Widok
Smaki deluxe: soczysta jagnięcina
Opinie do artykułu: Smaki deluxe: soczysta jagnięcina.
Jej mięso jest bardzo delikatne w smaku, kruche, wyjątkowo soczyste, a przy tym ma mało kalorii. Można z niej przyrządzić wykwitną ucztę, która zaspokoi nawet bardzo wyrafinowane gusta. Przedstawiamy jagnięcinę. Jagnięcina jest mięsem pozyskanym z młodej owcy lub barana. - Jagnięcina są to tzw. tuszki mleczne, gdyż w tym wieku jagnięta żywione są wyłącznie mlekiem matki, nie powinny przekraczać 60 dni - tłumaczy Wojciech Dembowski, szef kuchni w Banglob, zastępca prezesa Stowarzyszenia ...
Jej mięso jest bardzo delikatne w smaku, kruche, wyjątkowo soczyste, a przy tym ma mało kalorii. Można z niej przyrządzić wykwitną ucztę, która zaspokoi nawet bardzo wyrafinowane gusta. Przedstawiamy jagnięcinę. Jagnięcina jest mięsem pozyskanym z młodej owcy lub barana. - Jagnięcina są to tzw. tuszki mleczne, gdyż w tym wieku jagnięta żywione są wyłącznie mlekiem matki, nie powinny przekraczać 60 dni - tłumaczy Wojciech Dembowski, szef kuchni w Banglob, zastępca prezesa Stowarzyszenia ...
Jak moze byc deluxe zarzniecie malutkiej niewinnej owieczki na kotlety ?
Przeciez taka malutka owieczka mogla miec piekne zycie i mogla skakac sobie figlarnie wiele lat na laczce zielonej . Nie bede jadl kotletow bo bym sie czul jak barbarzynca. Zjem cos z drobiu bo owieczki kocham a tych gdaczacych nie !
daruj sobie osobiste wycieczki... a osady zachowaj dla siebie
kosciol z jagniecina nie ma nic wspolnego
a ta strona dotyczy przepisow a nie chorych pogladow
jak chcecie "walczyc" to zly adres
jesli nie macie nic do powiedzenia sensownego na temat kulinarny to poszukajacie sobie strony z "nawiedzonymi" obroncami zwierzat, ktore zostaly dane ludziom na pokarm a nie by je uwielbiac niczym bozki... bo wlasnie tak ich traktujecie
a ta strona dotyczy przepisow a nie chorych pogladow
jak chcecie "walczyc" to zly adres
jesli nie macie nic do powiedzenia sensownego na temat kulinarny to poszukajacie sobie strony z "nawiedzonymi" obroncami zwierzat, ktore zostaly dane ludziom na pokarm a nie by je uwielbiac niczym bozki... bo wlasnie tak ich traktujecie
Mój przepis:
Udziec jagnięcy solimy i pieprzymy ( nie pozbywamy się grubego tłuszczu ale go nacinamy, żeby się dobrze wytopił), wkładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy 4-5 zgniecionych ale nie obranych ząbków czosnku(żeby się nie spalił i nie zrobił gorzki, czosnek wrzucamy luźno do naczynia, nie nakłuwamy mięsa i nie nadziewamy go czosnkiem). Według uznania możemy dodać gałązkę świeżego rozmarynu. Pieczemy do momentu, kiedy kolor pieczeni będzie najbardziej apetyczny. Zwykle jest to około 2-3 h w temperaturze 180 stopni w zależności od wielkości udźca. Proponuję nie przesadzać z przyprawami, żeby nie zabić smaku mięsa jagnięcego. W zasadzie wystarczy sól i czosnek. Smacznego.
Udziec jagnięcy solimy i pieprzymy ( nie pozbywamy się grubego tłuszczu ale go nacinamy, żeby się dobrze wytopił), wkładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy 4-5 zgniecionych ale nie obranych ząbków czosnku(żeby się nie spalił i nie zrobił gorzki, czosnek wrzucamy luźno do naczynia, nie nakłuwamy mięsa i nie nadziewamy go czosnkiem). Według uznania możemy dodać gałązkę świeżego rozmarynu. Pieczemy do momentu, kiedy kolor pieczeni będzie najbardziej apetyczny. Zwykle jest to około 2-3 h w temperaturze 180 stopni w zależności od wielkości udźca. Proponuję nie przesadzać z przyprawami, żeby nie zabić smaku mięsa jagnięcego. W zasadzie wystarczy sól i czosnek. Smacznego.
niesamowita?
moze i niesamowita ale restauracje prowadzi srednia... pomijam fakt ze dania mdle, moze ktos lubi takie smaki, ale 7 malych kosteczek batatow to troche za malo jak na dodatek do dania dla doroslej osoby, troche glupio... bo jakos super tanio nie jest a czlowiek wychodzi nienajedzony. Chocby byla super jagniecina to nigdy tam nie wroce
i tylko jeszcze dodam.... mam 40 lat pamiętam smak jagnięciny, baraniny i cielęciny
sprzed lat nawet 30...to mięso, nawet kupowane na hali (obojętnie której) ma się nijak do tego pamiętanego z dzieciństwa. Jeśli jagnięcina to nowozelandzka lub szkocka, cielaki tylko z małych farm ....Dzisiejsze mięso to jakiś wyrób mięsopodobny i nie smakuje już tak jak dawniej :(((