Widok

Skradziono psy !!!! prosze o pomc:(

Rumia Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
http://eszukam.pl/zaginely-pieski-suczka-i-samiec.-jesli-ktos-widzial-po,2,95010,1612/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam nadzieję, że były wysterylizowane. Jak nie, to trafiły do pseudohodowli...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Utwórz zdarzenie na fb!

Mogły ją ukraść pseuduchy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sunia ma tatuaż na uchu ma 6miesięcy jest w ciąży a piesek nie ma oznakowania ma 2latka bardzo smutno bez nich w domu byly calym światem teraz on sie zawalił...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Dopuściłaś sześciomiesięczną sukę w pierwszej cieczce? Oczywiście bez uprawnień hodowlanych, no bo i po co....

Wiesz co? Może dobrze, że ktoś ukradł Wam te psy.
Kupcie sobie pluszowe.
Te żywe potrzebują odpowiedzialnych właścicieli, a rozmażacze do nich nie należą.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czeka nagroda 2000tyś zl dla tego kto je odnajdzie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
bardzo prosze o kntakt nie umiem bez nich normalnie funkcjonowac zostala pustka w domu...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
suczka 6 mcy w ciąży,,,szkoda słów
imageimage
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
to nie tak, suczke mam 6 miesiecy a nie ze majac 6miesiecy ja dopuscilam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
wyjaśnienie pisze za kolezanke ma ona pieska od szczeniaka ktry ma 2lata a sunie ma 6miesiecy ...kupila jak miala 3 razem ma 9miesiecy przepraszam za bląd.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
6 czy 9 miesięcy, co to za różnica
przy pierwszej cieczce suk się nie kryje, zaraz pewnie napiszesz, że "nieupilnowałaś"...
Zresztą już podejrzany jest fakt kupna "parki", normalnie trzyma się albo dwie suki albo dwa psy, a jeśli płcie są różne to się sterylizuje zapobiegając takim "wpadkom".
To znaczy odpowiedzialni ludzie tak postępują.

P.S. Nazwę rasy piszę się tak: Shih tzu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie twoja sprawa i nie musisz byc zlosliwa suczka ma 9miesięcy mam ja od 6miesiecy psa mam dluzej bo juz 2lata pisze do ludzi ktorzy moga mi pomoc ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Może tylko dzieci z głupoty odwiązały smycze i psy uciekły?
Niestety Mira dziewczyny mają rację i się nie oburzaj .
Wczoraj widziałam wyjącego pod sklepem ok 4 miesięcznego labladora
i sama miałam ochotę mu smycz odwiązać bo prawie na niej się powiesił.
9 miesięczna suka w ciąży ,to masakra
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Piszę prawdę, a że to boli to bardzo dobrze. Może zaczniesz myśleć.
To publiczne forum, spodziewałaś się samych współczujących postów?
kinga myslisz ze jak chodowca trzyma psy to czeka az suka bedzie miec 2lata pies to nie czlowiek jak ma cieczke tp jest przygtowany na to natura tym decyduje nie my jestes pustoglowa ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11
Dokładnie! ręce mi opadły, suczka która nie ma roku w ciąży! i co zrobicie ze szczeniakami, jak znajdzie się sunia? opchniecie po 500 zł na allegro?
image
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
psy biegaly na posesj za bramką dzieci nie bylo zgineły okolo 18...:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
to co mam jej aborcje zrobic jesteście żałosne!............tak sprzedam na allegro za wiecej niz 500!.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
sunia nie zachodzi w 1szym dniu cieczki,,,tylko po kilku dniach ma płodne, jak taka bystra jestes to mogłas psy na ten czas rozdzielic, ale po to kupiłas sunie,,zeby zrobic domową hodowlę ,
imageimage
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Masz rację CHodowca kryje jak leci, ale Hodowca czeka aż suka zrobi uprawnienia hodowlane, robi nakazane przepisami badania, starannie dobiera reproduktora, odpowiednio żywi ciężarną sukę i jeszcze wiele innych niepojętych dla Ciebie rzeczy...

Po Twoich wpisach wynika, że ten kto ukradł te psy zrobił dobry uczynek, bo tacy ludzie jak Ty powinni mieć sądowy zakaz posiadania zwierząt.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Psy po pierwsze trzeba pilnować, to jest OBOWIĄZEK właściela.
To że będziesz je sprzedawać bez papierów bez hodowli robi z Ciebie pseuducha, który sprzedają kundelki w typie rasy.
Ta suczka jest wogóle zdrowa? badałaś jej podniebienie, serce,biodra? a samiec? Pewnie że nie, więc może nosić jakieś wady.
I pomyśl: gdyby każdy tak działał, to rasy by wygineły, po coś jest Związek Kynologiczny, sędziowie i wystawy.
image
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
I wogóle już mi Ciebie nie jest szkoda, że ukradli Ci psy. Bo zrobił to może jakiś mądry człowiek, który chciał je aratowac przed Tobą, lub inny pseuduch taki jak ty.
image
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
rany jakie wy ograniczone
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
na pewno nie nikt kto się nimi super zaopiekuje, tylko po to żeby je "rozmnażać"

a dziewczyna tu pomocy szukała, a nie uwag czy zle czy dobrze, ze sunia szczeniaczkow sie spodziewa.....tak, tak, wiem, to jest forum publiczne , ale watek jest z prosba o pomoc, a nie z prosba o krytykowanie

ale podbijajcie watek :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Na dwoje babka wróżyła: albo psy ukradziono "z litości" - znam takie przypadki, albo z chęci zysku ze sprzedaży szczeniaków obecnych i przyszłych...
raczej z chęci(....)
Niestety również mi nie szkoda właściciela który stracił psiaki
Jak można dopuścić 9 miesięczną suczkę !!!

Tacy ludzie powinni mieć zakaz trzymania zwierząt, nie dość, że rozmnażanie psa bez uprawnień to jeszcze tak młodziutką sunię... Brak słów na głupotę ludzką
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
To nie głupota, ale chciwość.
Rozmnażanie psów to łatwy zarobek, zawsze znajdą się chętni do kupna szczeniaka modnej rasy za małe pieniądze.
I potem takie psiaki kończą w schronach, na ulicy lub u weta do uśpienia...w myśl zasady łatwo (tanio) przyszło, łatwo poszło bo większość takich nabywców potem przerasta lub nudzi opieka nad psem wziętym bez przemyślenia tej decyzji.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Popieram! dodam tylko że czesto takie psy rozmnarzane bezmyślnie, bez żadnej wiedzy na temat kynologi, hodowli są bardzo chore z wadami. Ale wiadomo ludzi kusi mała cena...tylko skądś się ona bierze.
image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
"kinga myslisz ze jak chodowca trzyma psy to czeka az suka bedzie miec 2lata pies to nie czlowiek jak ma cieczke tp jest przygtowany na to natura tym decyduje nie my jestes pustoglowa ..."

Tekst cytowany to istny bełkot.
Błąd jest tam na błędzie pod względem językowym a jaki brak logiki i wiedzy o życiu czy przepisach!

"Przygotowanie", "natura"? Tak samo można bronić pedofilii i rodzenia dzieci przez np 11-letnie dziewczynki, jeszcze niezdolne donosić czy urodzić naturalnie.
"Chodowca" czeka? Tak, hodowca czeka bo zna i wskazania biologiczne, i przepisy hodowlane.
(Tylko najważniejsze bzdury sprostowuję.)
W Związku Kynologicznym suka nie może być pokryta jeśli nie ukończyła 18 miesięcy, może mieć tylko jeden miot rocznie i to tylko do ukończenia przez nią 8 lat. Musi być utrzymywana w dobrej kondycji i przebadana na choroby występujące w danej rasie np dysplazję.

Przepisy te chronią zwierzę przed nadmiernym wyeksploatowaniem. Wielu renomowanych hodowców od jednej suki uzyskuje nie więcej niż cztery mioty w ciągu całego jej życia, zapewniając godną starość weterance lecząc ją i odpowiednio żywiąc.

W pseudohodowlach suki są kryte od pierszej cieczki, dwa razy w roku. Żywione byle czym. Gdy zachorują lub zestarzeją się są zabijane bądż porzucane.
Utrzymanie zwierzęcia przestaje być bowiem opłacalne.

Dobry hodowca dba o swój materiał hodowlany, nie rozmnaża egzemplarzy wadliwych pod względem budowy ciała, charakteru czy zdrowia bo potrafi dostrzec te wady.
Nie sprzedaje szczeniąt każdemu, kto tylko się do niego zgłosi, bo nie każdy nadaje się na właściciela psa danej rasy, często nie zdając sobie z tego sprawy.

Niska cena szczeniaka zawsze skądś się bierze, jak to ktoś powiedział "nie ma tanich mercedesów".
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kinga - brawo!
image
image
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Promocja trwa do wyczerpania suki.
Wznowienie dostawy szczeniąt nastąpi po zdobyciu następnej.

Można taką sukę:
- ukraść
- wziąć od frajera, który, chcąc szybko pozbyć się czworonoga, nie wysterylizuje go przed przekazaniem w "dobre ręce"
- kupić na podobnej, jak organizowana powyżej, promocji.

Wady suki nieistotne, za wyjątkiem braku zdolności do rozrodu.
Przeciętny nabywca szczeniaka nigdy nie był na żadnej wystawie ani nie czytał wzorca rasy, więc z łatwością wmówi mu się, że oferowany przez nas towar jest zgodny z oryginałem.

Inne tematy z forum Kryminalne Trójmiasto

Czy ktoś byl w Areszcie Śledczym w Wejherowie? (6 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie. Czy ktoś przebywal, odwiedza/ł pracuje lub pracowal w Zakladzie karnym w...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Zostałam okradziona przez kuriera-co robić (89 odpowiedzi)

Dziś przyszedł kurier dpd z paczką za pobraniem 177 zł. Miałam 200 zł,on nie miał wydać....

do góry