Widok

Skrzypce- pilne

Wesele Temat dostępny też na forum:
Pilnie potrzebuje kogoś kto za nie duze pieniażki byłby w stanie zagrac na skrzypcach na ślubie 25 grudnia. Zalezy mi bardzo na Ave Maria i moze jeszcze jednym utworze. Ślub jest w Gdyni u Franciszkanow. Za wszelkie informacje z gory dziekuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Daj prosze jakis namiar na siebie.

wiesia
Agnes, reklamuję się tutaj na weselniku
my ją mieliśmy na naszym slubie, też u franciszkanów zresztą

image
image
my tez i tez u franciszkanow - polecam!

image
image
ja tez chcialabym uzyskac jakies informacje
Oto namiar na Bogne Swillo, skrzypaczke i dyrygentke choru tamtejszej wspolnoty mlodziezowej Fraternia:

bogna malpa nets kropka pl

To Jej parafia, wiec problemow logistycznych miec nie powinna. Gorzej z czasem, bo ostatnio duzo koncertuje, ale kto wie moze sie "zgracie".

W ramach reklamy: 2 tygodnie temu została po raz kolejny stypendystką miasta Gdynia, również z okazji skrzypcowego talentu.

Pozdrawiam

wiesia
Saori napisał(a):

> Pilnie potrzebuje kogoś kto za nie duze pieniażki byłby w
> stanie zagrac na skrzypcach na ślubie 25 grudnia.

Wiatm,
Może trochę nie na temat ale jednak muszę wrzucić swoje trzy grosze. ;) Sorry.

Dlaczego tak nisko cenimy tych co stanowią o oprawie naszych ceremonii ślubnych?

Nie liczą się koszty na alkohol, restaurację, samochód a gdy przychodzi do muzyka, fotografa czy videofilmowca to chcielibyśmy mieć usługę za pół darmo i w pełni profesjonalną. :)))

Pracowałem kiedyś, dawno temu jako organista w wielu kościołach i stawki jakie mi proponowano za ślub były, powiedzmy ... śmieszne.
Zawsze wtedy pytałem ile hydraulik bierze za zamontowanie baterii i tłumaczyłem, że chcę tylko tyle samo za oprawę muzyczną na ślubie. :)
W końcu kształciłem się wiele lat w dziedzinie muzyki i dlaczego mam nie żadać godnych pieniędzy za to. :)))

Powiem więcej, przy okazji mojego ślubu okazało się, że organista nie umie zagrać Ave Maria i Marsza Weselnego, o Largo Haendla już nie wspominająć w związku z tym zapłaciłem mu aby nie grał.
Sam nagrałem muzykę na syntezator a koleżanka, która śpiewała Ave Maria i inne utwóry po kolei odtwarzała wszystko. :)
[url]www.slubnefotki.pl[/url]
image
Jeżeli kształciłeś się tyle lat w dziedzinie muzyki, to chyba nie po to żeby zarabiać godne pieniądze grając na organach w kościele.

Uświetniając ceremonie ślubne itp. można co najwyżej dorobić, taka jest niestety rzeczywistość. Nieprawda, że osoby na weselniku są w stanie wydać nie wiadomo jakie pieniądze na alkohol, samochód i restaurację, a skąpią na fotografa i muzyków. Dla wszystkich ślub to ogromny wydatek, sumując wszystkie koszty, a muzycy są tu akurat bardzo doceniani.

pozdrawiam

[url=http://www.weddingcountdown.com]
image
[/url]
Do Lechita: wybacz ale akurat ja nie robie wesela bo po prostu nie stac mnie na to. Wiec na drugi raz nie oceniaj bo to nie kulturalnie i bez taktu. A tak w ogole to Nicpoń ma racje. W kosciele mozna ewentualnie dorobic a nie zarobic. Podobnie rzecz sie ma z korepetycjami a ja cos o tym wiem. To jest forma dorobienia do pensji.
Nie stac mnie tez na osobe która zagra na skrzypcach 3 utwory i skasuje 200 zl. Ja biore slub dla sakramentu i wspolnego zycia a nie dla prezentow i calej tej "finansowej otoczki".
na wydziale instrumentalnym Akademii Muzycznej jest wykładany instrument ORGANY. Po skończeniu tej uczelni można:
a - uczyć w szkole lub na uczelni
b - grać.
Jak wiadomo,wszyscy chcą grać,bo przecież nie po to tyle lat się uczyli i ćwiczyli,żeby nie grać. Poza tym nauczyciel, któy uczy gry na instrumencie, a nie gra, nie jest dobrym fachowcem.
Jak nam powszechnie wiadomo, organy znajduja się w kościele, ponieważ tam jest dostatecznie dużo miejsca na tak wielki instrument, dobra akustyka no i organy przydaja się do opraw muzycznych uroczystości kościelnych.Nie gadajcie więc, że jak ktoś chce grać na organach i zarabiać,to nie w kościele,bo to bzdura. Organista gra właśnie w kościele, jest tam zatrudniony.
Czy coś jeszcze trzeba tłumaczyć?

"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"
po drugie Sauori, zastanów się,czy w kościele, w którym będziesz brała ślub, będzie dostatecznie ciepło w grudniu - w lodowatym kościele nie da się zgrać na skrzypcach, bo jak wiesz, trzeba miec ciepłe dłonie - palce nie mogą być skostniałe, poza tym niewygodnie się gra w płaszczach i kurtkach, bo skrzypce się trzyma na ramieniu.

Akurat kosciol jest ogrzewany wiec jest cieplo, zreszta bylam i wiem. Chcialabym zauwazyc ze nie pisalam o organach tylko o skrzypcach wiec prosze dobrze czytac bo o organach nie bylo z mojej strony ani slowa.
Organisci sa zatrudniani przez kosciol masz racje Joanka ale to kosciol juz im placi za granie. Przynajmniej tak jest w kosciele w ktorym ja biore slub. zatem żądanie dodatkowej oplaty jest nie na miejscu. W kwocie ktora zaplacilam za slub byla tez oplata dla organisty.
Wiadomo, że za dodatkowy instrument trzeba zaplacic, a za organy nie zawsze.
Prosze dokladnie czytac na przyszlosc watki. Moze ktos pisal o organach ale nie ja.
Saori muszę Cię uświadomić, że jeżeli będziesz miała kogoś kto będzie grał na skrzypcach to organista zarząda opłaty za to że musi z tym kimś grać; tak było w naszej sytuacji i nie pomogły żadne rozmowy

image
image
moja pierwsza wypowiedź była skierowana do Nicponia.
Denerwują mnie takie ignorackie wypowiedzi.

Poza tym nie trzeba mnie pouczać o czytaniu dobrze tytułów wątku-jestem na tym forum dostatecznie długo,żeby wiedzieć co pisać.
pozdrawiam

Saori napisał(a):

> Do Lechita: wybacz ale akurat ja nie robie wesela bo po prostu
> nie stac mnie na to. Wiec na drugi raz nie oceniaj bo to nie
> kulturalnie i bez taktu. A tak w ogole to Nicpoń ma racje. W
> kosciele mozna ewentualnie dorobic a nie zarobic. Podobnie
> rzecz sie ma z korepetycjami a ja cos o tym wiem. To jest forma
> dorobienia do pensji.
> Nie stac mnie tez na osobe która zagra na skrzypcach 3 utwory i
> skasuje 200 zl. Ja biore slub dla sakramentu i wspolnego zycia
> a nie dla prezentow i calej tej "finansowej otoczki".

Moja wypowiedź nie miała być jakąkolwiek wycieczką osobistą wobec ciebie czy jakiegokolwiek forumowicza i jeżeli za takową została odebrana to bardzo pzepraszam.
Była raczej wypowiedzią popartą własnymi doświadczeniami czy tym co się obiegowo słyszy i mówi. Nie sądziłem, że wywoła taką burzę w tym topicu.

Sądzę jednak, że z kwotą 200 zł za skrzypka musisz się liczyć. Przecież on nie tylko ma zagrać te 3 utwory ale jeszcze będzie prawdopodobnie musiał dojechać do kościoła.
ewelinaM napisał(a):

Upsss ... własnie zauważyłem, że zapomniałem się przelogować pisząc z komputera koleżanki z pracy. :((( Sorry za zamieszanie.
[url]www.slubnefotki.pl[/url]
image
Z miłą chęcią zagram na slubie Ave Maria, co do ceny to możemy sie dogadać, nie ma problemu. Pozrawiam, skrzypaczka Agnes tel.504090941
www.skrzypce.wizytowka.pl
Agnes a czy masz cos nagrane zeby posluchac?
Aha, i jeszcze jedno... grając na skrzypcach na slubie nie zawsze potrzebny jest akompaniament organisty, skrzypce są tak pieknym instrumentem, że jeżli ktoś dysponuje pieknym dżwiekiem też może pozostawić niezapomniane wrażnia... Pozdrawiam Agnes
monti11 napisał(a):

> Agnes a czy masz cos nagrane zeby posluchac?

W przyszłym tygodniu bedę dysponowala próbką mp3 z Ave Maria więc moge przesłać na maila
do góry