Widok

Ślub z chrzcinami

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś brał ślub razem z chrzcinami w Gdańsku ? W jakiej parafii i jak to wygladalo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W mojej rodzinie był taki przypadek, ale nie w Trójmieście.
Był typowy normalny ślub kościelny. Tylko po zakończeniu zamiast młodzi wyjść z kościoła to najpierw ksiądz poprosił młodych aby z chrzestnymi i dzieckiem podeszli i był obrzęd chrztu. Po wszystkim chrzestna zabrała dziecko, a młodzi wyszli z kościoła jakby nigdy nic :)

Moja Koleżanka tak zrobiła, w kościele na Suchaninie.

My mieliśmy podobnie w polikarpie w osowej

Podnoszę

W Matemblewie tak udzielają

Osowa parafia Chrystusa Zbawiciela tak Mieliśmy. Najpierw było zawarcie związku małżeńskiego a potem chrzest.

Kaplica Królewska oraz parafia Św. Walentego w Gdańsku robią takie rzeczy. Raczej bez problemu. :)
Chyba nigdzie nie ma z tym problemu jak chcesz połączyć 2 uroczystości pytałam 2 księży w różnych parafiach i nie było przeciwwskazania jeden powiedział że to nawet konieczne jak chce ochrzcić , z chrzestnymi robia niby cyrki i trzeba wybrać odpowiednią osobę która spełnia wszystkie wymagania bo inaczej nie może być chrzestnym

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

JAKI KURIER NAJTAŃSZY - prywatna przesyłka? (27 odpowiedzi)

Dziewczyny zamówiłam fajny fotel na allegro, przyjechał kurierem - duże to i niestandardowe. Tak...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

do góry