Widok

Siódme Niebo

Chciałabym kupić dom na Osiedlu Rodzinnym (Siódme Niebo), bede wdzieczna za wszystkie oponie dot tego osiedla. jaka jest jakosc wykonania domow? mam synow, ktorzy ucza sie w liceum a gdansku jak z dojazdem autobusowym>
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 45
a ja w projekcie mam zapis następujący:
"Zaprojektowano kominy murowane z kształtek betonowych lub ceramicznych lub kominy systemowe"
więc w projektach oddanych w maju 2014 (a może i wcześniej) byli świadomi popełnionych wcześniej błędów - a już kurcze bookowałam bilety do ciepłych krajów :P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgodnie z Ustawą deweloperską z kwietnia 2012 prospekt jest wiążący, a na wszelkie zmiany deweloper musi uzyskać zgodę kupującego. Jeśli PnB zostało wydane po 2012 wszystko musi być zgodne z prospektem. Ustawa jest ważniejsza, niż umowa z deweloperem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale to znowu tylko po to, żeby popisać, czy ktoś jest zainteresowany podjęciem tematu w odpowiednim miejscu??
w których dokumentach szukać jakie kominy są według projektu?
w projekcie wykonawczym, ja na etapie budowy wypożyczyłam od 7n i zrobiłam sobie kopię

SIÓDME NIEBO

Mieszkam tutaj od nie dawna,mogli by pomyśleć o oświetleniu na osiedlu familijnym...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
zapal światełko przed domem, to wystarczy, jak każdy zapali to będzie jasno i przyjemnie no ale niektórym szkoda 5zł/mc za prąd zapłacić.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przecież są utwardzone drogi - nikt teraz oświetlenia nie zrobi, pomysł ten trzeba było zapodać deweloperowi jak się kupowało lokum i wszystko było w błocie, a nie teraz, gdy osiedle jest zakończone - z resztą teraz po fakcie to deweloper się udławi ciastem ze śmiechu jak to usłyszy. Z tego co wiem, to było narzekanie na to, że dopłaca się do miejsc parkingowych, więc już widzę jak każdy dokłada się do oświetlenia. Z resztą, jak jest ciemno, to chociaż gwiazdy widać. Niechby każdy zamontował oświetlenie własnego podjazdu, które byłoby zapalone nie tylko wtedy gdy on sam z niego korzysta i problem zostałby rozwiązany.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie chodzi o to aby przed domem zapalać tylko ogólnie na osiedli familijnym jest ciemno jak w d...
no, jak każdy zapali światełko to będzie jasno, zobacz miejsca gdzie świecą się światła nad drzwiami. Szkoda Ci 5zł na miesiąc to nie świeć ale nie jęcz, że jest ciemno. Na pszennej pewnie będą latarnie za jakiś czas ale na osiedlu bym nie liczył.

Ostrzegamy wszystkich przed zakupem mieszkania od dewelopera Siódme Niebo. Przed podpisaniem umowy umiejętnie czarują. Reklamacje, kiedy są proste i odpowiedzialność za nią ponoszą podwykonawcy, realizowane są szybko i sprawie. W sytuacji kiedy sprawa jest poważna umywają ręce. Jesteśmy mieszkańcami ul. Cynamonowej, oś. Familijne. Od kilu miesięcy borykamy się z z wilgocią w mieszkaniu. Wszystkie ściany na parterze mieszkania są zawilgocone do wysokości 35 cm od podłogi, do tego walka z grzybem. Nie liczcie, w takiej sytuacji, na uznanie reklamacji przez dewelopera Siódme Niebo. Kompletny brak odpowiedzialności. Został nam tylko SĄD !!!! Przed zakupem mieszkania czytaliśmy opinie i oglądaliśmy filmiki o inwestycjach dewelopera Siódme Niebo w Baninie. Byliśmy pełni obaw. Osoba sprzedająca była profesjonalnie przygotowana do odpowiedzi na nasze wątpliwości. Ostrzegamy !!!! Nie dajcie się zmanipulować tak jak my.
Czytaliśmy w "sieci", że deweloper "uciekł" z rynku warszawskiego. Czy to prawda? Czy historia lubi się powtarzać?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
do góry