Widok

Slub w piatek

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Słuchajcie, czy ktos jest moze zorientowani jaki z kosciołów nie robi problemow z udzieleniem slubu w piatek...
Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz...
Pozdrawiam Karolina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ze starych kościołów w Gdyni proponuję kościół pw. Matki Boskiej Bolesnej w Orłowie. Ja miałam tam ślub. Zamiast organisty trzy dziewczyny grały na instrumentach (flet, skrzypce). Dźwięk bardzo ładnie się rozchodził. A z innych kościołów to kosciół pw. św. Michała Archanioła na Oksywiu lub kolegiata na Świętojańskiej. Niestety nie wiem jak tam ze ślubami w piątki. Pozdrawiam!
Bylam raz na slubie na czarnej i powiem szczerze ze najbardziej zapamietalam ze kosciol byl duzy a goscie siadali w sporych odleglosciach od siebie wiec nie bylo takiego fajnego klimatu jak czasami jest na slubach ale to pewnie kwestia organizacji...
jezeli macie w Gdyni, to moze Kosciol Sw Michala na Oksywiu? Nieduzy, dosc ciemny, z kamienia

a może granizonowy w Gdańsku Wrzeszczu??? On jest na Matejki - malutki, uroczy :)
a jeśli sprawiają Wam takie kłopoty, to może postarajcie się o dyspensę u arcybiskupa - nie będzie problemu :)
pozdrowionka

Cześć
Teraz w większości kościołów nie robią problemów z piątkiem. My bierzemy ślub w piątek na Czarnej we Wrzeszczu:) Chcieliśmy w piątek także ze wzg na naszą rocznicę:) Myślę, że powinnaś poszukać kościoła bliżej, czyli w Gdyni. W tej kwesti Ci nie pomogę, bo Gdyni nie znam. Ale dziewczyny widzę, że już Tobie pomagają:)
Powodzenia

Izuś
Sluchajcue dzieki wszystkim za propozycje... Bedziemy teraz jezdzic i ogladac...
Tez zastanawiamy sie nad Gdynia ze wzglegu na wesele, ale pozniewaz sami jestesmy z gdanska, za bardzo kosciolow z Gdyni nie znamy i stad nasza prosba o propozycje.
Jesli komus cos jeszcze wpadnie do glowy, to bede wdzieczna za typy.
Pozdrawiam Was serdecznie.
Zadziwilyscie mnie dziewczyny pierwszy raz slysze o slubie w piate.

image

zamiast jeździć .. .poklikajcie na powodzenia :)
Na Twoim miejscu to proponuje Ci wziasc slub w kosciele oo.franciszkanow na Wzgorzu Maksymiliana w Gdyni przy ul Partyzantow ,jest tez tam kaplica w dolnym kosciele i bardzo przyjemnie,poza tym blisko do Rodizio.Tam nie robia zadnych problemow.Tez mam slub w piatek i wesele na Kamiennej Gorze.Pozdrawiam i zycze powodzenia.
Tez mam ślub w piątek u nich :) Proboszcz jest bardzo mily (obsługiwał nas w kancelarii, a potem okazalo się że prowadzi czwartą godzine nauk w kościele na 3 Maja- naprawde fajnie mówił) Mam nadzieję, że się zgodzi udzielać nam slubu.
ja też mam ślub w piątek! Powód: brak ciekawej wolnej sali na wszystkie letnie soboty!
Proboszcz w mojej parafii nie robił problemu, problemu nie było też najmniejszego ze znalezieniem zespołu, fotografa itd.
Więc mam radę: albo załatwiajcie takie rzeczy na rok przed slubem, albo bez stresu znajdziecie na piątek!
Gdzies w necie znalazlam USTALENIE DATY SLUBU.
Najszczesliwszy okres na slub to Boze Narodzenie, karnawal i Wielkanoc.
Miesiac w ktorym planujemy sie pobrac, powinnien miec w nazwie literke "r", co ma wrozyc trwalosc i harmonie w malzenstwie. Tylko dla odwaznych zaproponowac mozemy maj... Pomyslnosc wrozy data wyznaczona na dzien lub dwa po pelni ksiezyca.
Poniedzialek - zdrowie
Wtorek - bogactwo
Sroda - to najlepszy dzien
Czwartek - straty
Piatek - cierpienia
Sobota - na dwoje baba wrozyla
Godzina sakramentalnego "tak" winna byc okragla np. 12.00, 15.00. Zle wrozy zawarcie malzenstwa 1 kwietnia poniewaz zwiazku nie bedziemy traktowali powaznie. Czas adwentu i wielkiego postu to rowniez zly moment.

image

tylko z parkingiem będziesz miała kłopoty
Św Ignacego
Karola, ja też mam w piątek wesele w Rodizio, a ślub u Franciszkanów na Wzgórzu - nie robią żadnych problemów! I z kościoła na Kamienną jest rzut beretem:)
image
Dzieki wszystkim. Planujemy zajechac do Franciszkanow do Gdyni, do kosciolka w Orlowie i jeszcze mamy pare typow...
Musimy obejrzec wszystko na zywo, bo na zdjecia w necie malo oddaja klimat.
Pozdrawiam.
Karola, my się pobieramy u Franciszkanów w kaplicy - jest mała i przytulna:) Smutno wyglądają śluby w wielkich kościołach, w których goście zapełniają tylko 2 pierwsze ławki...
Kiedy planujecie ślub? Jeśli przed nami, to może podzielisz się ze mną wrażeniami z wesela w Rodizio? Macie też zespół, który z nimi współpracuje?
image
Sluchaj Cziqra. Mamy zarezerwowany w Rodizio termin 26. sierpnia.
Nie wiem, czy moge tu napisac nazwe zerpolu, ale mamy podpisana umowe z tym zespolem, ktory u nich gra.
Co do Franciszkanow, mozesz napisac jak wyglada ten kosciol i kaplica? Czy mozna sobie wybrac gdzie bedzie slub??? Jak juz pewnie czytalas bedzie u nas grac kolezanka na flecie i strasznie nam zalezy na tym, zeby to jakos zabrzmialo, a tez nienawidze duzych kosciolow.
Dzis dzwonilam do Franciszkanow... jacy cudni ludzie... zupelnie inna rozmowa niz z biznesmenem z garnizonowego. Pytali sie oczywiscie, czy bedzie wesele i jesli tak, to oni zalatwia dyspenze od biskupa...
Widac, ze oni sa dla ludzi a nie my dla nich...
W przyszlym tygodniu jedziemy do nich obejrzec kosciol i moze wstepnie zarezerwowac termin, ale jestem niecierpliwa i bylabym wdzieczna jakbys napisala pare slow o tym jak to wszystko wyglada.
Pozdrawiam serdecznie - Karola
To jest jeden z najlepszych zespołów w Trójmieście.

Karola, w takim razie my równo tydzień po Was:) Można sobie wybrać miejsce - my chcieliśmy kaplicę. Moim zdaniem akustyka powinna być dobra, ale najlepiej sama sprawdź czy wygląda to tak, jak sobie wyobrażałaś.
My też mamy umowę z "ich" zespołem, byliśmy chłopaków przesłuchać i są naprawdę dobrzy! Wcześniej pisałaś, że macie w sobotę poprawiny - to dokładnie tak jak my! I w niedzielę każdy będzie miał okazję dojść do siebie i spokojnie rozjechać się po Polsce:)
image

Inne tematy z forum Przymorze Małe

Willa Krzywoustego (7 odpowiedzi)

W okolicy, w której powstaje Willa Krzywoustego znajduje się bogato rozwinięta infrastruktura -...

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

do góry