Widok

Siwy dym

Czy nie przeszkadza wam to ze wieczorem jak ludzie oczywiscie nie wszyscy pala chyba w piecach starymi kaloszami i butelkami bo jest niezly zaduch i smrud wczoraj wieczorem na ul ksiezycowej kolo godziny 20 nie szło oddychac czy palenie byle czym nie jest karalne apel do tych co jaraja w kotłach wszystko co popadnie zlitujcie sie nad sąsiadami oraz ludzmi zyjacymi w baninie naszczescie w czesci banina w ktorej mieszkam tego nie ma ale jak poszedlem na spacer to sie zalamalem
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mogę prosić o podstawę prawną? Urzędy i policja bronią się jak mogą by nie interweniować w takich sprawach (tłumacząc się jak wyżej: potrzebny jest nakaz sądowy) - może jednak da się im zmusić do działania :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
wejdzie, wejdzie
Mądrzy w gębie,a d*py wołowe w działaniu! Bez nakazu sądowego policja nie wejdzie,a inne służby muszą uprzedzić o kontroli i to czy wejdą do domu zależy od właściciela.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
najbardziej szkodzisz sam sobie, sadza spada na twoja ziemie. I nie martw sie, ktos normalny na pewno na ciebie doniesie. Sa od tego odpowiednie sluzby.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Wąchaj dym! Ja w domu mam szczelne okna i drzwi,a dym niech dymi!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
sobie szkodzisz, innym szkodzisz .Wdychaj dalej pacanie opary trujące. Komu na złosc zrobisz ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
A ja palę wszystkim i jest mi ciepło,a sąsiadów,ekologie i całą resztę mam w ..... Jak macie jaja to dlaczego nie podejdziecie do takiego sąsiada i nie zagadacie jaki macie problem.Piszecie i czekacie że może ktoś załatwi to za was.Specjalnie dzisiaj dodatek do węgla -spalony olej silnikowy ,ciekawe czy ktoś z wąchaczy zareaguje ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
wwd
wystarczy normalnie odpisac, kultury w domu nie nauczyli. Kończę dyskusje z Toba bo czasu szkoda jak masz dowód ,że to palony plastik to zgłoś na Policję bo za to sa kary.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
masz ludzi za kompletnych idiotów czy za pozbawionych węchu?
sądzisz, że po smrodzie który wydobywa się z komina (a TEN jest szczególnie uciążliwy) nie można wywnioskować czego spalenia jest wynikiem?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
wwd
Najlepiej oczernić ludzi nie mając dowodów jakie to nasze i wyluzuj bo Ci guma w rajtkach pęknie.
do ciekawski

gosciu ale ty jestes niereformowalny ;)
najlepsze ze jest jeden taki typ ktory pisze te kocopoly na forum banina tworzac wrazenie ze wszyscy tutaj sa tacy
wez sie zajmij czyms pozytecznym, nie wiem, nakarm kury albo wymysl lekarstwo na raka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
mieszkanka
widziałas ,że tym pala czy tylko tak sobie piszesz bo skoro widziałaś jak dorzucaja do pieca do zgłoś.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ta firma używa do swojej produkcji płyt z tworzyw sztucznych, a odpadu jak to przy wycinaniu liter jest dużo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A co z firma na rogu Lotniczej i Botowieckiej i jej wysokim kominem z ktorego leca na skzole smierdzace gryzace kleby??? Jak myslicie czym palą?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie na forum, tylko zawiadomic kogo trzeba. Ewentualnie wrzucic kartke, ze jesli nie zmienia postepowania to beda mieli kontrole
zawiadom policję, bo wpisem na forum nic nie wskórasz
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Uprasza się niektórych mieszkańców Źródlanej o zmianę pieca ( zapewne stać bo fury są na bogato ) z których leci czarny cuchnący dym na piec gazowy lub kupienie dobrego opału i zaprzestania spalania domowych śmieci.
Jak dwa czy trzy domy potrafią zatruć ( dosłownie ) życie innym.
Pozdrawiam i oczekuję reakcji. Nie da się ukryć czym palicie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
po wycierajcie nosy to wam śmierdzieć nie będzie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Polecam przejrzec ten link:

czysteogrzewanie.pl/jak-palic-w-piecu/jak-palic-czysto-weglem/

I chociaz sprobowac kilka razy.
A jak sie uda to moze zachecic sasiadow.
Jak widzisz - czujesz ,że ktos pali plastiki to mozna na Policję zadzwonic, proste!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Banino

Gdzie kupujecie mięso? (22 odpowiedzi)

Witam Mieszkam w baninie od niedawna i ostatnio miałam nieprzyjemnosc zakupic mieso w Markecie...

do góry