Widok

Śmierdzący problem ze zsypami

Opinie do artykułu: Śmierdzący problem ze zsypami.

Rozkładające się resztki jedzenia, roje much, karaluchy i szczury - taki jest obraz śmietników w wieżowcach na gdyńskim Obłużu, po tym jak spółdzielnia zamknęła zsypy na półpiętrach klatek schodowych

Zamykanie zsypów na śmieci stało się regułą. Mieszkańcy wielu wieżowców w całym Trójmieście muszą wynosić teraz śmieci do tzw. przybudówek, czyli komór zsypowych, do których wcześniej za pomocą zsypów zrzucano śmieci z całej klatki.

- To rozsądne, bo stan sanitarny zsypów ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a co może wiedzieć gościu co dopiero zaczął budowe??
oprócz tego że mu majstrowie lecą jak ulegałki z dachu??
zdany na ich łaske i niełaske:)

Bob Budowniczy

a to ty nie wiesz ,że najwiecej o budowie domu wiedza nie ci co buduja a ci co domu nie budowali nigdy.

grisza

No tak. Fakt: zapomniałem dodać koszt farb, impregnatów, płyt pilśniowych od wewnątrz i wełny mineralnej jako ocieplenie (wtdy da to no może nie 2000 ale 1700 zł). Ale mimo to nie specjalnie chciałbym mieszkać w takim 100 metrowym domu.

olisie
Józefa zapewne ogaca dach korą z brzozy:P
tez tani ekologiczny pełnowartosciowy budulec:)

gdyby to miał byc test na optymizm zyciowy to oprócz mnie zdała go Józefa i warunkowo Tola
reszta to smutasy cieniasy roztropniacy do bólu i cykacze do oporu:)
ide kupie z 3 piłeczki ping-pongowe (biedna ta gmina gdańsk) i oderwe paru milusińskich od tradycyjnej okupacji trzepaka, to powieje optymizmem:)
grisza
za ciemniaka należało sie i tyle:P
jeden buduje drogo co nie znaczy, że dobrze, a drugi tanio i też to jeszcze nic nie znaczy:)

hmm... no fakt, że zależy od tego jak wyglada dom olisie, ale osb da się otynkowac - wtedy masz "murowany" garaż. to chyba nie gorsze od nieheblowanych desek co?

Mościa Pani Józefo

Gdzież Waćpani się ukrywasz? Tu różne takie używają sobie, a ty za kielnię nie chwytasz, betoniarki nie włączasz. Daj odpór gadzinom.

grisza

Tylko jakbym mamuśce coś takiego postawił w ogródku co by nie współgrało z resztą to by mi to z dymym puściła, chociaż kocha mnie niechybnie. W sumie najtaniej byłoby wykopać ziemiankę, tylko cholipcia motur by zardzewiał.

"Nie wiesz co napisać to piszesz bzdury ciemniaku"

hmmm postanowiłem dziś w związku z powrotem griszy z urlopu nie sprawiac mu zbyt wiele pracy (szok tu urlop a tu znowu te ....) zatem rzekne ci tylko chłopczyku jedno
spuść pare:) policz se od 10 w dół, wypij szklanke zimnej wody, no nie wiem jak ci pomóc:(??

z ostatnich obserwacji - x3,5

Tola

złota zasada galluxa i nie tylko
koszt remontu oraz czas jego trwania, który podaje nam na dzień dobry pan majster, należy pomnozyć przez dwa
sprawdza sie, bankowo:)

Taka jak myślałem

Nie wiesz co napisać to piszesz bzdury ciemniaku

ty bOb
jak ci z dachu spadają fachowcy to znaczy, że masz za duży spadek połaci dachowej:)
musisz se wystawić na końcu takie liściołapy coby ci spadających jak gruszki majstrów wyłapywały
albo przyjrzyj sie samolotom ądującym na lotniskowcach
uprząż typu pająk czyli szelki przyczepione jednym końcem do komina a drugim do majstra
do ziemi nie doleci ale fajnie sie majta góra-dół w tej uprzęży:)

bardzie przydałby mi sie jakiś 30 calowy panel:)

Gallux

Ty masz chyba pojęcie największe o wszystkim tylko mnie dziwi czemu na fotel się nie pchasz To byś krajem zarządzał ja Ty za 40tyś. budujesz 200m dom. A ja akurat wiem o czym mówię bo w tej właśnie chwili buduję. A jeżeli chodzi o tanim kosztem. 1. Ciekawe co zrobisz jak Ci Twój Heniek z dachu spadnie i sobie nieboraczek (pewnie pijany) kręgi połamie i pozwie takiego gamonia do sądu. Będziesz miał wtedy tanią siłę roboczą. 2. Żaden szanujący się inwestor nie będzie się bawił w odzysk materiałów, nie widze u mnie w domu okiem 40 letnich albo wykładzin typu wczesny girek na podłodze. ALBO SIE BUDUJESZ JAK NALEŻY ALBO DALEJ JAK ŁAJNO MIESZKASZ ALE W LEPIANCE ZWANEJ DOMEM ZA 40 TYŚ. hahaha, już widze tą posiadłość. Płot ze starych grzejników a elewacja z gazet chyba. I tyle mam do powiedzenia na ten temat

"gallux rzecz w tym, że miejscowi kowale strasznie żyłują ostatnio i mały komin przy drewnianej chatce robią za 10 patoli"
ha! widzisz! tu jest komin przełamany:)
pewnie wziąłes tego hydraulika co wrócił niedawno z paryża:)
ja mysle o tych co jeszcze nigdzie nie wyjeżdżali, nie zepsutych i zarażonych kapitalizmem - naszych swojskich jankach mietkach i zdziskach:)

Gallux,

taaa, już to widzę. Władujesz w swój nowy super-hiper kompIUter + nową ekstra cyfrówkę, hahaha.

te tzw kanadyjskie domki mamy tu w Polsce i jest to faktycznie prawdopodobnie najtańszy rodzaj budownictwa
w słupskiem co wioska to tartak
budujemy z tego czego jest najwiecej w okolicy, bo wiadomo taniocha
powiem tak:)
dajcie mi z Józefą 40 patoli i pół roku:)

trochę się pozmieniało gallux od kiedy załatwiałeś. na obiekt nie związany trwale z gruntem tez trzeba mieć pozwolenie. na dokładkę nie dostaniesz pozwolenia na obiekt bez pieczatki arcytekta, a takowa kosztuje. do tego musisz płacić (lub inaczej załatwić) za nadzór budowlany z uprawnieniami.

baja
możliwe, ja sie na budowlance nie znam :) niestety. przypomniało mi sie, ze to "drewno" jak i "cegły" na zewnątrz to była jakaś okleina :)

Tola
do góry