Widok

Ślub koszty...przygotowania itp...

Wesele Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny zaczynamy planować nasz wielki i cudowny dzień ;-) jednak jak narazie jesteśmy na etapie listy gości i nauk przedmałżeńskich (załatwiamy je) jednak nie wiem jakie koszta nas czekają??jak to było lub jest u Was jaką kwotę macie przeznaczoną na organizację ślubu??CO dokładnie w pierwszej kolejności trzeba załatwić??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny sorrki że pytam czy bierze któraś z Was kredyt na organizacje wesela??
Plus alkohol? Czy jak to wygląda? Co macie za te 2 tyś?
my na100 osob placimy okolo 2000 (cena jeszcze do dogadania_)
a ile kosztuje taki wedding bar?
organizator - tzn konsultant??? a ile oni wzieli od Ciebie kasy?? przez chwile tez o tym myslalam, ale nie wiem czyto nie za duzy wydatek...
cale szczescie weeding bar tojuz nie tak duzy wydatek dlatego tez bede miala:)
my 48/50 tyś, dokładnie nie liczyłam, z weeding barem i organizatorem. Ślub maj 2011 w gdańsku głównym na 67 osób
My też planujemy na 100 ale pewnie przyjedzie koło 80... i też chcemy sie zamknąć w 40 tys.
duzo gosci nie przyjechalo.. wspolczuje, mi bybylotroche przykro choc to oszczednosc:)
my palnuje na 100posob zamknac sie w 40 max. zobaczymy jak tobedzie...
58 tys. zł. - po podliczeniu wszystkich kosztów, ponoszonych częściowo przez rodziców, częściowo przez młodych. Zaproszonych osób 125, przyjechało 78. Ślub w październiku 2011
oj to powiem Ci, że znaleźć dobry zespół w tak krótkim czasie to będzie problem... i to jeszcze w takim terminie... Pomyślcie o piątku :)
Chcemy sierpień lub wrzesień 2012
a kiedy bierzecie ślub? w tym roku czy 2013? Bo jak 2013 to ja mam fajny zespół Drossel, ale oni mają dopiero wolne terminy w 2013 albo jeszcze jakieś pojedyncze piątki w tym roku... My dlatego właśnie w piątek mamy :)
temat-rzeka na tym forum :D
My wynajęliśmy remizę i kucharkę, która:
- ma swoje kelnerki
- sprząta kuchnię po imprezie i poprawinach
- ma swoja osobę na zmywak

A remiza sprząta we własnym zakresie sale i łazienki :)
więc to nie jest tak, że trzeba nie wiadomo ile dopłacić. Nam cenowo wychodzi 120 zł za osobę (z ciastem, tortem i poprawinami), dokupić musimy tylko alkohol.
Dziewczymy macie namiary na jakąś fajną i dobrze prowadzącą wesele orkiestre zespół itp...??
Olesia oki wieczorkiem zobacze co i jak a teraz zadzwonie i dowiem sie czy termin w Gosi jest
Domi - wszystko Ci wyśle, ale jak wrócę wieczorkiem z pracy ;) gdzieś tak koło 20 zajrzyj na pocztę ;)
Witam ;)

Nasze wrześniowe wesele odbędzie się w Gościńcu w Gołubiu ;) Właścicielka bardzo sympatyczna. Sama od siebie zaproponowała nam wiele gratisów. Płacimy 150zł za osobę z poprawinami, wiejskim stołem i pieczonym indykiem podanym przez myśliwego, do tego mamy zagwarantowane 34 noclegi. . Reszte noclegów wykupimy u "sąsiadów". Za dzieci do 4 lat nie płacimy, za dzieci do 12lat płacimy 75zł. Tak więc i w restauracji można zrobić wesele niedużym kosztem ;) Mamy w planie zmieścić się w 20 tyś ;) Sukienke kupują moi rodzice, a opłaty kościelne ponoszą teście ;)

Pozdrawiam ;)
Powiem Ci że naprawde super oferta a Wy macie tam w prezencie jak niektóre restauracje daja pokój dla nowożeńców?? ;-) nad poprawinamy się zastanawiamy hmmmm i tak do końca nbie wiemy czy brać czy nie...
Słuchaj a tą dekoratorkę skąd macie ile kosztuje??masz może stronkę www??
Podaję Ci mojego maila dominisiagd@buziaczek.pl
ale gafa - menu miało być ;P
do góry