Widok

Ślub w nie swojej parafii

Wesele Temat dostępny też na forum:
Od czego zacząć załatwianie ślubu w nie swojej parafii? Czy musi być zgoda proboszcza na ślub w innym kościele? A jak sprawa wygląda z naukami przedślubnymi? Z góry dziękuję za pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, czy inaczej, musisz zacząć od swojej parafi, oraz parafi narzeczonego, tam trzeba dać na zapowiedzi i "wyrobić" wszystkie dokumenty tzn. nauki przedślubne i poradwnictwo rodzinne, jeżeli nie ma w twojej parafi takich nauk, to w innej. Jednocześnie musisz zaznaczyć, że macie życzenie brać ślub w innym kościele, raczej nie robią problemów, chociaż możesz spotkać się z jakąś uwagą. Parafię w której zamierzacie się pobrać, załatwiacie sami, dużo wczesniej tzn. jednocześnie z zapowiedziami, a potem na 2 tygodnie przed ślubem potwierdzić i omówić szczegóły. Powodzenia.
Dzięki

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

sukienki wieczorowe (57 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Ile alkoholu na weselu dla 100 osób (3 odpowiedzi)

Hej! Planuję wesele na około 100 osób i kompletnie nie wiem, ile alkoholu powinnam kupić. Wiem,...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry