Widok
Śmiecenie sobie pod domami w Baninie
Cześć, chciałabym się zapytać o taką sprawę. Czemu mieszkańcy (nowi jak i już starsi) wyrzucają swoje odpadki organiczne (mam tu na myśli skoszoną trawę, ścięte krzaki itp) dookoła swoich posesji - ale już nie na swojej działce?
LUDZIE, DO TEGO SŁUŻĄ KUBŁY ALBO WORKI NA ŚMIECI.
Czemu zaśmiecanie Banino (no i działki obok siebie-nie WASZE)?
Mam tu na myśli ulicę Saturna/Tuchomska i przyległe lokale.
Obserwuję jak mieszkańcy naprzeciwko np. tej działki, na rogu tych ulic najnormalniej w świecie śmiecą mokrymi gdzie popadnie, tworząc nawet kopce.
Twoja działka będzie czysta ale już na przeciwko może być syf, masakra jakaś. Zauważyłam to też w innych lokalizacjach.
Poczytajcie sobie tą uchwałę: UCHWAŁA NR XVII/188/2015 - XVII SESJA RADY MIEJSKIEJ W ŻUKOWIE z dnia 24 listopada 2015 r. w sprawie regulaminu utrzymania czystości i porządku na terenie gminy Żukowo
cyt: 3. Odpady, o których mowa w ust. 2, z wyłączeniem wymienionych w pkt 8, 9 i 10, należy zbierać
w pojemnikach i workach określonych w rozdziale 3.
4. Właściciele nieruchomości są obowiązani do wyposażenia nieruchomości w opisane w niniejszym
regulaminie pojemniki do zbierania odpadów komunalnych oraz utrzymania tych pojemników w odpowiednim
stanie sanitarnym, porządkowym i technicznym
Ja zgłosiłam sprawę do Urzędu Gminy do odpowiedniego referatu bo tak być nie może. Nie może.
LUDZIE, DO TEGO SŁUŻĄ KUBŁY ALBO WORKI NA ŚMIECI.
Czemu zaśmiecanie Banino (no i działki obok siebie-nie WASZE)?
Mam tu na myśli ulicę Saturna/Tuchomska i przyległe lokale.
Obserwuję jak mieszkańcy naprzeciwko np. tej działki, na rogu tych ulic najnormalniej w świecie śmiecą mokrymi gdzie popadnie, tworząc nawet kopce.
Twoja działka będzie czysta ale już na przeciwko może być syf, masakra jakaś. Zauważyłam to też w innych lokalizacjach.
Poczytajcie sobie tą uchwałę: UCHWAŁA NR XVII/188/2015 - XVII SESJA RADY MIEJSKIEJ W ŻUKOWIE z dnia 24 listopada 2015 r. w sprawie regulaminu utrzymania czystości i porządku na terenie gminy Żukowo
cyt: 3. Odpady, o których mowa w ust. 2, z wyłączeniem wymienionych w pkt 8, 9 i 10, należy zbierać
w pojemnikach i workach określonych w rozdziale 3.
4. Właściciele nieruchomości są obowiązani do wyposażenia nieruchomości w opisane w niniejszym
regulaminie pojemniki do zbierania odpadów komunalnych oraz utrzymania tych pojemników w odpowiednim
stanie sanitarnym, porządkowym i technicznym
Ja zgłosiłam sprawę do Urzędu Gminy do odpowiedniego referatu bo tak być nie może. Nie może.
Niektórzy mieszkańcy Banina po kilka lat mieszkali w Szwecji lub Niemczech czy innych krajach i wiedza co to znaczy nie sr*.ć psem komuś pod furtka , nie wywalać śmieci do lasy i nie syfić komuś trawą na jego działce bo to czyjaś własność. Kto ma Twój syf sprzatać? Trawę można zebrać do worków i wywiozą ale szkoda kasy na worek lepiej rąb.....ć komuś na działkę . Żałosne to.
Żałosne jest to co wypisujesz na tym forum. Po pierwsze tu jest Polska, jak komuś się to nie podoba to po co wracał żegnam. Po drugie podkreślam ze to nie wasza działka. Macie jakieś dziwne poczucie odpowiedzialnosci za kogoś. Wynika to pewnie z jakiegoś nidowartosciowania życiowego.
Proponuje założyć moherowe berety, żebyście byli rozpoznawani na ulicy
Proponuje założyć moherowe berety, żebyście byli rozpoznawani na ulicy
Drodzy mieszkańcy, właśnie wysłałem do Urzędu Gminy pismo aby co niektórym osobom nie szanującym ładu i środowiska pomóc posprzątać te odpady organiczne ze swoich posesji - które są wyrzucane gdzieś poza nieruchomość. Kto was tak nauczył? W takich śmieciach chcecie żyć?
http://oi65.tinypic.com/2nq8sbm.jpg
tu zaznaczyłem dla Gminy gdzie te śmieci się znajdują.
http://oi65.tinypic.com/2nq8sbm.jpg
tu zaznaczyłem dla Gminy gdzie te śmieci się znajdują.
Bardzo słuszna uwaga. Niestety z niektórymi tak już jest.... U siebie chcą mieć czyściutko ale wokół siebie niekoniecznie... Niestety nie tylko z tymi ścinkami jest problem... Np. na familijnym osiedlu - tam gdzie rolnik ma swoje pola, ludzie urządzili sobie istne wysypisko śmieci... Wszędzie walają się butelki, jakieś worki ze śmieciami.... WSTYD!!! Niestety nie udało mi się jeszcze takiego delikwenta złapać na gorącym uczynku... A szkoda... Moglibyśmy sobie wtedy porozmawiać o podstawowych zasadach życia w cywilizowanym społeczeństwie...