Widok
Sklep ze sprzętem sieciowym?
Czy jest w Baninie lub okolicy stacjonarny sklep ze sprzętem sieciowym, gdzie można kupić na przykład:
- dobry i tani router WiFi (na tej półce są dobre, a na tej tanie)
- kartę Ethernet USB (w nowym laptopie nie mam już RJ45, a chcę zrobić certyfikowany pomiar prędkości na kablu)
- zwykły patchcord RJ45 (nie mam takiego kabla, a ... jak wyżej)
- skrętkę na metry, wtyki RJ45, zaciskarkę (chcę sobie puścić kabel z routera do sąsiedniego pomieszczenia, z filmu na YT już wiem jak zacisnąć wtyczkę)
Taka drobna sprzedaż wymaga posiadania kasy fiskalnej (sprzęt radiowy, telewizyjny i telekomunikacyjny), lokalny sklep z innym asortymentem i tak już ją posiada.
- dobry i tani router WiFi (na tej półce są dobre, a na tej tanie)
- kartę Ethernet USB (w nowym laptopie nie mam już RJ45, a chcę zrobić certyfikowany pomiar prędkości na kablu)
- zwykły patchcord RJ45 (nie mam takiego kabla, a ... jak wyżej)
- skrętkę na metry, wtyki RJ45, zaciskarkę (chcę sobie puścić kabel z routera do sąsiedniego pomieszczenia, z filmu na YT już wiem jak zacisnąć wtyczkę)
Taka drobna sprzedaż wymaga posiadania kasy fiskalnej (sprzęt radiowy, telewizyjny i telekomunikacyjny), lokalny sklep z innym asortymentem i tak już ją posiada.
mysle że 3/4 z tego co opisałeś ludzie kupują po mediamarktach/euro/mediaexpers - tzn matarnia/kiełpinek/osowa, skrętke na metry to w sumie nie wiem (gdańsk/gdynia to wiem gdzie) - opieranie o takie coś sklepu w baninie to chyba samobujstwo, nie wiem czy serwis telefonow/laptopów wytrzymał - ew w tego typu punkcie jako dodatkowa działalność
no i w sumie jak ktoś wie co zrobić ze skrętką na metry to pewnie taki szajs to i przez siec wygodniej czasem kupić
no i w sumie jak ktoś wie co zrobić ze skrętką na metry to pewnie taki szajs to i przez siec wygodniej czasem kupić
Serwis telefonów jest, też czasem korzystam. Mieszka tu już sporo ludzi, na allegro to wiadomo że wszystko jest, ale chodzi właśnie o możliwość lokalnego zakupu (jest piątek po południu i router padł, pilnie potrzebny nowy), jak również lokalnej wymiany na gwarancji (trochę nie opłaca się odsyłać routera, jak przesyłka kosztuje prawie tyle co sam router) itp.
Prawie, oprócz kosztu wysyłki trzeba poświęcić czas na pakowanie, wyjazd na pocztę lub do paczkomatu itp. Po 15 może nie ale po 30 były, już nie ma i nie będzie (Chińczyk się zwinął), część wytrzymała 2 lata część nie. Żaden link nie pomoże jak komuś padł router w piątek po południu i nowy potrzebny natychmiast a nie dopiero we wtorek. Stąd pytanie o stacjonarny sklep, niekoniecznie z aż tak niskimi cenami. Może być jako dodatkowy asortyment dla przykładowego warzywniaka który i tak już ma kasę fiskalną.
Pytanie było o sklep w Baninie, że są sklepy w Gdańsku to wiadomo. Nie chcę się zajmować taką sprzedażą, ale przydałoby się móc polecić klientowi gdzie może lokalnie kupić sobie router lub dwa. Niekoniecznie w cenie marchewki, ale też nie jest to towar któremu szybko mija termin przydatności do spożycia. Naprawdę w naszym około 10-tysięcznym prawie mieście nie ma takiego sklepu?
Bo mimo wszystko Banino to 90% sypialnia, znaczy sklepy w godzinach otwarcia są puste.... większość ludzi wraca np 17-18 to już np chleb problem kupić, poza Lidlem/Biedronką.. tak samo ubrania, sprzęt itp - weekendy i wieczory.
Poza tym pewnie wraz ze wzrostem populacji jest coraz więcej ludzi aktywnych w dzień... jednak myślę że szału nie ma - i pewnie bardziej coś dla młodych matek niż RTV/agd... no i mimo wszystko ludzie prędzej pomyślą o matarni/kiełpinku niż szukaniu na osiedlowym
Poza tym pewnie wraz ze wzrostem populacji jest coraz więcej ludzi aktywnych w dzień... jednak myślę że szału nie ma - i pewnie bardziej coś dla młodych matek niż RTV/agd... no i mimo wszystko ludzie prędzej pomyślą o matarni/kiełpinku niż szukaniu na osiedlowym