Widok

Śmierdzący problem ze zsypami

Opinie do artykułu: Śmierdzący problem ze zsypami.

Rozkładające się resztki jedzenia, roje much, karaluchy i szczury - taki jest obraz śmietników w wieżowcach na gdyńskim Obłużu, po tym jak spółdzielnia zamknęła zsypy na półpiętrach klatek schodowych

Zamykanie zsypów na śmieci stało się regułą. Mieszkańcy wielu wieżowców w całym Trójmieście muszą wynosić teraz śmieci do tzw. przybudówek, czyli komór zsypowych, do których wcześniej za pomocą zsypów zrzucano śmieci z całej klatki.

- To rozsądne, bo stan sanitarny zsypów ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mieszkańcy ulicy Grabiszyńskiej 313 Wrocław

Decyzję w sprawie likwidacji zsypów podjęliśmy większością głosów, S.M. METALOWIEC Wrocław zamknęła wprawdzie zsypy na piętrach, ale na dole pomieszczenie zostawiła i na siłę chce , aby kubły z cuchnącymi smieciami tam zostały, na co nie zgadzają sie wszyscy mieszkańcy i nigdy nie zgodzimy się, aby pod oknami były cuchnące śmieci wraz z insektami.

zsypy

Zssypy w blokach beda ok jak sie o nie zadba, czysci i tyle.
Na ostatnim pietrze-w ostatnim zssypie jest taki żurawik ze szczotka- duzą- którą czyści się zsyp od góry do dołu, podobnie jak czysci się komin. ścianki można polać płynem dezybfekującym i powoinno grać.
U mnie w bloku tez jest taki żurawik, blok ma 30 lat, i jeszcze ten żurawik nie był używany.
Z reguły każdy ma wszystko w dupie , pollak lubi marudzić jak mu zle zamiast ruszyc dupe i cos zrobic.
Pozdr Mat

Brud, smród i hałas!!!

Mieszkam w starym wieżowcu, na parterze i codziennie o 6 rano ktoś wyrzuca śmieci, a czasem nawet butelki!!! które rozbijaja się o wszystkie piętra zeby w koncu je........ ać a beton, na przeciwko mojego mieszkania, na dodatek dozorczyni nie sprzata tak czesto jak powinna (sama o siebie nie potrafi zadbac-smierdzi od niej na metr,a wiec jak tu wymagac zeby taki ktos zajał sie czyms innym?). Po kazdym weekendzie jest koszmar, nie mowiac juz o jakichs świetach, bo wtedy to juz wogole caly zsyp jest zapchany i wszystko to co spadlo rozklada sie na betonie, i gryzonie maja radochę a ja ze szczurami nie mam zamiaru mieszkac!!! mam juz tego dość, ta chołota z gory oczywiescie nie zgadza sie na to zeby zlikwidowac zsyp bo im sie k... nie chce d..y ruszyc i zniesc swoich zasyfionych smieci na dół, a ja musze to znosic??!!!

lenistwo

Wsypy na polpiętrach wiezowcow muszą być zlikwidowane, gdyz wyrzucane nieczystosci przylepiają się do scian wsypow i to powoduje smrod w całym budynku.Tam się własnie legnie robactwo/karaluchy itp/
Wystarczy nauczyc ludzi zamykania drzwi do zbiorczego wsypu.Czy to takie trudne.Wbudowanie zamku kosztuje 50zł i na to Sp-nie z pewnością stać.Dozorczyni ma obowiązek dopilnowania aby drzwi były zamykan. Czy wsypujac smieci do wsypow na piętrach było ich mniej?I tak spadały do centralnego wsypu, wiec po co ta awantura.LIkwidowac wsypy to o jeden krok więcej do normalnosci.

a moze by tak zadbac smemu o smieci.....

problem ze smieciami to nienowosc...ale codzinnosc w trojmieskich dzielnicach wierzowcow; ( karzdy komentarz oczekuje od spoldzielni ze to spoldzielnia powinna sie zajac czystoscia zsypow itp... a moze mieszkancy wprowadzili by samodyscypline i zaczeli by sami segregowac swoje smieci???dlaczeko wiekszosc tu krytykujacych nie pomysli ze to sami sobie robia problem i jak sie popularnie zwie syf!!! jesli spoleczenstwo trojmiesjskie zcznie segrgowac swoje odpady i dbac o porzdek w smieciach to robactwo i inne zyjatka porostu nie beda mialy racji bytu...no coz my potrafimy tylko krytykowac a szkoda....pozdrawiam

Dom za 40 tys?

Nie wierze. Na samo wyposazenie mieszkania 50 m2 wydalem 20 tys. Coz to za materialy zostaly uzyte? I 5 okien na 100 m2? Ja mam 4 okna na jak juz wspomnialem 50 m2 z czego jedno okno na prawie cala sciane. Jakies to dziwne.

g:)

Ale ja na razie jestem na drugim roku studiów i mieszkam z mamą, która ma długi własnie przez Sopot (przerobiła ogrzewanie z pieca na gazowe, kaloryfery wymieniła, remont całkowity) a facet poprostu ją oszukał. W sumie nie oszukam, ale okazał się bezczelną świnią ;d Ja na 100% wrócę do Sopotu jak tylko będę miała pierwszą realną okazję i to własnie tak jak mieszkałam, czyli gdzieś z 5 minut od morza. Mieszkanie, które zostanie mi po babci sprzedam (bo Orunia jest daleko od morza ;d mimo, że 3 pokoje i moje dzieciństwo), z pewnością za 4 lata z kimś już będę związana, wie sama też nie będę się z tym wszystkim borykała... Stanę na głowie, ale swoje marzenie spełnię ;-)

fuj fuj

zsypy zamurowac, smieci elegancko do woreczkow a potem do pojemniczkow, "zakatek smieciowy" popryskac dezynfekcyjnie, kota na strazy postawic coby sie szczury odpieprzyly. hehehe juz widze jak sie wszyscy spolem do roboty zabiora!
Trzebaby gospodarza Aniola z Alternatywy 4 aby porzadek zaprowadzic.

welcome in Poland

smród wieżowca

mieszkam w wieżowcu od 28 lat i mam zsyp też prawie pod oknem.Mopżna było zlikwidować zsypy,ale "wielmożne pańtwo" z wyższtch pięter się nie zgodziło i zsypy nadal są i smród też!
Śmieci lecą z górnych pięter nawet o godzinie 1.00 w nocy.
3/4 mieszkańców myśli tylko o własnej wygodzie i o swoim mieszkaniu,a że smród i muchy a może nawet szczury?Do nich przecież nie dochodzi fetor,bo okna mają z drugiej strony budynku.Znieczulica jest i zostanie,a patrząc na Nich wydawałoby się,że to chodząca kultura,a to sieczka w głowie!
Może przydałoby się wpuścić do Ich mieszkań od czasu szczura,trochę okropnego smrodu i brzęczące muchy?Co o tym myślicie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

czołem junony westalki i westfalki:)
alem ci jam dziś dowciapny hihihi
zatem do rzeczy, bo jak cos jest na rzeczy, to nikt nie zaprzeczy, że lubie te rzeczy, kiedy coś jest na rzeczy, bo wtedy te rzeczy.....
no dobra, skracam sie:)
sprawdziłem, kubik drewna w 2004 w rocz.stat. - 120,00PLN
zatem ad hoc ad rem i hop siup
100 kubików drewna po 120 PLN daje kwote 12.000,00
100 kubików to jakby ktos nie miał wyobraźni to plac o bokach 10 metrów na 10 metrów czyli 100 metr.kw. zawalony tarcicą na wyskość jedengo metra czyli takiemu golemowi pod pache:)
przykładowy koszt łazienki w bloku (standard kowalski high-end) 5.000,00 - obniże standard przyjme połowe, kuchnia jak wyżej razem 5.000,00 najbardziej ważnych części mieszkania
pozostaje mi kwota 33.000,00, bo dorzuciłem 10 patoli tytułem zwrotu VAT:), zatem mam jeszcze 33.000,00
fundament, lekki, ława powiedzmy, z kamienia polnego zebranego wcześniej na kupke wedle trzech brzózek - na majstra do obciosania, związania tego zaprawą itd 3.000,00 tak se wziąłem z sufitu, tyle ile za nagrobek:) ale też połowe mniej, bo raz, że wiocha, a dwa, że to kamulce, a nie granit czy inne lastriko...
te 30.000,00 pozostałe na pape, kable, rury, stolarke, przyłącza chyba starczą, impregnaty, a nawet jeżeli przekroczą to bliżej im do Józefy jak do baji
tylko proszę mi nie ubliżać, ja cały czas buduje bungalow a nie wYlle w orLowie

Baja

A skąd wiesz, że mam sisters? Pisałam tylko o jednej...?
No ale skorś jasnowidz, to drugą też pozdrowię, a co mi tam..? No cóż druga jest obywatelką Norwegii, drogo będzie, ale odmawiac nie wypada...Dzięki w ich imieniu!

Ja dziękuję, co to będzie w piątek..?!!! Spotkanie niecudotwórców, niedowiarków, jasnowidzów, mędrców ..tylko czarownic jeszcze brakuje, hi hi hi hi!!
Może jakieś targi zrobimy..? Np Eksces-Pol- Buda!
Dobrej nocki!

Józia,

spać już idź, bo ci się czarny lud przyśni, jak popuścisz wodze fantazji jeszcze bardziej....no i zejdź kobito na ziemię, bo my tYż po nie stąpamy i...pozdrów "sisters", niech jej się wieeeedzie na tych hahahahahahahaaaaaaa!

He he he he he he he he he he! Buahahahaha!

Hej Gallux..cholewcia! Zaczynam Cię lubić! Czuję się zaszczycona nie olaniem mnie na egzaminie wstepnym!!!

A reszta...? Wyślę sister niektóre wypowiedzi! To sie kobiecina dowartościuje, że uważacie ją za cudotwórcę!!!
I tak oto niemozliwe staje się możliwe!!!

Jasna d..! Nie wiedziałam, że mam siostrę geniusza! A dzięki wszystkim, dzięki! Jak już się ujawnię to podam Wam namiar na stronkę pensjonatu sisterki...bo w tajemnicy powiem Wam jeszcze, że ta kobitka wywaliła pensjonat, ciągnie 80 ha ziemi (piknej!!!), że ma 13 koni (jazdy tez prowadzi jakby ktuś na kuniach jeździł), ileś tam kóz, mnóstwo dziwnego ptactwa, zajęcy, (hi hi, jakbyście nie wiedzieli co to królik)i uuuuu! Sama bidula to wszystko zrobiła i nad wszystkim panuje.

A może na sylwka w sali za 50 tys wyskoczycie...? Sama tam malowałam esy floresy na ścianach, a z "Mamuśką" robiłyśmy dekoracje. No i występy tyż robimy!!!! Tyż same!!! Ajajaj! Jaka ja podła! Jak to ja moge wkurzać ludzi, którzy w nic nie wierzą...? A w wielkie tyłki wierzycie?

perełka numer dwa
były tez niebieskie czyli "lighty":)))))
ból głowy:(

bry
no więc okazuje sie, że łatwiej kupic w ruchu seksistowskiego świerszczyka niż piłeczkę ping-pongową...
nic to smykom nie dało, bo była jedna awaryjna i tradycyjnie zostałem "królem":)
dzieciaki nie potrafią trzymać paletki, serwować, no nic, dramat
perełka
patrze, a tu wchodzi 10-cio latek trzyma w reku paczkę chyba "winstonów" jeden w ustach....???? okazuje sie, że dla dzieci w formie zabawek, jakaś jełopa produkuje takie imitacje....to ja sie kuźwa mecze, nie jaram, żuje gume, a tu cały wysiłek......

zsypy na smieci

Jozefko podaj mi adres twojej sistry, zapytam jak za 40 tys. wybudowala chatke. Ja sprzedam mieszkanie w bloku i tez chce taka wybudowac.

vip wita wszystkich

Surowy stan ok.15-20 tys (ok. 150-200 m2).Calość powinna się zamknąć w cenie ok.100 000 bez dzialki ale wykończony na standart.Jeżeli ktoś ma dzialke to lepiej stawiać dom jak kupić mieszkanie - koszt podobny .Pozdrawiam.
Jak ktoś ma chęć na instalację elektryczną lub pomiary chętnie pomogę.

karaluchy i syf

tak miałem przez 2 lata na gdanskiej zaspie (ul. Pilotów), naszczęscie to był wynajem, teraz własne nowe w 3 -pietrowym budynku, wspólnota mieszkaniowa itp... współczuje ludziom, których nie stać na opuszczenie tych z****nych wieżowców, no ale wszyscy nie mogą mieć tak dobrze jak ja; -)

Ja pierdzielę...

Przecież pomysł aby wybudować w ramach `czynu społecznego` takie altany z dotacją spółdzielni i lekka zrzutą lokatorów jest wyśmienity.
Ale zaraz pewnie odezwą się paniusie i panowie właściciele psów, tępiciele kotów, wymalowane panie Halinki z drugiego piętra co `wiedzą wszystko`, że nie zapłacą albi nie pomogą.
Ludziska. Kiedyś to wszyscy trzymali się jakoś razem, była inicjatywa, i było wszystko OK. Teraz to tacy potrafią umyc nowiuśkiego fiacika umyć pod oknem ale posprzątać po piesku albo zamknąć zsyp?? uuu nie, co to to nie.
Nie wstydźmy się i nie spotykajmy się li tylko na imprezce `przy stawku` ale zróbmy coś dla siebie.
Wystarczy odrobina chęci.

net

progress consulting
do góry