Widok

Skandaliczne

zachowanie kierowcy autobusu, w Gdańsku, nr 167, przystanek Nowatorów, 15.28 kierunek Gdańsk. Pomimo, ze wciskałem guzik aby otworzyć drzwi / odjechał/a. Widział/a, ze dobiegam, zdążyłem. 4 razy wcisnąłem guzik, stał jeszcze z 5 sekund ale frustracja życiowa tego pana/pani wzięła górę i pojechał/a. Współczuje ludziom, którzy musza codziennie korzystać z ztm, dzisiaj miałem awarie samochodu, ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chamstwo
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 17

Opóźnienie

Zapewne autobus był opóźniony.Trzeba było przyjść na przystanek według rozkładu jazdy,przecież jest dostępny w internecie
popieram tę opinię 91 nie zgadzam się z tą opinią 110

a to jest powod?

przeciez wszystkie sa poopozniane
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 9

Pewnie jak na tą pętle dojechał to już by opóźniony :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Trzeba być człowiekiem. Widział pasażera, tak był spóźniony, 10 sekund nikogo by nie zbawiło
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11

A szkoda, wszystkim żyłoby się lepiej. Dziś Ty komuś odjeżdżasz sprzed nosa, jutro Ty jesteś spóźnionym pasażerem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

A może tak przy spóźnieniu kierownika wystawić

na kopach z fotelika? Postoi do następnego kursu w deszczu, to się nauczy kultury!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Trzeba było dobry guzik wcisnąć xd
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 12

Ręcznie popchnąć drzwi i wejść następnym razem

Znana praktyka na pętli w Otominie gdy kierowcy autobusu linii 174 nie chcą otworzyć drzwi na przystanku końcowo początkowym
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11

Jak to napisałeś przystanek początkowo końcowy
Kierowca nie musi otwierać autobus w czasie swojej przerwy,czas na wejście do autobusu jest na rozkładzie podana godzina
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

A wcisnąłeś dobry guzik?

Jak wciskasz pierwszy lepszy to nic dziwnego, że kierowca odjechał. Też bym tak zrobił, żeby nie tracić czasu na ludzi, którzy nie wiedzą jak otworzyć drzwi. Ten prawidłowy przycisk jest nieco dalej od drzwi.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 12

To musiał być kierowca z firmy zewnętrznej Mobilis

Autobus nr 9277 MAN nieco nowszy, to nie nasz autobus Gaitowy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie mobilis

Tylko PKS Gdańsk
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Taki kierowca cham i prostak
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 19

A ty skunksie kim jesteś?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

I bardzo dobrze! Przez takich spóźnialskich potem cały kurs nabiera opóźnień i ludzie którzy potrafi wyjść normalnie musza się tłumaczyć ze spóźnień np do pracy
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 14

stałem przy tych drzwiach 5 s już mógł sam otworzyć te ostatnie, abym wsiadł, ale nie poczekaj - pomyślał - odjadę i sobie poprawie humor
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

nie mam pojęcia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

w ogole nie otworzył bo nie było nikogo na przystanku, a ja przyjacielu, biegłem, biegłem co sił
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Po co biegłeś, za wcześnie przyjechał?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niby tylko, ale aż o minutę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

I bardzo dobrze

To Ty masz czekać na autobus a nie na odwrót. Pomyśl że ba każdym przystanku ktoś dobiega.. Druga sprawa jest taka że po zamknięciu drzwi kierowca już nie patrzy w prawe tylko lewe lusterko by wlaczyc się do ruchu. Następnym razem przyjdz wcześniej.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 6

jutro odbiorę samochód i moje wielkie problemy się skończą i nie będę musiał czekać łaskawie na ztm, pozdro
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jak sie jest taka roszczeniowa

Oferma to niestety wszędzie są jakieś problemy. Na przyszłość się nie ośmieszaj.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pasażer dobiegając jest pasażerem kolejnego autobusu
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie jeden tutaj na forum pewnie by Ci powiedział żebyś wsiadł na rower
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Często ludzie zamiast guzika otwierania drzwi

Wciskają guzik przechylenia/obniżenia autobusu na potrzeby wachania wózkiem itp.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Komunikacja miejska

Komunikacja miejska, pociągi SKM itp. to nie są taksówki mają rozkład jazdy i muszę się go trzymać. Każda dobiegającą osoba krzycząca jeszcze "ja" powoduje zwiększenie opóźnienia.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Skandaliczne to jest Pana oburzenie

Kierowca nie musi się dostosowywać pod Pana - wykonuje swoją prace i obowiązuje go rozkład jazdy. Może być miły i poczekać, ale nie zawsze ma taką możliwość. To raczej Pana nazwałabym roszczeniowym frustratem. Następnym razem proszę wyjść wcześniej na przystanek - ani nie będzie Pan musiał biec, ani bezzasadne pretensje do osób trzecich za własne złe zaplanowanie czasu nie zmuszą Pana do wylewania żali na forum.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ale jaki tam z niego pan...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mylisz się! Przewozy te są zlecone w ramach uslugi

A nie komercyjnego kursu. I kierowca dostaje pieniądze za przewóz pasażerów, a nie jazdę autobusem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zgadzam się

Otrzymuje pieniądze za przewóz pasażerów czekających na niego na przystankach, którzy chcą dotrzeć w miejsce według określonego rozkładu jazdy. Cieszę się, że zwrócił Pan uwagę, że chodzi o pasażerów, a nie pojedynczego pasażera :) Proszę nie traktować siebie jako pępka świata
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

tre

Po prostu wciskales nie ten guzik to po pierwsze po drugie jak już miał włączony kierunkowskaz to nie może otwierać drzwi po trzecie są rozkłady i trzeba zawsze przyjść z trzy minuty szybciej bo to ty masz czekać na przyjazd busa a nie my na ciebie bo chociażby mimo tych korków chcielibyśmy mieć chociaż parę minut przerwy.. a po czwarte słynne już na cały świat stwierdzenie że kierowca mnie widział ....bo nie ma nic innego do roboty jak patrzeć przy wyjeździe w prawe lusterko...moimi wszystko pozdrawiam i proponuje się ogarnąć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry