Widok

Słoneczna Morena

Słoneczna Morena Morena Temat dostępny też na forum:
Słoneczna Morena to osiedle, które powstanie na terenach dawnej Piekarni Piecki.

Zabudowa obszaru o powierzchni 13,5 ha będzie bardzo zróżnicowana. Powstaną tu zarówno dwa wieżowce (17- i 22- kondygnacyjne), jak i 6- i 7-kondygnacyjne domy wielorodzinne, 4-kondygnacyjne wille miejskie oraz domy bliźniacze (budowane w pierwszej kolejności).

Inwestycja została podzielona na 13 etapów i ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

obłsuga miła, calkiem profesjonalna

a co do ceny? no cóż, za 2-3 lata dzisiejsza cena będzie się wydać atrakcyjna:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

to już są ostatanie z ostatnich

na tym osiedlu mieszkania rozeszły się jak ciepłe bułeczki, chyba zresztą podobnie jak na inwestycjach tego dewelopera.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

doprawdy?

to dlaczego na setki mieszkań pozostało dosłownie kilka wolnych?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

szkoda że to koniec, bo i to miejsce i ta firma ma potenciał!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

ogłosili właśnie

że budowa osiedla się skończyła, 10 lat, 40 budynków, 2 tys. mieszkań, ten robyg to jednak ma rozmach!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

no co jak co ale robygowi to wysokicj cen do lokalizacji nie mozna zarzucić. ha ha
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no to ciekawostka

autor tego komentarza sprzed 7 lat pisał o ówczesnej drożyźnie i nieznośnie wysokich cenach. mam nadzieję że jednak kupił mieszkanie od tej firmy, bo jeśli kupił je 7 lat temu to zarobił na nim najmniej 50 procent bo mniej więcej o tyle poszły w górę ceny nieruchomości w Gdańsku a od robyga w szczególności.

no tak

widać różnicie klas pomiędzy tym co wybudował robyg, a tym jak się budowało dawniej. różnica jest i w projekcie, i w rozmachu no i oczywiście w wykończeniu. Słoneczna Morena to naprawdę fajne miejsce.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widok z górnych pięter do pozazdroszczenia

a dodatkowo na Morenie dobrze sie mieszka
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Developer nie przewidział niepełnosprawności swoich klientów

Umysłowa się nie liczy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się. Gdyby deweloper zarezerwował chociaż tyle miejsc ile jest mieszkań to nie byłoby problemu. Tutaj nie ma nawet miejsc dla niepełnosprawnych
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety mijasz się z prawdą. Są osiedla (nowo-wybudowane) posiadające wiele, ogólnodostępnych miejsc parkingowych, np. Awiator.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

NIestety tak jest wszędzie. Też tego nie lubię ale niestety musimy chyba się z tym pogodzić. Każdy z nas ma na rodzine po dwa trzy auta i to generuje takie sytucje. Może rzeczywiście dobrym rozwiązaniem jest komunikacja miejsa, w sumie robi sie to coraz bardzij modne na zachodzie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szczególnie Komunikacja miejska jest ważna - całkowity brak miejsca parkingowych dla gości. Takie działania napędzaj kasę Straży Miejskiej. Żeby odwiedzić szczęśliwych klientów Robyg trzeba zostawiać samochód poza osiedlem. To jest żenująca polityka dewelopera.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dojazdy to są wszędzie, nawet w samym centrum miasta. Natomiast jak dla mnie doskonałe miejsce do życia, w sumie blisko sklepy, szkoły, przedszkola. Komunikacja miejska w razie czego też ok, a jak zabaluję to z wrzeszcza na piechotę też dojdę... A w pochmurne dni zawsze będę miał słoneczna morene, he he he
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

zalezy

od metrażu mieszkania i realnego zuzycia mediów. Z tego co wiem od kolegi mieszkającego we wrzeszczu na garnizonie tam stawki porównywalne. Więc mówienie ze drogo to chyba przesada. W korkach jak to rano w miescie. kilka minut trzeba spędzic niezaleznie od miejsca zamieszkania. Dodjaz zza obwodnicy to kłopot a nie z dzielnicy w środku miasta
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobra lokalizacja i dobre ceny mieszkań. Rodzina mojego męża kupiła tam dwa mieszkania, dla teściowej i młodszego brata - ale w różnych klatkach. Robyg dobrze buduje i ma dobry system inetligentnego zarządzania energią w mieszkaniu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

hmm

fakt bardzo rozkładowe i widne mieszkania. Też byłem ostatnio w gościach. Mnie ta lokalizacja nie odpowiada bo daleko do pracy i rodziców ale korków to tam raczej nie ma ekstremalnych. Nastawiam się na wrzeszcz , tam Robyg buduje bardzo fajne osiedle
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Znajomi sobie mieszkanie chwalą

Szczegółów finansowych nie znam, ale moi przyjaciele mieszkają właśnie na Słonecznej Morenie i bardzo sobie to mieszkanko chwalą. Byłam tam kilka razy, łatwy dojazd, w sumie wszystko na miejscu, dobry rozkład mieszkania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jakieś świeższe opinie?

Pytanie do mieszkańców - czy rzeczywiście opłaty są takie wysokie? Ile to wychodzi średnio w miesiącu? Jak jest z porannymi korkami przy wyjeździe z osiedla? Ile rocznie wychodzi tych opłat za wieczyste użytkowanie?
Z góry dziękuję za rzeczowe odpowiedzi.