Widok

Sikorskiego 36

Pruszcz Gdański Temat dostępny też na forum:
Inwestycja powstaje w zielonym otoczeniu, we wschodniej części Pruszcza Gdańskiego. Niewielka odległość do szkół, przedszkoli, centrów handlowych, terenów rekreacyjnych, obiektów sportowych oraz zorganizowanej nad Radunią plaży miejskiej z parkiem grillowym sprawia, że jest to wygodne miejsce do codziennego życia zarówno dla singli, jak i całych rodzin.

Komunikacja miejska w tej lokalizacji ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mieszkania odebrane od końca marca.
Niektóre bez żadnych wad inne w trochę gorszym stanie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli masz wybór - kup gdzie indziej!

Ten deweloper to żart! Chamska obsługa klienta, wiecznie kręcęcenie, zero szczerości i szacunku do klienta. Opóźnienia okropne, o których dowiesz się tylko jeśli sam napiszesz do dewelopera. Mieszkania w bloku A są w skandalicznym stanie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Opoznienia

Dlaczego deweloper tak zwodzi ludzi z terminem oddania mieszkania?????
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Termin odbioru

Mam termin w połowie kwietnia. Może w końcu się doczekamy. Niemniej na zewnątrz nadal trwają prace i nie wiem czy do hali garażowej da się wjechać. To są kpiny...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rozumiem. A czy wiadomo coś o planowanych odbiorach? Zapowiedz?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odbiory

Na dzień dzisiejszy żadne mieszkanie nie zostało jeszcze odebrane...

Dzień dobry, czytając liczne komentarze dochodzimy do wniosku z mężem że prace wykończeniowe przedłużają się o wiele miesięcy i nie wiadomo kiedy się zakończą. Czy rozpoczeły się już odbiory mieszkań?

Kolejne przesunięcia

Już na marzec- może.

Rezygnacja

Czytając te opinie zdążyłem wycofać przelew z opłatą rezerwacyjną dla Dewelopera. Zapewniano że odbiór kluczy będę miał we Wrześniu tego roku (mieszkanie w bud. B2), jednak zastanawiając się teraz i widząc na jakim etapie jest budowa budynków B1 i B2 nie chce mi się wierzyć że w 7 miesięcy mogliby to ukończyć do stopnia wydawania kluczy.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szukaj dalej

Potwierdzam, ten deweloper to jeden wielki problem. Szkoda nerwów i pieniędzy na wieczne przesuwanie terminów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokladnie

Nie kupować. Lepiej sobie oszczędzić nerwów. Wydać więcej,ale kupić od pewnego dewelopera.Ja żałuję i rezygnuje z usług North stara.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Budynek A jest prawie skończony od kilku miesięcy. Jednak patrząc na postępy w chwili obecnej nie wiem czy nie potrwa to jeszcze kilka lat.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie kupuj od north star, ten deweloper to porażka. Ciągle okłamywanie klientów i wieczne przesuwanie terminów oddania kluczy. Budynek A już prawie skończony, ale czy kolejne dwa budynki zostaną ukończone? Mam duże wątpliwości
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy ktoś może doradzić, zastanawiam się nad kupnem mieszkania albo na Sikorskiego 36 albo Skalskiego. Skąd jest bliżej na SKM i jednocześnie czy budynki na Skalskiego nie są za blisko trakcji kolejowej i nie jest za głośno? Będę wdzięczna za podpowiedź, nie jestem z Pruszcza.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To już trzecie przesunięcie terminu

Nikt jeszcze z bloku A nie dostał kluczy. Nie wiadomo, czy budynek w ogóle zostanie oddany :( Ponad 70 mieszkań i tyle samo rodzin w niepewności...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pierwszy termin odbioru budynku A

To było do 30 sierpnia 2020,dziś mamy 10 grudnia i odbiory przełożone na koniec stycznia. Jeśli ktoś sobie zadaje pytanie czy kupować od nich mieszkanie,to odradzam chyba że macie nerwy ze stali i pieniądze na płacenie odsetek kredytu i aneksów bankowych
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z informacji jakie uzyskałem to:

Przez pandemie nie mieli rąk do pracy ponieważ Ukraińcy zeszli z budowy i jest ok 4m-cy opoznienia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cały czas brak ukończenia pierwszego bloku w terminie.

Termin oddania kluczy przewidziany na umowie minął, a kluczy jeszcze nikt nie dostał i nie wiadomo kiedy będą wydawane. Blok od pół roku stoi z niekompletnym ociepleniem, nie jest jeszcze ukończony.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zastanawiam sie nad zakupem mieszkania w innej lokalizacji (Formelli) u tego dewelopera. Czy możecie Państwo powiedzieć coś więcej o Waszej inwestycji? Jak się rozwiązała sprawa?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry