Widok

Śmierdzący problem ze zsypami

Opinie do artykułu: Śmierdzący problem ze zsypami.

Rozkładające się resztki jedzenia, roje much, karaluchy i szczury - taki jest obraz śmietników w wieżowcach na gdyńskim Obłużu, po tym jak spółdzielnia zamknęła zsypy na półpiętrach klatek schodowych

Zamykanie zsypów na śmieci stało się regułą. Mieszkańcy wielu wieżowców w całym Trójmieście muszą wynosić teraz śmieci do tzw. przybudówek, czyli komór zsypowych, do których wcześniej za pomocą zsypów zrzucano śmieci z całej klatki.

- To rozsądne, bo stan sanitarny zsypów ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

brzmi jak mizery? o matko... zespół czy horror?

Oj Bolo

Nic nie kojarzysz... Jak się okaże, że na Mazurach mozna taniej wybudowac śmietniki to wszyscy z Trójmiasta bedą hopskać z foliakami do Płuc Polski. Same korzyści...Wycieczka jakby przymusowa, ale korzystnie wpływająca na układ oddechowy Trójmiejszczan. Tym samym na Mazurach rozwinie się gastronomia, hotelarstwo, sklepikarstwo...Napływ sfrustrowanych turystów ze śmieciami rozwiąże w warm- mazurskim problem bezrobocia. Że już nie wspomnę o rozwoju tamtejszych firm śmieciarskich.
Już jaśniej...?

Józefo,

gratuluję wyobraźni! Na 100 m kw. JEDNO OKNO? Już to widzę...hmmm....no chyba, że mówisz o magazynie/składowisku.
No i jeszcze jedno: jak chcesz, by ci ciepełko nie uciekało, to chyba nie sądzisz, że w hurtowni za psi grosz kupisz coś odpowiedniego? Zasada jest prosta i znana: chcesz zaoszczędzić, NIE KUPUJ SZAJSU. Ja niedługo po wprowadzeniu się do nowej chałupy, wymieniłam okna i dociepliłam ją od zewnątrz. Dwa lata temu wymieniłam piec grzewczy na PORZĄDNY. Dzięki temu spadły mi rachunki za ogrzewanie i to znacznie. W trakcie budowy - niestety, nie było takiego wyboru w budowlance.

Olis

Uważaj, to wszystko brzmi jak "Misery"...

a co??
chcesz tam śmieci utylizować??
na temat, na temat prosze
mamy juz okna w zsypach teraz może wstawimy drzwi??
izraelskie antywłamaniowe??

Hmmmmm....

Pardon - miało być o śmieciach, a jest o oknach na Mazurach...

ale !!!!
właśnie się dowiedziałem że plażę na Stogach w kierunku Portu Płn /jakieś 300 metrów/ ogrodzili super-płotem że prześcia nie ma!
czy zna ktoś bliżej szczegóły?

ligio
nie bede pokazywał palcem, bo robie to wszak darmo, ale mozna w sopocie złapac okazje
jest sporo mieszkań zadłużonych, popytac znajomych, zakrecić sie bliżej urzędu (nic w temacie karalnym)
są w sopocie takie chawiry o jakich sie wam nie sniło
jest ich coraz mniej bo bystrych tez nie sieją, ale sami sie rodzą....

Olis

Jak już ochłoniesz po patrzeniu na mnie to dopiero wtedy zabiorę Cię na wycieczkę. Nie chciałabym abyś umarł na moich rękach z powodu nadmiaru emocji!

Baja i g:)

Owszem, powierzchnia domu ma znaczenie, ponieważ w rachubę wchodzi coś takiego jak utrzymanie ciepła w domu. W 200 m mozna wrzucić okienka 2x 1,5 m, w 100 najwyżej jedno. nie mówię tu o oknach typu LUX o najmniejszej przepusowości temperaturki.

Józefa

"Będę zachwycona patrząc jak przecierasz oczy ze zdumienia."

Patrząc na Ciebie, Słoneczko Ty moje, czy na domek o pow. 100 m2 za 40 tys. zł?

do kiriasz

Mojej mamy i mnie niestety nie bylo stać na wynajmowanie mieszkania w Sopocie. Po 4 cudnych latach, kiedy to pozbyłam się astmy i wszelkich innych rzeczy (z wyjątkiem alergii na pyłki) z przykrością musiałam przenieść się do 4-piętrowego bloku w Gdańsku Głównym. Masakra!!! Mam 20 lat. I stanę na rzęsach ale do Sopotu już do własnego mieszkania wrócę. Kocham to miasto...

Ależ Tolu...

...Nie mam powodów do irytacji...po prostu ręce mi opadają jak tłumacze ludziom, ze coś można, a oni twierdzą, że nie można...Mają blokady psychiczne i ja tutaj nie pomogę...Z własnymi ułomnosciami kazdy powinien radzić sobie sam.

Józefa,

powierzchnia domu nie ma znaczenia - to chyba jasne. Koszt zależy od powierzchni okna. Typowe, jakie mozna spotkać w blokowiskach, to kilka stów. Bajery (np. dodatkowe okucia a/włam, wentylacja) to koszt dodatkowy. Ale to są okna robione na zamówienie i na wymiar, a nie do hurtowni.

a jeśli chodzi o spełnienie warunków....dawno mam to za sobą :)

OK!

Olis

Moge Ci zaproponować randkę na Mazurach...? Będę zachwycona patrząc jak przecierasz oczy ze zdumienia...Lubie zachwycac ludzi!

"Ile kosztuje 5 okien do domu o pow 100m kw?"

Tyle samo co w domu o powierzchni 200 m. kw. Zadowolona?

ależ Józiu nie irytuj siem :)
ja poważnie piszę, będę budować i chętnie z promocji skorzystam :)

Józefo
A ja ci wierzę! To, że inni nie potrafią budowac "tanio" to nie znaczy, że nie można w Polsce budować tanio.

Baja

Ile kosztuje 5 okien do domu o pow 100m kw?
do góry