Widok

Slub w piatek

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Słuchajcie, czy ktos jest moze zorientowani jaki z kosciołów nie robi problemow z udzieleniem slubu w piatek...
Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz...
Pozdrawiam Karolina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
N M P Królowej Różańca św. na Przymorzu, byłam tam w pt na ślubie
ja byłam na kilku ślubach w piątki i żaden nie robił problemów!!! A byłam w Matemblewie w Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej, w Sopocie u św.Bernarda albo Benedykta (tak oszklony ołtarz) i w Gdyni to są chyba Karwiny, ale na Gdyni to się nie znam.
A robili Ci gdzieś problemy???

i jeszcze Św. Michał w Sopocie , tylko goscie mieli w wiekszosci wypadkow troszke przekichane , bo musieli gnac prosto z pracy do kosciola ( a kwiaty, a przebrac się ), takze pomysl o tym
pozdrawiam ; )

image
sw. Brygidy w Gdansku i sw. Jakuba w Oliwie - ja tez bede miec slub w piatek ;)
ja będę miała ślub w piątek w kościele na oruni i też nie ma z tym problemów
@@@ a w ktorym kosciele na orunii?
a co wogole myslicie na temat piatkowych slubow?
Znalazłam na necie cosik takiego:
"WESELE W PIĄTEK
Warto dowiedzieć się w oglądanej restauracji lub sali bankietowej o koszt przyjęcia odbywającego się w piątek. Coraz więcej punktów gastronomicznych skłonna jest obniżyć cenę z uwagi na mniejsze zainteresowanie terminami nietypowymi. Podobnie jest z kamerzystami, fotografami i zespołami muzycznymi. Organizacja ślubu i wesela w piątek pozwoli zaoszczędzić nawet do 30 procent kosztów, co przy ekskluzywnych restauracjach jest sumą znaczącą. Należy jednak pamiętać, aby ceremonię ślubną zacząć nieco później, aby Wasi goście zdążyli na nią po pracy."

Della
image
now wlasnie. Problem moze byc jezeli na slubie ma sie pojawic duzo osob przyjezdnych.
My jak do tej pory dowiadywalismy sie w kosciele garnizonowym w Sopocie na Monciaku. Strasznie nam sie ten kosciol podoba i wlasnie tam chcielismy sie pobrac.... Niestety, "Piatek to dzien postny i slubow nie udzielamy, chyba ze nie macie wesela..."
My wesele mamy...
A zdecydowalismy sie na piatek z paru powodow:
1. Jest to nasza rowno 3 rocznica zareczyn i badzo zalezy nam na tej dacie
2. Nie mamy gosci przyjezdnych, tylko jedna rodzinke
3. Sobota bedzie na poprawiny, a niedziela na przychodzenie do siebie
4. Knajpa udzielila nam 30% obnizki - najdrozsze, najbogatsze menu mielismy w cenie najtanszego

Bylo sie nad czym zastanawiac i zawazyla nasza magiczna data...

Mam jeszcze jedno pytanie, bo nie znamy za bardzo kosciolow w trojmiescie... Czy znacie jakis kosciol w podobnym stylu, co ten garnizonowy...
Chodzi nam o to, zeby kosciol nie byl nowoczesny, nie byl za duzy, dosc ciemny i w miare wysoki, bo bedziemy miec flecistke i zalezy nam na tym, zeby flet mial gdzie wybrzmiec...
Bede bardzo wdzieczna za odpowiedzi.
proponuje dowiedziec sie w Mikolaju w gdansku
dominikanie
karola a gdzie macie wesele?
W Rodizio el Toro na Kamiennej Gorze...
Ale z tego o sie orientuje, to w wiekszosci miejsc na piatki sa obnizki.
Karola albo Mikołaj albo we Wrzeszczu koło kolejki...

Della
image
Della masz na mysli kosciol na czarnej? on jest b. duzy.
Karola jak masz wesele w gdyni to moze lepiej poszukaj jakiegos kosciola w gdyni
Etna nie wiem, na jakiej jest on ulicy, ale blisko Dmowskiego i idzie się od kolejki PKP Wrzeszcz w stronę Politechniki. Moim zdaniem bardzo ładny Kościoł - raz tam byłam i zauroczył mnie...jedyny minus brak wiekszego parkingu i moze nie za piekna okolica, ale sam Kościół śliczny!!

Della
image
della to jest kosciol na czarnej, faktycznie ladny ale karola szuka jakiegos malego a ten jest raczej wielki :)
Etna : "Chodzi nam o to, zeby kosciol nie byl nowoczesny, nie byl za duzy, dosc ciemny i w miare wysoki" - choć większy, to jednak myslę, ze Kościół na Czarnej spełniłby Wasze oczekiwania, skoro podobał Wam się Garnizonowy w Sopocie...

Della
image

Inne tematy z forum Przymorze Małe

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

Willa Krzywoustego (7 odpowiedzi)

W okolicy, w której powstaje Willa Krzywoustego znajduje się bogato rozwinięta infrastruktura -...

do góry