Widok

Ślub koszty...przygotowania itp...

Wesele Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny zaczynamy planować nasz wielki i cudowny dzień ;-) jednak jak narazie jesteśmy na etapie listy gości i nauk przedmałżeńskich (załatwiamy je) jednak nie wiem jakie koszta nas czekają??jak to było lub jest u Was jaką kwotę macie przeznaczoną na organizację ślubu??CO dokładnie w pierwszej kolejności trzeba załatwić??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hehehe, zgadza się :D niestety nie urdziłam się z darem "polusowania" i nie potrafię kręcić :P od razu widać

p.s. polusowanie - zachowanie wiekszości Polaków za granicami kraju...-czyli skrajne kombinowanie....niestety, skądś opinie o Polakach się biorą...
Madness is the gift, that has been given to me!!
Emenems, wiem cos o tym ;)))
sama przez 6 lat mieszkalam poza Polska - Niemcy, UK i Malta
ja tez jestem na etapie przygotowań sama mam problem ze salą . mam zamiar zmieścić się w 20 tys. jest to możliwe byłam na weselu w remizie i było super kuzyn wydał za całe wesele na 60 osób wydał 15 tys.planuję wesele na styczeń 2013 i juz intensywnie nad nim pracuje :)
My wzielismy 100 tysiecy kredytu na wesele i polowa sie zwrocila z kopert ale co to byl za slub!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no pomimo ze pewnei byłoby mnie stac na slub za 100 000...to chyba nigdy bym nie dała za wesele tyle, i tak uważam ze moje 48 to dużo...czasami nawet ze za dużo, bo i tak było z pompą ale 100 000?? podziwiam, rozumiem za gotówkę, ale na kredyt ??
Emenems, to pewnie prowokacja:)
Awcalebonie, czy te 20 tys mialoby zawierac takze koszt fotografa i kamerzysty? no i na ile osob planujecie wesele? Wiem, ze sa miejsca, gdzie menu masz juz za 150-160 pln, czesto dla piatkowych imprez wodka (0,5 l na pare) jest za free.. Suknie mozna kupic albo uzywana, albo moge polecic BJ z Wejherowa.. Dziewczyny uszyja Ci suknie jaka chcesz, robia to z wielkim zaangazowaniem i efekt jest naprawde super, a cena nizsza niz za wypozyczenie w Madonnie. Dobrego DJ'a, ktory rewelacyjnie poprowadzi impreze tez mozna znalezc za normalne pieniadze. Tort, ciasta polecam z Wenty - ceny bardzo konkurencyjne i co najwazniejsze, smakuja wysmienicie :))
troszke sie tu późno zgłaszam, ale dlaczego ta Domi nie pojdzie do pracy???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
może lepiej by było gdybyś wcale się nie zgłaszał(a)....wystarczy popatrzeć na suwaczek :)

Dziecko ma troszkę ponad roczek. Idąc do pracy trzeba opłacić żlobek lub opiekunkę a to sa dosyć pokaźne koszty....ale nie będę tłumaczyć komuś kto zadaje tak absurdalne pytania.

Poza tym odrobinę kultury ...po co "ta Domi" ???? Chciałaś(eś) ją potraktować z góry?? Wyszło całkiem odwrotnie...trąci od Ciebie prostactwem :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dobre pytanie ;) na pewno ma rodziców albo teściów.
GOSIULEK- ty juz sobie odpuść dobrze...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
No dobrze moje drogie ;-) wracając do meritum sprawy.. ile zakładacie/założyłyście wódki/ wina/ coli/ soków na jaką ilość osób. My będziemy mieli 90 osób i liczymy :
po 0,5L wódki na każdego gościa (wiadomo że część wogole nie będzie pić, część niewiele),
50 butelek 2L coli/sprite (łącznie),
50 L soków i teraz pytanie czy nie za mało....
Herbata/kawa/woda w cenie menu bez ograniczeń
Te ilości miałyby również być na poprawiny
Więc HELP :)
mam 7-mio miesieczne dziecko i w lutym wracam do pracy bo w 2013 bede miec ślub i wesele i musze na to zarobic, rowniez na kredyt hipoteczny, ktory splacamy i ogolne utrzymanie rodziny i dziecka. Jedna pensja to za mało. Nie wydaje mi sie zebym robila cos rewolucyjnego, a raczej racjonalnego jak całe grono innych matek. Sam watek, ktory poruszyla Domi jest bardzo ciekawy poniewaz dziewczyny dziela sie praktycznymi radami, ale w pewnym momencie przestało mi sie podobac uzalanie kolezanki, bo zaczelao to wygladac jakby liczyla na wyludzenie biorac na llitosc?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja juz wiem ze alkoholu kupilam za duzo... wole nie myslec ile kasy zostalo w to wsadzone bez sensu...
60 osob...
54 litry wodki
40 but wina
22 litry whisky...
zaluje ze dałam mojemu lubemu wolną ręke w sprawie alkoholu...
pinimini, zajmij się sobą :)
domi jakoś zniknęła i nie ciągnie tematu od 2 dni z tego co widzę
Mi na 67osób poszło 14 butelek wódki w tym też są te z których były drinki robione.był wed bar.whisky też kilka jak masz ludzi którzy lubią lepiej mieć zapas;) a co do wypowiedzi dziwnych dziewczyn to tylko tyle że jeżeli ma rodziców i teściów którzy jej dają kasę to i co?no to dobrze że ma.jeżeli masz 7miesięczne dziecko i tyrasz na kredyt sama i jest ci ciężko to twoja sprawa tak sobie życie ułożyłas tak tyrasz.nie ma przypadków losowych ani ludzi skrzywdzonych przez życie tak żeby nie moc sobie poprawić standardu.więc daj dziewczynie spokój.nie o tym wątek
Jeśli o rodzicach było do mnie, to rozwinę mą myśl: chodziło o to,że pewnie ma rodziców i "teściów"( bo przecież nie ma jeszcze oficjalnie), którzy mogliby zająć się dzieckiem a ona mogłaby do roboty się wziąć:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gosiulek- proponuję żebyś zajęła się swoja inteligentna lektura bo na prowadzenie dalszej rozmowy tu na forum wiele osób nie ma ochoty z Toba jestes chamska i arogancka!!
Nie tylko wg mnie ale i innych forumek.Mam rodziców i teściów ale nie wiem w jakiej epoce kobieto żyjesz bo w tych czasach każdy pracuje chyba że babcie które maja ponad 70 latek to sa w domu z wnukami a przypominam ze srednia wieku do ktorego sie pracuje to ponad 60 lat!!czy czym w obecnych czasach nawet emerytki musza pracowac!!wiec daruj sobie gadki typu "ma rodziców i teściów którzy moga zostać" bo nie znając sytuacji ludzi możesz im sprawiać przykrość!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
pinimini- dziękuję. a jak z resztą napojów/soków?
haha wiesy e jest cođ takiego jak urlop wzchowawcyz a obki s bardyo drogie + przwatne bo w publicynzch brak miejsc!!
Dlatego ja WOLE BZC Y DZIECKIEM W DOMU NIZ CALA PENSJE DAWAC NA ZLOBEK
TO TYLE W TEMACIE!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry