Widok
U nas również po przeszło dwóch latach zapadła się wylewka w garażu, cokół został na ścianie a pod nim 5 centymetrowa szczelina. Sytuacja zmusiła nas do wykonania nawiertów w garażu na ocene wymiany gruntu. Jak się okazało deweloper 7 niebo wogole nie wymienił gruntu w fundamencie, wsypał tą samoą glinę z wykopów do fundamentu. Czekamy teraz na opinie biegłego. Niebawem również będziemy składać pozew do Sądu gdyż jest to wada ukryta ! Parodia ! Deweloper wogole nie reaguje na nasze telefony i pisma , o usunięcie jakiejkolwiek usterki można pomarzyć !!!
Jest tez po to to forum by przestrzegać lub z doświadczenia informować. To były nawet wyzwiska.
I kto miał rację, Ci którzy mieszkaja tu pare lat, wiedza i widza co sie dzieje, jak Ci developerzy odwalajja fuchy, jakie sa grunty i czym to skutkuje.
Było moje mieszkanie, nie twoja sprawa, nie wtracajcie sie, nie zazdroście. Pomieszja Ci Państwo jeszcze troszke i przy obwodnicy to spokornieja. Nikt złosliwie tu nie chiał pisac , tak sadzę.
Ja nikomu zle nie życzę tylko oby ludzie młodzi nie żałowali pózniej bo sporo własnych piniędzy zainwestowali by zyć z rodziną w fajnym mieszkaniu.
I kto miał rację, Ci którzy mieszkaja tu pare lat, wiedza i widza co sie dzieje, jak Ci developerzy odwalajja fuchy, jakie sa grunty i czym to skutkuje.
Było moje mieszkanie, nie twoja sprawa, nie wtracajcie sie, nie zazdroście. Pomieszja Ci Państwo jeszcze troszke i przy obwodnicy to spokornieja. Nikt złosliwie tu nie chiał pisac , tak sadzę.
Ja nikomu zle nie życzę tylko oby ludzie młodzi nie żałowali pózniej bo sporo własnych piniędzy zainwestowali by zyć z rodziną w fajnym mieszkaniu.
ja też tu mieszkam od paru lat i nie wiem jak deweloperzy budują, bo po prostu nie chodzę i nie zaglądam nikomu przez ramię, więc nie wiem skąd inni mają takie informacje.
Grunt jest taki jaki jest, to żadna tajemnica. To że ma być obw metropolitalna bliżej Banina to też wiadomo, ale starzy mieszkańcy też będą przy niej mieszkać, nie tylko nowi, więc nie rozumiem takich słów jak powyżej
"Obrazaliście sie a niedługo będziecie mieli w pobliżu obwodnice metroplitarną.
Zapoznajcie sie z planami."
Grunt jest taki jaki jest, to żadna tajemnica. To że ma być obw metropolitalna bliżej Banina to też wiadomo, ale starzy mieszkańcy też będą przy niej mieszkać, nie tylko nowi, więc nie rozumiem takich słów jak powyżej
"Obrazaliście sie a niedługo będziecie mieli w pobliżu obwodnice metroplitarną.
Zapoznajcie sie z planami."
jak nie rozumiesz to masz problem.
A ja nie zgladam nikomu - tylko była budowa, jak sie jezdzi codziennie i rozmawia z ludzmi to masz informację.
Czasem lepiej popytać ludzi zanim się na minę wejdzie.
Hura optymizm bo tanio nie zawsze znaczy ,że dobrze. Poczytaj sobie forum co ludzie pisza, fuszerki wychodzą.
Ja nie życzę tym ludziom zle, nie musisz zjadliwego komentarza dodawać.
Już wisza banery SPRZEDAM nie bez powodu chyba i będzie więcej , drogie dojazdy, szkoła przepełniona. itp. Ludzie się ciesza, wiadomo ale czy wiedza o obwodnicy? Fajne to nie jest i wielu mieszkańców protestuje ale niektórzy na tym forum wyzywją, jakby ich d.pę ktos ugryzł.
Co ja mam tłumaczyć, każdy sam o sobie decyduje.
A ja nie zgladam nikomu - tylko była budowa, jak sie jezdzi codziennie i rozmawia z ludzmi to masz informację.
Czasem lepiej popytać ludzi zanim się na minę wejdzie.
Hura optymizm bo tanio nie zawsze znaczy ,że dobrze. Poczytaj sobie forum co ludzie pisza, fuszerki wychodzą.
Ja nie życzę tym ludziom zle, nie musisz zjadliwego komentarza dodawać.
Już wisza banery SPRZEDAM nie bez powodu chyba i będzie więcej , drogie dojazdy, szkoła przepełniona. itp. Ludzie się ciesza, wiadomo ale czy wiedza o obwodnicy? Fajne to nie jest i wielu mieszkańców protestuje ale niektórzy na tym forum wyzywją, jakby ich d.pę ktos ugryzł.
Co ja mam tłumaczyć, każdy sam o sobie decyduje.
Skoro będzie obwodnica, to oznacza, że Banino prędzej czy później doczeka się porządnych dróg, nowa szkoła się powoli buduje, a nowi mieszkańcy sprawią, że Banino się ładnie rozwinie i wszyscy z tego powodu powinni się cieszyć... A o tym jak buduje 7 niebo najlepiej wiedzą właściciele, więc proszę darować sobie informacje z trzeciej ręki... Proponuję lepiej wziąć udział w ankiecie na rzecz odsunięcia obwodnicy metropolitalnej najdalej od granic Banina.
Zgadza się i właśnie od tego jest to forum aby przestrzec potancjalnych nabywców. Ludzie przed zakupem nieruchomości w tej firmie trzy razy się zastanówcie a potem jeszcze kolejne trzy razy! Nikomu nie zyczę tego co przeszliśmy. Deweloper arogancki i nie ragujący na jakiekolwiek problemy. Lepiej nie mówić co dzieje się na Miodowym i Rodzinnym. Popytajcie się mieszkańców przed podjęciem decyzji. U nas akurat posadzki się nie sypią ale strasznie ściany popękały i nie wiemy co jest powodem, być może tez coś siada. Do tego grzyb i wychodząca pleśń ! Odp Dewelopara ,, do normalne" Mamy dość ! Z całym sumieniem odradzamy zakupu tutaj nieruchomości.
Mieszkam na rodzinnym ponad pol roku-i jako klient 7 nieba nie mogę powiedzieć żeby ktokolwiek był w tej firmie arogancki heh-normalnie nie wdaje się w dyskusje na forach ,ale zaczyna mnie drażnić to obrzucanie błotem mojego osiedla.Mnie moje mieszkanie się podoba,usterki są-ale jak mi coś nie pasuje to zgłaszam i zostaje naprawione po to chyba mam gwarancje...Pekajace ściany?chyba tynki ,a to sory ale jest normalne,tak jak grzyb gdy sie w chacie nie wietrzy i oszczędza na ogrzewaniu.I generalnie co to za straszenie potencjalnych nabywców?jak ktoś chce tu mieszkać to chyba jego sprawa, mi sie podoba okolica z dojazdami tez nie mam problemu i wydaje mniej kasy na dojazdy do pracy niż jak stałam w korkach w Gdańsku,wezcie sie ludzie ogarnijcie-i bądźcie dla siebie życzliwsi, bo to jedyne czego mi w Baninie brakuje
Pozytywne myślenie i więcej wiary!
Kontakt z deweloperem jest na bardzo wysokim poziomie. Zawsze czego oczekiwałem lub gdy miałem jakiś problem wszystko zostało rozwiązane po mojej myśli. Bitwa konkurencyjnych firm na forach to już chyba standard, musimy się do tego przyzwyczaić. Siódme Niebo przez swój profesjonalizm, szybki rozwój i podejście do klienta nie daje szans pełzającym firmom, które chcąc się wybić korzystają z najbardziej ordynarnych metod. No cóż, nie od dziś wiadomo, że tonący brzytwy się chwyta...
Enigma ty pracowniku dewelopera nie świruj ! Nie rób ludziom wody z muzgu. Każdy i tak już wie jaką fuszere 7 niebo robi - największą w trójmieście ! A jesli nie wie3 to zapraszamy do nas na miodowe :) to my mieszkańcy miodowego, już zapomieliście o naszych cieknących kominach ??? Pozdrawiamy cię enigma- pracowniku dewelopera !