Widok

hmm

Witam

Dwa lata temu "moja" spółdzielnia na wniosek większości lokatorów zamknęła zsypy, a mieszkańcy worki z odpadami wynoszą do przybudówki.
Przybudówka jest zamykana na noc.
Buszują po niej zbieracze śmieci, a z otwartej latem pomieszczeń bije fetor taki , że czuc go wyższych kondygnacjach.
W dzień siedzą tutaj bezdomni i pijacy.
To jest chore.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Śmierdzący problem ze zsypami

Opinie do artykułu: Śmierdzący problem ze zsypami.

Rozkładające się resztki jedzenia, roje much, karaluchy i szczury - taki jest obraz śmietników w wieżowcach na gdyńskim Obłużu, po tym jak spółdzielnia zamknęła zsypy na półpiętrach klatek schodowych

Zamykanie zsypów na śmieci stało się regułą. Mieszkańcy wielu wieżowców w całym Trójmieście muszą wynosić teraz śmieci do tzw. przybudówek, czyli komór zsypowych, do których wcześniej za pomocą zsypów zrzucano śmieci z całej klatki.

- To rozsądne, bo stan sanitarny zsypów ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Robotnicza Spółdzielnia Mieszkaniowa...

To prawdziwy komunistyczny moloch, gdzie pieniądze toną jak w worku bez dna. Opłaty rosną bez uzasadnienia z roku na rok ("decyzją zarządu zwiększono zużycie wody na 1 mieszkańcao 4%" - a w ciągu 5 lat prawie o 50% - pytam na jakiej podstawie???), za ogrzewanie mojego mieszkania płacę już miesięcznie tyle, co inni przez cały sezon grzewczy. Żeby wymienić kaloryfery w swoim własnym mieszkaniu, muszę napisać podanie, a potem czekać rok na odpowiedź. Cieć od pół roku nie ma czasu wymienić żarówki na klatce.
Pomysł sprzed kilku lat, żeby podzielić sp-nie na 4 mniejsze, upadł - przecież co by wtedy zrobił pan prezes?
PRECZ z RSM !!!

to z czego robia takie altanki ?? Ze zlota ??

wydatek 10 tys. zl???

Koszt wybudowania altanki na smieci wynosi 10 tys. zl?! To jest chyba jakis zart? Nie to nie zart, to paranoja...

badziewia ciąg dalszy....
tym razem odpadki po własnej dupie
było o psach, teraz kolej na ich właścicieli
w sopocie w bloku gdzie se drzewiej pomieszkiwałem zsypy były czyste tak jak, używam tu określenia mojego kaprala z wojska, kuciapka anioła.....
każdy lokator ma własny klucz, a w samych zsypach firaneczki, szufeleczki, zmiotki i zapach lawendy
adres bloku niepodległości 708
spółdzielnia nie ma wielkiego wpływu na badziewie umysłowe jej lokatorów, które ja wyliczam na podstawie ilości wywalonych oknem choinek po świetach.....
współczuc należy tym robinsonom, którzy otoczeni przez odmety chamstwa z góry skazani są na przegraną.....
szczury to osobny temat
tępcie dalej koty, a bedziecie niedługo mieli szczurze pyski...

pięknie

kiedyś los pokarał mnie 2-letnią wegetacją w wieżowcu na obłużu. 10-piętrowe koszary. Syf, smród, winda w naprawie, pijane ryje, złodzieje na podwórku, zrezygnowana robotnicza kasta i jej dzieciaki w ortalionowych dresikach i "najkach" z pobliskiego ryneczku.
zastanawiałem się jak ci ludzie potrafią tak żyć ze świadomością, że tutaj będą mieszkać zawsze... Jaki sens ma taka wegetacja.
Uciekłem do Sopot do sterego piętrowego domku z którego wychodzi się od razu na Planetę a nie na beton.... A koszty życia (te materialne) prawie 2-krotnie niższe. Uciekajta ....

precz z komuchami ze spółdzielni

typowe komunistyczne podejście, jak we wszystkich spółdzielniach

"Przecież przepisy mówią co innego", a co mówi rozsądek, jeśli pan taki ma, panie komuchu?

W Chinach sa wiezowce 33 pietrowe i nie ma zsypow

na smieci za to sa 2 kosze na zewnatrz, ktore sa oprozniane codziennie rano, mieszkancy sortuja smieci na ogranicze i pozostale odpady nadajace sie do recyklingu, nic nie smierdzi, jest czysto a temperatura na zewnatrz wynosi 35C

do kiriasz

tylko napisz skad wziac kasiore, aby przeprowadzic sie do sopotu. dla mnie to szczyt marzen miec wlasne mieszkanko - nawet takie w wielkim bloczysku

do rychu

dla mnie też, ja nie mam szans na własne mieszkanie, to tutaj w Sopocie wynajmuję, tamten syf też nie był mój.
Gdybym miał chatę w wieżowcu na własność to staaaaaaary :) od razu bym ją sprzedał i kupił coś dla ludzi.
pzdr

Z_Chin
w chinach również jedzą psy, czy i ten model żywienia zbiorowego chciałbys upowszechnić??
a może uważasz, że hotelowce w brzeźnie to jest jedyny słuszny kierunek rozwoju budownictwa mieszkalnego w Polsce??
gdzies ty był przez ostatnie 15 lat??
33 pietra bez zsypu?
też bysmy z tow gomułką do tego doszli gdyby nie durni robotnicy.....

co możemy zrobić?

kiedy w wielikim wieżowcu, falowcu....

mieszka kupa wiejskiego bydła, które kiedyś dzięki komunie sprowadzono do miasta!

czy taki jeden z drugim wieśmak, kóry wiadro z gównami wylewał przez okno bo nie miał s****za, a wywóz śmieci był dla niego zagadnieniem z fizyki kwantowej - nauczy się żyć w zbiorowości?

mam obok taką wieśmanę - ma za daleko do zsypu - to worek ze śmiaciami stoi pod jej drzwiami nawet 2 dni!

i co zrobisz?

wiocha jest wiochą lepper - lepperem - tylko lać to bydło w ryja i pokazać im miejsce w szeregu....

z_chin
w chinach faktycznie czyściutko, trzeba przyznać :)
w tajlandii tez nie ma zsypów, ani śmietników. wszystko wala się na chodnikach, smród nie do wytrzymania, temp. 35st, słonca prawie nie widac taki smog nad miastem (bangkok). ale za to jak pies sie rozłoży na środku chodnika, to wszyscy go omijają łukiem :) grube to , nażarte, najlepsze kąski dostaje i słonie też :) ...

"Wybudowanie jednej altanki to wydatek 10 tys. zł. Gdyby wzorem tego pana wybudowania altanek zażądali wszyscy mieszkańcy wieżowców, to chyba zbankrutowalibyśmy - mówi jeden z pracowników spółdzielni. Mamy przecież tutaj 35 takich wysokich budynków."

A co będzie jak unia będzie wymagała pojemników do segregacji odpadów (na co czekam bo inaczej to marne szanse) pewnie też zbankrutują.
Na nowych osiedlach raczej nie buduje się altanek tylko stawia metalowe kontenery.

DRODZY PAŃSKWO ZE SPÓŁDZIELNI - CZAS WYJĘĆ SŁOMĘ Z BUTÓW -

mam tu pomysł czyli szare na złote
opracować "typowy model wiaty na odpadki gospodarcze TMWNOG-1" w cenie materiał 1000,00 PLN (da sie) i robocizna - 2 dni razy 8 godzin razy dwóch panów zdziśków, powiedzmy drugi tysiąc, złożyć sp-ni propozycje nie do odrzucenia, nagłośniwszy to uprzednio w mediach...

w wersji LUX każdy lokator dostaje własny klucz
cena 2.500,00

He he he!

10 tys. zł!!!! To chyba cena dla znajomego murarza...! Moja sister za 40 tys zł postawiła kompletną chatkę o pow. 100m kw! Z wykończeniem i instalacjami!!!! Jak się chce to można!!

A koty u nas latają! Jednego malucha ze smietnika przyniosła moja córcia. Teraz to niemowle gryzie mnie po nogach!!!! Ałćććć!! Za to myszy nigdzie nie widziałam! A jak się pojawią to puścimy naszą przeneretyzowaną Kicię, która złapie wszystko co się rusza!!!!!! Karaluchy też nie mają szans!!!

No i co Wy macie przeciwko grzebaczom? Wyjedzą wszystko co moze śmierdzieć! Trzeba ich tylko wysłać na kurs "Jak grzebać, żeby nie rozwalać" i git!!! U nas chyba wszystko wyjedli, bo ostatnio dałam takiemu biedakowi całe 8 PLNów!!!
A co tam, niech zje coś prosto ze sklaepu, a jak chce to i niech się napije piwka - lżej mu będzie przetrwać rzeczywistość.
Pozdrowionka!

Dżozefa

"Moja sister za 40 tys zł postawiła kompletną chatkę o pow. 100m kw!"
Z kartonu ?
do góry