Widok

Śmierdzący problem ze zsypami

Opinie do artykułu: Śmierdzący problem ze zsypami.

Rozkładające się resztki jedzenia, roje much, karaluchy i szczury - taki jest obraz śmietników w wieżowcach na gdyńskim Obłużu, po tym jak spółdzielnia zamknęła zsypy na półpiętrach klatek schodowych

Zamykanie zsypów na śmieci stało się regułą. Mieszkańcy wielu wieżowców w całym Trójmieście muszą wynosić teraz śmieci do tzw. przybudówek, czyli komór zsypowych, do których wcześniej za pomocą zsypów zrzucano śmieci z całej klatki.

- To rozsądne, bo stan sanitarny zsypów ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiecie co...?

Jesteście żałośni..I takim to sposobem mieszkacie w zagnuśniałych mieszkankach, wynajmowanych, tudzież po mamusi i nigdy domku nie wybudujecie. W 40 tys nie wchodzi cena działki i uzbrojenia!!!!!! A potem się dziwicie "jakim to sposobem sąsiad wybudował taaaaką chatę?!". I dobrze! Działek budowlanych jest za mało - niech zostaną dla tych przedsiębiorczych!!

Fan

wole sie upajać widokiem lasu (po jednej stronie) i jeziorkiem i oczkami wodnymi z rybkami (po drugiej). a marijuane bym codziennie kosiła swoim kraktorkiem :)))) nie miałaby szans heheh

no nareszcie wlasciwy temat

no i cale "srodowisko opiniotworcze portalu"ma okazje sie wykazac.Nareszcie temat na ktorym sie doskonale zna.Nie ma jak fachowcy od smietnika.

Tola

Jak masz 2 hektary nie przekwalifikowane to trochę bedą Cię kosztowac papiery (no i to trwa- czasami lata). Uzbrojenie (zależy gdzie masz najbliższe podciągi) też kupę kasy! Od tego nalezy zacząć. Potem pozwolenie na budowę, projekt i warunki zagospodarowania terenu (dosłownie- ustalony typ zabudowy).Jak już spełnisz te warunki i wytrzymasz to psychicznie to wyśle Cię do sisterki - ma rabaty w kilku hurtowniach (okien też).

Józefa

No to ja wymiękam. Za chwilę okaże się że pałac można machnąć za niecałe 70 tys. zł.

Nie obraź się i nie to żebym s**** kasą, ale nie chciałbym mieszkać w domu o pow. 100 m2 za 40 tys. zł. Nie tylko ze względów estetycznych, ale i bezpieczeństwa.

Józefo

ludzie i domy 0 450 m budują , biora kredyty a za rok sprzedaja chałupe bo koszty utrzymania sa drogie, smieszna jesteś dziewczynko.

Tola,
no jak to, nie wiesz? Musisz polatać, ponegocjować, to kupisz materiały za 1/2 kosztów ich produkcji (hahaha), a pan Józio zatrudniony na etacie będzie dymał 24/dobę szczęśliwy, że może dymać....

Tolu
2 hektary obsiejmy marijuaną i pozbedziemy sie kłopotów z tanim budownictwem.

Józia
zdrać mi ta tajemnicę jak wybudowac chatke 100m2 za 40 koła. mam 2ha ziemi i planuje budowac domek...za taką cene zaczne dzis :))))

Baja

Podaj mi chociaż jeden powód, dla którego miałabym wciskać tu kity?

co sie składa na taką obudowe smietników?
z 8 słupków stal ST3 fi 50 długość 2,5 metra ze 100??
siatka ocynk oczko 50 - 200?
pokrycie dachu blacha trapezową - 200?
jakieś kątowniczki 30 na 30 na wzmocnienie dachu - 50?
elektrody łopata taczka młotek poziomica spawarka to ma chyba i pan mietek i pan kazio niech bedzie "narzędziowego" do 200?
w środku kontenery nie wchodzace w cene, bo zakładam, że sp-nia takowe posiada - 32 rbg razy 40 zet na godzine mam wiec robocizne około 1000
pozostałe 8000,00 to są koszty administracyjne, narzuty....

Józefoooo!!!!!

Błagam, PRZESTAŃ!
Mój mąż jest...producentem okien...mam mówić dalej?
Wygłupiasz się strasznie, choć dobrze się ciebie czyta.

Żeby Was jeszcze powkurzać...

...moja znajoma pracuje w takim składzie budowlanym. Fakt, wszystko zakupiła po promocjach, ale z mężusiem wyciągnęli 220 m kw (na dachu narazie papa) stan surowy z instalacjami! mozna?

Bolo - jest sposób na wieśniarę

Jedna taka mieszka piętro niżej-ok.7 lat temu, codziennie rano musiałam przechodzić (blok 4p-bez windy) obok jej worka ze śmieciami, które pewnikiem wieczorem musiała wystawiać, bo rano zapaszek rozchodził się już niezły. Po prostu "doszłam do wniosku", że skoro ta pani tak lubi smieci, obdaruję ją dodatkowo swoimi. Przez 3 dni wynosiła podwójna porcję :)). Ze skutkiem do dziś.
przemyśl to i powodzenia

no właśnie, mieszkańcy muszą sami zadbać o porządek. a za co również płacimy??????????????????????????????????
jak zadzw. do sp-lni i powiedziałam że wstawie zamek na własną rękę to mi powiedzieli że kare zapłace za zniszczenie własności sp-lni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

a bezdomni co noc śpia w zsypie. teraz jest troche spokoju bo panowie ocieplają blok wiec łaża przez okno w zsypie to sie bezdomnie gdzie wynieśli....przeraża mnie nadejscie sezonu jesienno-zimowego...dziś kupuje zamek...

Gallux,

niekoniecznie, może być "jeszcze ciepłe" tuż po produkcji, ofoliowane.
Fantazjować - piękna sprawa, ale...zachowajmy granice ROZSĄDKU, bo inaczej..to tylko bajki dla grzecznych dzieci.
Ja budowałam się już dość dawno temu, ale mój dobry znajomy jest na bieżąco w trakcie budowy i mam rozeznanie ile to kosztuje. A stan surowy otwarty, to 1/3 - 1/4 kosztów zaledwie.

Baja

A po co okna w smietniku? Co nie wierzysz...? Jest coś takiego jak negocjacja ceny. Jak się ma talent to jedno okno mozna kupić o 20-30 % taniej niż w cenniku. Trzeba tylko polatać, podzwonić i ponegocjować. Kupione w sklepiku obok potrafi kosztować nawet 2000 PLN!

Jak będziesz zainteresowana to podam Ci adres. Pojedziesz, zobaczysz i uwierzysz - tylko trzeba się hopsnąć na Mazury.
Niby że mam kiepski odbiór przekazów sisterki?

Zadzwon do pierwszej lepszej firmy i zapytaj ile kosztują materiały, a ile robocizna? Takie kity wciskaja i takie ceny windują, że aż się słabo robi. Ale cóż, skoro naiwniacy, albo wygodniccy bogacze płacą...

"a wiesz ile kosztuje 1 (jedno) okno - NOWE, nie z demobilu?"

alez moja baju, wie to nawet dziecko, że każde okno w chwile po kupieniu jest juz oknem z demobilu...

olis

mozna -stan surowy otwarty
do góry