Widok

Sikorskiego 36

Pruszcz Gdański Temat dostępny też na forum:
Inwestycja powstaje w zielonym otoczeniu, we wschodniej części Pruszcza Gdańskiego. Niewielka odległość do szkół, przedszkoli, centrów handlowych, terenów rekreacyjnych, obiektów sportowych oraz zorganizowanej nad Radunią plaży miejskiej z parkiem grillowym sprawia, że jest to wygodne miejsce do codziennego życia zarówno dla singli, jak i całych rodzin.

Komunikacja miejska w tej lokalizacji ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Grupa na Facebooku - Pruszcz Gdański Osiedle Sikorskiego 36
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale za to jest ich sporo. I wyglądają na bardzo głośne ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ok, utworze grupe popołudniu w takim razie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moze jakas grupa na fb?

Dobrze by było w tym celu zwołać większą ilość niezadowolonych klientów na budynek A. Może jakieś info w komentarzach na Facebooku na North Star Development?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Popieram

Jestem za. Moze zaczna nas traktowac powaznie, bo gdybym nie pojechala w maju na "ukonczona" budowe to nawet nie wiedzialabym jakie sa opoznienia...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może już czas porozmawiać w większym gronie z przedstawicielem dewelopera panią Jabłońska? Od kilku miesięcy brak postępów na budowie, nie udzielają nam żadnych informacji. W takim tempie nie oddadzą nam mieszkań nawet do końca roku. A chyba nikt nie wierzy w tłumaczenia urzędami i inne tego typu bzdury, to nie jest powód aby budowa stała w miejscu.

Kary umowne

Ja rowniez mimo iz wg ustawy deweloperskiej kary umowne sa jednym z obligatoryjnych elementów umowy deweloperskiej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też mam termin odbioru kluczy do końca sierpnia 2020, wie jest gruba obsuwa. Najgorsze jest to że nie mam w umowie wpisanych żadnych kar dla dewelopera za opóźnienia, jak to wygląda w waszym przypadku?

Raz zrzucają winę za opóźnienie na przeciągające się terminy w urzędach, innym razem na sieć grzewcza. Faktem jest, że jest poślizg i to duży. Nie jestem do końca pewien, czy podawane przez dewelopera przyczyny są prawdziwe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sierpien

Wg mojej umowy to sierpien 20, a zakonczenie budowy wg konspektu maj 20, wiec chyba jednak jest cos nie tak.
Do tego brak kontaktu ze strony developera.

Na lotnisku stacjonują tylko Mi2 i Mi 24, latają od czasu do czasu. Dla mnie to zaleta, a nie wada :-)

Z tego co mi wiadomo to jest problem z przyłączem miejskiej sieci ogrzewania. To blokuje m.in. przebudowę drogi. Oddanie kluczy wg umowy to grudzień 2020, więc żadnej obsuwy póki co nie ma.

Tak to wyglada niestety. Od maja praktycznie brak postepow i ludzi na budowie. Inwetsor chyba skupia sie na swojej drugiej lokalizacji.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opóźnienie.

Mnie nie pokoi odraczanie terminu oddania kluczy i brak widocznych prac na zewnątrz. Czyżby budowa stanęła?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 9

Lotnisko

Czy lotnisko wojskowe w sasiedztwie osiedla mocno przeszadza mieszkancom w poblizu?
do góry