Widok

Śmierdzący problem ze zsypami

Opinie do artykułu: Śmierdzący problem ze zsypami.

Rozkładające się resztki jedzenia, roje much, karaluchy i szczury - taki jest obraz śmietników w wieżowcach na gdyńskim Obłużu, po tym jak spółdzielnia zamknęła zsypy na półpiętrach klatek schodowych

Zamykanie zsypów na śmieci stało się regułą. Mieszkańcy wielu wieżowców w całym Trójmieście muszą wynosić teraz śmieci do tzw. przybudówek, czyli komór zsypowych, do których wcześniej za pomocą zsypów zrzucano śmieci z całej klatki.

- To rozsądne, bo stan sanitarny zsypów ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

gal :)
a czemu przyległy strych nie jest na sprzedaż??

Moby

"a potem płacz ,że zima na ogrzewanie pieniedzy brakuje."
W domku za 40 tys zł za 100 m2 pali się krowimi plackami i kozimi bobkami. Tanio i ekologicznie. A poza tym jaki zapach. "Brise" wysiada.

Józefo

tak sie składa ,że mieszakm w domu jednorodzinnym za miastem. W mojej miejscowosci sprzedaja działki. Ostatnio ceny sa wysokie bo za 2 tysiace metrów działki trzeba zapłacic 180 TYSIECY ZLOTYCH. Nie masz zielonego pijecia o budowie i kosztach, bylejakie oka do domu kazdy może sobie wstawić-typowe plastiki sztuczne, stan surowy otwarty nie jest problemem, natomiast wykonczenie, dachówka, mozesz mic panele kotku na podłodze a mozesz miec ektra parkiet. Wszystko zalezy z czego budujesz. Obok mnie stoi pełno domów, problem wtym ,że nie wszyscy te domy wykańczaja . Kazdy stra sie miec wiekszy dom niz jego sasiad,a potem płacz ,że zima na ogrzewanie pieniedzy brakuje.

He. W Chwaszczynie rolnik miał przez podwórko wyłożony dojazd do stodoły... minami p-panc. To była jazda!

Kto wymyślił zsypy? Fuj. Dobrze że tam nie mieszkam!

a na jednym (bez kitu) domorosły twórca, ale nie nikifor, ułożył, zapewne pieczołowicie wspomagajac sie wywalonym jezorem, matke Boską Bolesną z Dzieciątkiem!
wygladała troche jak z Ich Troje, ale to było zanim powstał zepsół....
wyobrażacie sobie jak musiało zatkać całą wioske??

"wy widzicie wywaloną zapewne chałupe ze skorupami starych garów na elewacji (sam widziałem takie cudo)"

np. ul Norblina w Oliwie albo Chmielno

Na Zakrocimiu jak piorun walnął w psa

To łańcuch szczekał jeszcze 3 dni!!!

cały czas chodzi mi po basi te 40 patoli Józefy
i se myslę, że wie co pisze
wy widzicie wywaloną zapewne chałupe ze skorupami starych garów na elewacji (sam widziałem takie cudo), a Józefa pisze z kolei o jakimś szałasie ekologicznym:)

remont betka
ja od 1995 robie juz drugi:) kapitalny:)
tu siem zgodze z Józefą, że sposobem gosp. mozna troche oszczędzić
jest warunek - trzeba mieć praktyke i narzedzia:)
ja mam jedno i drugie Tolu:)

gal
no to faktycznie nie o tym samym strychu mowa :)
Mi chodzi o ten nad rossmanem lub następny, już teraz nie kojarze - kamieniczka wyremontowana przez naszego słynnego architekta :)
moja kumpela kończy już remont swojego strychu - wygląda bajecznie :)
pod nią mieszkają menele, którym grozi eksmisja i siem zastanawiam czy sie nie zasadzić na to mieszkanko :) przeraża mnie tylko remont bo miałam "przyjemność" widzieć stan mieszkania, tzn ścian, sufitów podłóg, wszystko zasyfione przez lokatorów którym nie chce się pojść do łazienki/kibla bo po co...
siem cały czas zastanawam :)))

Tolu
dach jest "po prostu" w swej przeważającej części za niski:)

" A jak facet jeszcze nie potrafi zachowac się jak facet i nie umie utrzymać odpowiedniego poziomu swojej męskości to zamieniamy się w modliszki! Przynajmniej jestesmy najedzone"

oj juz dobrze dobrze, powiem bez bicia i bez aktów kannibalizmu
ten przyrząd nazywa sie packa blicha blacha...

gal
czy dach jest ozdobiony wieżyczką i dlatego trzeba podnieść dach?

Tola

Józefa

Ha. Na to czekałem. Wystarczy stać się damskim adewrsarzem z odrobiną rubasznego humoru, a już cię ciotki rewolucji feministycznej mianują męską szowinistyczną świnią.
Nie jesteśmy nikomu potrzebni? Zaręczam Ci żabko, że większość tu piszących facetów ma jakąś kobitkę (poza matką oczywista), której na owym męskim gadzie zależy.
Ale co tam. Tymczasem podjadę sobie obejrzeć i sfotografiować tzw. meksyk w Gdyni (obszar między torami i ul. Hutniczą). Tam jest sporo domków za 40 tys zł.

chyba nie ten
ten mój jest nie do kupienia:(

He he Cekol

W gondoli nie, na 3-cim piętrze tak!

gallux

po zastanowieniu to chyba wiem o którym strychu mówisz :) ślina mi pociekła jak go oglądałam z kumpelą :)
niestety mąz mówi stanowcze nie! takiemu przedsięwzięciu. muszę sie chIba bardziej postarac ;)

Tola

tak to jest jak po wsiach czytają wysokie obcasy i inne cosmopolitany...

Fan...

...nie kozi róg tylko domek za 40 tys i sala za 50! Tam się zapędzam raz w miesiącu. A jak facet jeszcze nie potrafi zachowac się jak facet i nie umie utrzymać odpowiedniego poziomu swojej męskości to zamieniamy się w modliszki! Przynajmniej jestesmy najedzone!
do góry