coraz więcej realizacji deweloperskich. Właśnie tutaj, bardzo blisko lasu i w obszarze o rozwiniętej infrastrukturze miejskiej powstanie Signum.

Zaletą lokalizacji jest także dobra komunikacja z centrum Gdyni oraz trójmiejską obwodnicą (przez Estakadę Kwiatkowskiego). Miłośnicy szumu morskich fal mają stąd blisko nad morze i na Cypel ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cumulus Nimbus Stratus

Super budynki szkoda tylko że nazwa ulicy została zmieniona z Żelaznej na Żelazana wstyd
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wiem w którym miejscu jest spokojnie. Dzieci puszczone są od 7 do 21 na plac zabaw, który zgodnie z wymogami nie jest oddalony 10m od okien budynku. Od krzyków nie da sie pozbierać własnych myśli. Jakaś masakra.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fajne miejsce.

Mieszka się super, spokojni sąsiedzi, cisza i relaks. Kominy lekko straszą ale reszta ok.
Odradzam miejsca parkingowe na platformach, koszty będą rosły....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dlaczego takie kijowe przyziemie?

Żeby utrudnić komunikację pieszą? Żeby trzeba było obchodzić cały kompleks?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam,
Czy ktoś z mieszkających na osiedlu Signum mógłby przedstawić realne kwoty za czynsz? Wraz z metrażem posiadanego mieszkania i ewentualnym miejscem postojowym? Może chociaż średnia cena za m2? :)
Zastanawiamy się z narzeczoną nad kupnem mieszkania w tej inwestycji i jesteśmy ciekawi, jak to wygląda na prawdę.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do mieszkań doprowadzony jest wyłącznie prąd.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam proszę o informacje czy do mieszkań jest doprowadzony gaz czy wyłącznie prąd. Pozdrawiam.

..

Każdy chce zarobić

Prawda

Zostało dużo mieszkań bo wszyscy rzucili sie na mieszkania w polu za szperkiem a teraz płacz i lament że zalewa i autobusów nie chcą puścić
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kto co woli

Komin to żaden problem! Proszę spojrzeć na to jaki jest dojazd, ścieżka rowerowa, ile linii autobusowych no i spokój. 10 razy bardziej wolałbym ten komin niż kupić mieszkanie w Redzie na polu i dojeżdżać tyle do Gdyni.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

.

Zależy też od jakiej strony kupuje się mieszkanie. Drugi i trzeci blok mają już raczej marne szanse, żeby przed samym oknem widzieć komin. Natomiast mieszkania południowo-zachodnie mają piękny widok na Rumie i lasy. W koło same domki jednorodzinne stąd pewność, że nic Ci przed oknem nie wyrośnie. Wiele osób które znam mieszkają w tych domkach, bądź w blokach obok osiedla signum i nikt nigdy nie skarżył się na hałas z komina.

Żaden problem

Jeśli kupuje się mieszkanie patrząc tylko na okolice pod względem wizualnym, to może być to mankament. Jednakże jeśli człowiek, który chce kupić mieszkanie patrzy na inne aspekty takie jak dojazd, drogi, autobusy, szkoły itp. Dla mnie komin nie sprawił żadnej przeszkody w kupnie mieszkania. Większym problemem byłoby mieszkać na osiedlu Navigator przy samych torach, gdzie to pisk hamującego pociągu niesie się po całym bloku.
Najważniejsze, żeby odpowiedzieć sobie pytanie, co jest ważniejsze.. mieszkanie i dostęp do wszystkiego, czy wygląd okolicy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bzdura. U nas w Cumulusie była w Zarządzie Pani z Targo ale tylko czasowo. Pozostali członkowie zarządu do właściciele. Jeden pracownik dewelopera w zarządzie na początek ułatwia tylko kontakt a przecież i tak o wszystkich sprawach decydują właściciel nie zarząd .....

Pytałam w Targo, w Cumulusie nie ma już mieszkań na sprzedaż, wszystko obsadzone.

Signum cumulus

12 mieszkań zostało na sprzedaż uważam że to bardzo mało przy tak dużej inwestycji i wysokich cenach za M2 bardzo polecam tam inwestycje i zachęcam do zakupu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja bym kupiła mieszkanie w Cumulusie właśnie z uwagi na komin i industrialny klimat. Mieszkam na Unruga, miałam podobny widok na elektrociepłownię i całą dolinę Chyloni aż po Demptowo, to mi postawili Navigator pod nosem i teraz mam co najwyżej komin i widok na sąsiadów w Navigatorze. Mieszkanie ogromnie straciło dla mnie na wartości. Dlatego kupiłabym takie mieszkanie, żeby odzyskać widok z okna.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podobno to nie dym tylko para wodna.

Komin

Czy ten komin z wydobywającą się parą wodną odstrasza potencjalnych kupujących? Rzadko się zdarza, że deweloper oddaje za chwilę mieszkania a sporo zostało do sprzedania.