Widok

Skoda Favorit

Pierwsza prezentacja popularnej "favoritki" miała miejsce na międzynarodowych targach w Brnie w 1987 roku. Dla Skody był to samochód przełomowy głównie ze względu na przedni napęd (do tego czasu auta tego koncernu charakteryzował silnik umieszczony z przodu, napędzający koła tylne). Uruchomienie seryjnej produkcji nastąpiło w 1989 roku. Od 1991 roku oprócz 5-drzwiowego hatchbacka (pojemność ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobre autko bo tanie silnik glosny i slabiutki delikatna blacha lakier niezaspecjalny klopoty z rozrusznikiem mocne przechyly na zakretach w trasie malo pali silnik na wyrzszych obrotach glosny nigdy niezawidla mnie w trasie teraz jerzdze tico i jest zdecydowanie lepsze nie liczac gabarytow
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do Jacka

Nie zgadzam sie z twoją opinią kolego gdyz uwazasz ze siermiezny Poldek jest lepszy od Skody. Mój argument jest tylko jeden co łatwiej spotkać na drogach europy zachodniej gdzie klienci są dość wymagający Nasze "Daewoo-Fso Polonez Caro/Atu ++++++++++++++++++++++" czy Favoritke . Odpowiedz pozostawiam tobie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do Jacka

Nie zgadzam sie z twoją opinią kolego gdyz uwazasz ze siermiezny Poldek jest lepszy od Skody. Mój argument jest tylko jeden co łatwiej spotkać na drogach europy zachodniej gdzie klienci są dość wymagający Nasze "Daewoo-Fso Polonez Caro/Atu ++++++++++++++++++++++" czy Favoritke . Odpowiedz pozostawiam tobie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

czy naprawdę jest tak tragicznie ?

W posiadaniu skody jestem już prawie 10 lat i jak narazie samochód nigdy mnie nie zawódł. Jak pociągniemy na wysokich obrotach to autko nabiera wigoru. Może jest wtedy zbyt głośne ale przecież to nie subaru. jeżeli chodzi o poloneza to wiele razy się z nimi ścigałem i spokojnie odstają nawet jeżeli się autka nie katuje, to samo z ładą samarą. Jedyne wady jakie zauważyłem to szybko rdzewiejący tłumik który polecałbym wymienić na jakiś z innej marki. Druga wada to wyłamujące się teleskopy w tylnej klapie bagażowej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

NIEZAWODNE i TANIE

Mam FAVORIT 136lx. i jesrem w pełni zadowolny. Jeździłem dwuletnim POLONEZM i było z nim o wiele więcej problemów. {hamulce, spalanie i osiągi tragiczne!!! } A SKODA jest całkiem całkiem -na silnik nie ma co marudzić, pali 6-trasa do 8.5-czyste miasto. A propos porannych rozruchów NIGDY NIE MIAŁEM ŻADNYCH PROBLEMÓW. Kocham takie autka.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

dfdfg

W TYM WYPADKU ZGADZAM SIE Z JACKIEM!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wielka kicha

Samochod nie wart jest swojej ceny. Lepiej za te same pieniądze kupić Poloneza, bedzie młodzszy rocznikiem i bardziej niezawodny. Komfortu jazdy nawet nie ma co porównywać, w Skodzie wszystko trzeszczy i stuka, a silnik buczy okropnie na wyzszych obrotach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7