Widok

Skandia 2011 terminy...

Skandia Maraton Lang Team 2011:
16 kwietnia - Kraków
14 maja - Chodzież
28 maja - Nałęczów
18 czerwca - Gdańsk
10 września - Rzeszów
17 września - Białystok
1 października - Kwidzyn

GP MTB 2011:
15 maja - Szczawno-Zdrój
29 maja - Nałęczów
(04 czerwca - „Jelenia Góra MTB Sprint”)
05 czerwca - Jelenia Góra

http://portal.bikeworld.pl/rower/artykul:a4/7241/Skandia+Maraton+Lang+Team+i+GP+MTB+2011/
Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność i daje więcej światła.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Very nice..:) Gdańsk i Kwidzyn - to juz lepiej wygląda, pzdr
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie, dziękuję
pogieło ich z tym krakowem i rzeszowem, ciekawe ile bedzie można odpóścić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja odpuszczam wszystkie, Mario może czas wybrać właściwy tor jazdy na GG :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
GG 2011

MTBM #1, 10.04 - Murowana Goślina (niedziela)
MTBM #2, 16.04 - Dolsk, woj. wielkopolskie (sobota)
MTBM #3, 30.04 - Złoty Stok (sobota)
MTBM #4, 15.05 - Zabierzów k/Krakowa (niedziela)
MTBM #5, 28.05 - Krynica Zdrój (sobota)
MTBM #6, 11.06 - Karpacz (sobota)
MTBM #7, 09.07 - Międzygórze (sobota)
MTBM #8, 31.07 - Głuszyca (niedziela)
MTBM #9, 28.08 - Kraków (niedziela)
MTBM #10, 10.09 - Rabka Zdrój (sobota)
MTBM #11, 24.09 - Istebna (sobota)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szczawna Zdroju nie będzie :/
GG czy Skandia jeden pies. Ważne by wygrać tu i tam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Rzeka zapewne masz racje, ale obiecałem że ten rok poświece na skandie, ale to bedzie raczej ostatni rok, bo robi sie z tego straszna kicha
Kicha to na skandii była już w tym roku.(familiada)
Jak interesują cie dobre trasy, trochę bardziej wymagające pod względem techniki to tylko u GG
noooo, szczegolnie Murowana Goslina rzadzi :-))))
jak były pierwsze przecieki, że nie będzie skandii w 3mieście to wszyscy narzekali
jak teraz jest info, że będzie w gdańsku to... trasy są do dupy i w sumie po co ta skandia ?!

ludzie ogarnijcie się
i tak źle i tak nie dobrze

ja tam się cieszę, że będzie bo nie będe musiał choć raz tłuc się przez pół kraju na wyścig
Mam nieodparte wrażenie, że większość wypowiadających się nt tras Skandi uważa się za conajmniej zawodników z czołówki.
I że dla nich Skandia to NIC. Skoro takie NIC - to dlaczego coniektórzy na tej Skandii jadą MINI lub MEDIO? Dlaczego nie wybiorą GIGA ?
(sama jeździłam na mini - ale ja nie krytykuję wszystkiego i wszędzie - co wcale nie znaczy że mi się tam wszystko podobało)

Pozdr. :))))))

popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
jest plan w tym roku zaliczyc jakis cykl w calosci..
najwiekszym minusem tego planu sa koszty dojazdu z 3miasta....GG dla mojego jednoosobowego teamu, to bariera nie do pokonania-z punktu widzenia finansowego i czasowego oczywiscie..co innego pojedyncze starty, a co innego np. "dymac" 3 razy w kwietniu, srednio po 500km w jedna strone, startowac i zaraz wracac, bo do pracy trzeba isc...to moze byc mega-trudne...
na podstawie wstepnej rozpiski, najbardziej realnie wychodzi wlasnie Skandia, chyba ze pojawi sie w zasiegu cos jeszcze, ale szczerze w to watpie.
w sumie Skandi nigdy nic nie jechalem, a w dupie mam opinie, ze to familijny marathon..wiec chyba sie skusze-Teamy gotowe do pozyskania mega-rozwojowego zawodnika w swoje szeregi, prosze pisac, jestem przekupny :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja jestem bardzo zadowolony, że aż dwie Skandie będą w naszym regionie, a maraton w Chodzieży, który nie jest bardzo daleko odbędzie się (najprawdopodobniej) w terminie nie kolidującym z żadnym wyścigiem w naszym województwie.
Pozdrawiam wszystkich zadowolonych
Adam
może w tym roku też będą te obłędne różowe koszulki w zielone napisy :P
o trudnosci zawodów decydują zawodnicy a nie trasa. I nawet na medio można się poważnie zmeczyć. Problemem są natomiast rodzinki które poźniej trzeba wyprzedać. Pikniki na trasie, dzieciaczki na kółkach 12", to jest słabe. W tym roku będę się ścigał głównie na mazovii. Może tam tego nie będzie.
Być może tak źle jeżdżę, że tylko raz natrafiłam na zawodników z dyst.rodzinnego na trasie.
Jeśli takich rzeczy nie ma na Mazowii ani GG to dlaczego Lang nie "zadziała technicznie" tak jak oni ?

Fakt - można narzekać na Skandię - pod każdym względem, ale jak tu juz ktoś napisał - narzaliśmy że we wstępnych planach nie było Trójmiasta - teraz Gdańsk jest - i nadal ktoś tu "mruczy".

Tak poza Skandią:
Zastanawiam się czy można nasze pomorskie maratony /Bytów, Kościerzyna, Wejherowo i Gdynię/ połączyć jeden duży cykl...
Coś już tu chyba było kiedyś o tym.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A kiedy planujecie maraton w Kościerzynie w tym roku??
~wroobi - na każdym wyścigu można się zmęczyć tylko jak to są maratony MTB to niech takie będą, a nie długa prosta jak na Skandi (np. Białoweża) czy Mazowia gdzie średnią można mieć powyżej 30km/h. BikeToury nasze są cięższe od tych w/w cykli maratonów, chociaż w nich nie strartuje bo nie lubię się w kółko kręcić, ale trase przejadę zapoznawczo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry