Widok

Smiertelny wypadek

Przejazd na ul.Puckiej
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

co dokladniej sie stalo?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

Lewoskręt czy

DAchowanie??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tunel/wiadukt

Ale po co tam zainwestować w wiadukt... Ułatwić życie mieszkańcom i żeby było bezpieczniej. Lepiej zrobić na tym dalszym przejeździe towarowym, zamiast tutaj gdzie pociągi jeżdżą non-stop...
popieram tę opinię 60 nie zgadzam się z tą opinią 2

I 2x droższy...

Niż węzeł w Rumi Janowie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ten dalszy wybudowało plk dla siebie. Na przejezdzie kolo netto masz 2 zarządców plk i skm i pewnie tego drugiego nie stać na taką inwestycję a miasto ma gdzieś biede z chylonii
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tam temu gnojowi zapłacił biznes

Gdyby w tym wiadukcie mial.interes Wojtek i deweloperzy, to juz dawno bypby tam wiadukt.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wojtek dzięki

Dzięki Wojtuś za te kilkanaście lat zaniedbań. Przynajmniej standuperzy mogą się pośmiać z Gdyni, że mamy takie zadłużenie na ponad miliard i na domiar tego sobie kupujesz plebiscyty i plakietki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ktoś juz nie wróci do domu

Kogoś syn, mąż, ojciec, przyjaciel.Bardzo smutne.
popieram tę opinię 98 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czyjś
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ojciec trojga dzieci... znałam go
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

10 listopada na Wzgórzu

To samo...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ludzie przechodzą tam przy zamkniętych zaporach

Bo zapory są zamknięte od 20 do 30 minut. Jak ktoś nie wierzy to zapraszam na przejazd. Czekasz 30 minut, przez 30 minut przejadą 2 pociągi i zapory nadal zamknięte. Ludzi szlag trafia.
popieram tę opinię 347 nie zgadzam się z tą opinią 14

Też tak chodzę, niech się cmokną w tym PKPie i urzędzie

Co nie znaczy że wpadam pod każdy pociąg
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 6

u ciebie tak samo

Tak samo raz wystarczył i jesteś

No właśnie widać, że jednemu tak się spieszyło, że nowego roku nie doczekał.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 5

Szlaban powinien być zamknięty 30 sekund przed przejazdem pociągu i otwarty 5 sekund po jego przejechaniu. Koniec tematu.

Za sytuacje, gdy szlaban jest zamknięty 15 minut przed przejazdem pociągu, pozostaje zamknięty przez 10 minut między kolejnymi przejazdami lub jest otwierany 5 minut po przejeździe pociągu ludzie za to odpowiedzialni powinni iść siedzieć.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 20

Bo tak ty to wymyśliłeś?

Szlabany zamykane i otwierane sa zgodnie z kolejowymi przepisami a nie z fantasmagoriami szoferów i szoferek.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 9

powinni iść siedzieć. za zamknięty szlaban o>ujałe>
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Taka bzdury
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

A kawałek dalej, na SKM Chylonia, można przejść tunelem pod peronem.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

I co z tego zanim otworzą szlabany ja mimo to zdarze obejść
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zdąrzyć a zdążyć to dwie różne kwestie

Ja jeśli już to zdążam. Prof. Miodek byłby w szoku!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powiedz to tej sierocie tuska

Co wpadła pod skm
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kawałek dalej id..to to jak przez płot patrzysz na legalu czubie to taki około kilometrowy spacerek

Głupie to procedury nakazujące

Tak długie zamknięcie szlabanów
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 2

Beton kolejowy to stan umysłu ta baba jest już w pracy inni może do niej idą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

beton kolejowy?

W Rumi, Redzie i Wejherowie powstały tunele...
W Gdyni powstały rabatki po oknami magistratu. Za kwotę dwukrotności ceny węzła w Rumi...
Widzisz priorytety?!

Beton? Może... Ale czy na pewno kolejowy?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

To prawda

Taka jest tam rzeczywistość.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

100 metrów dalej jest tunel

Za głupotę się placi
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dojście do tunelu i na hutniczą to nie żadne 100 m tylko kilometr lekko

To prawda

Sama kiedyś przeszłam z rowerem, bo ileż można czekać... I ledwo zdążyłam..

Jeżdżą po torze 501 a nie 502.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nieprawda

Na 501 było potrącenie. Pociąg czeka na policję i prokuratora, więc ruch obustronny idzie po 502, tym w stronę Gdańska.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiedyś było przejście po stronie Meksyku wzdłuż torów od Puckiej do dworca, ale komuś to przeszkadzało i jest tam teraz płot.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 1

"jest tam teraz płot"

Chociaż na mapach jest tam ulica - Palmowa.

Było handlowane ziemią, pomierzyli i PLK i Klimor postawili płoty. Do tunelu z Krzywoustego kilometr, bo przez Meksyk też przejścia nie ma. Miasto swojej roli nie wypełniło.

A była "rewitalizacja"...

Może po tym wypadku w końcu ktoś ogarnie ten przejazd

Ludzie tracą cierpliwość czekając 20-30 minut aż przejadą 2-3 pociągi. Powinno skorygować się rozkład pociągów lub ustawić czujniki zamknięcia bliżej. Zakładam, że o budowie przejścia nadziemnego nie ma co marzyć...
popieram tę opinię 63 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wystarczy zegar. Za ile sekund będzie otwarty i jak długo. Jak ktoś nie ma czasu zawraca i jedzie np. przez estakadę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli 30 minut nic nie jedzie więc czekasz a gdy tylko nadjedzie pociąg to stwierdzasz że zdążysz...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zaraz będzie jęk

Osoby będą narzekać, że muszą schodami iść xd a prawda jest taka, że powinno być przejście i wtedy sobie przejdziesz.
A już wiem, odśnieżanie kładek jest taaaakie ciézkie.

To nie tu

To chyba nie o ten przejazd chodzi? Bo na puckiej normalnie pociąg przejedzie i otwierają

Gdyńska Patologia

To jest dopiero chore, mieszkam całe życie w Gdyni... Od kilku lat muszę tam przechodzić albo Chylonia Centrum do pracy... Nawet mój dziadek musiał tędy chodzić i dalej nie ma altertywy. Siedzą świnie przy korycie i w pompce mają ludzi. Jeszcze mandat 2k wyrwałem za przejście pod rogatkami jak nic nie jechało... Jakie to jest przykre, że nie chcą nic z tym zrobić bo ich ten problem co dzień nie dotyka...
popieram tę opinię 83 nie zgadzam się z tą opinią 1

może gdyby każdy napisał pismo w tej sprawie

to ktoś by się tym zajął

Torowisko Pucka

Dokładnie mam 800m do pracy a ostatnio stałam 53 minuty to rzeczywiście skandal,który ciągnie się od lat

Mocna nominacja do nagrody Darwina jeszcze w tym roku

Przejazd i przejście ze szlabanem, ale ja wiem lepiej bo przecież dróżnik się nie zna i nie będzie mi mówił kiedy mogę przechodzić. Tak się kończy ignorowanie przepisów i znaków niestety.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 35

No jeśli czubie jedzie pociąg a potem przez 10 minut nie jedzie nic potem jedzie drugi i znowu jest długi czas wolnej drogi a to g..wno nie podnosi tych patyków to czujesz że ktoś sobie z ciebie kpi. W Pucku na linii helskiej szlaban zamyka się dosłownie przed pociągiem i otwiera jak tylko pociąg zjedzie z przejazdu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Darwinem

Możesz się sam nazwać. Ten przejazd odkąd pamiętam, czyli ponad 30 lat jest koszmarem. Jak jeszcze był dróżnik nie było tak źle. Od kilku lat automatyczne otwierany. Czas oczekiwania do 30 min. To skandal i paranoja

pytanie

Pytam, gdzie Wam się ludzie spieszy,no gdzie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 31

Współczuję

Jeżeli się Tobie już nigdzie nie spieszy to efekt przegranego życia współczuję i trzymam za Ciebie kciuki

Tory

Niestety nie zapowiada się żeby miasto co kolwiek z tym zrobiło . To jest od lat wałkowane , jeszcze parę osób musi zginąć żeby Gdynia się obudziła.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1

Od lat? Kilkudziesięciu.

Doczekałem emerytury, wielu nie doczekało realizacji obietnic magistratu. Stan jak przed II wś

Tja

Nie, nie musi. Wystarczy poczekać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Romuś

To czekaj Romuś czekaj życie na Ciebie nie zaczeka

Rumia potrafi wybudować tunel

Gdynia to miasto z marzeń
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 2

Już kiedyś też był protest i tak w koło.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie skracaj życie przez tory (czy jakoś tak).

Jeżeli chodzi o ten przejazd kolejowy, to tak naprawdę co chwila ktoś przechodzi pod opuszczonymi rogatkami, więc najzwyczajniej w świecie zadziałało prawo statystyki, że ktoś został potrącony śmiertelnie.

Co mnie najbardziej dziwi, że nie ma tam gdzieś schowanej policji, przecież przez 1 tydzień natrzepaliby takiej kasy z mandatów, że wyrobiliby statystyki na pół roku w przód.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 18

Geniusz

Tobie powinni coś innego natrzepać. Tam często pół godziny stoisz i nic nie jedzie. Są pociągi skm, pkp i jeszcze jakieś inne wynalazki, więc nie potrafią tego zgrać od lat. A Gdynia udaje, że delfinki są ważniejsze

Geniuszem na pewno nie jesteś

Przeczytaj sobie tabliczkę informacyjną, która stoi przed przejazdem.
Jest to przejazd domyślnie zamknięty, a otwiera się tylko chwilami.

Ale co mnie obchodzi ta tabliczka czubie? Ta tabliczka to tylko d..pochron tego kolejowego gaaawna tych retardow komuszych którzy dalej żyją w latach 80 mam do przejścia 5 torów kolejowych około 50-60 metrów z hutniczej na chylońska jest ok 500-600 m dlaczego id..to mam czekać 45 minut mimo że pomiędzy pociągami są odstępy dochodzące do 10 minut i dlaczego to kolejowe gaaawno opuszcza te patyki po minucie lub dwóch na kolejne 40 minut?

Jeżeli nie obchodzi Ciebie tabliczka przed torowiskiem to wiesz... Zawsze możesz wtargnąć na przejazd, gdy są opuszczone rogatki.

Najwyżej będziemy mieli powtórkę z wczoraj.

No tak śmieci policyjne przecież dbają tylko o kasę z mandatów polskie śmieszne totalitarne gaaawno w pełnej krasie po co umożliwić ludziom szybkie i bezpieczne przejście bez kolizji z pociągami lepiej patyczki i dzwoneczki jak w 19 wieku i dwóch pajaców którzy jak tchórze schowani za węgłem wypisują mandaty bo walczą o bezpieczeństwo

Infrastruktura do zmiany

Czas na tunel! Ile można? Bezpieczne przejście dla pieszych! Za dużo kasy na ideologię
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szczurek - masz tą śmierć na sumieniu !!!

to skutek twojego sześciokadencyjnego pierdzenia w stołek , ględzenia o wszystkim i pilnowania swoich geszeftów !
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 5

dokładnie i w punkt

pamiętajcie o tym podczas wyborów. Wygodny to. Udało się z jednymi dziadami teraz pora na....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odpowiedzialność

Za tę śmierć odpowiedzialni są wszyscy ci, którzy od lat nie umieją (lub nie chcą) zdecydować o budowie wiaduktu lub tunelu zamiast przejazdu. Niestety czyjaś śmierć ich nie obchodzi.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wydaje mi się, że odpowiedzialność za śmierć ponosi tylko i wyłącznie człowiek, który wtargnął na torowisko w momencie, gdy były opuszczone rogatki.

Nie ma w tym nic trudnego, naprawdę.

Nie pierwszy taki wypadek tam

Ten przejazd potrafi być zamknięty 40 minut a przyjadą góra 2 pociągi. Ludzie się niecierpliwą a tunelu jak nie ma to nie ma. Jeszcze niejedna osoba tam zginie. Szczególnie niebezpiecznie jest od tej strony jak zdjęcie jest wykonane - budynek po prawej stronie całkowicie zasłania czy nie jedzie pociąg z prawej strony po pierwszym torze. Ostatnio chyba też zginęła osoba idącą z tej strony
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

A może warto czytać znaki?

Przed torami jest tabliczka informująca, że przejazd kolejowy domyślnie jest zamknięty na stałe.
Dlatego chcąc z niego skorzystać trzeba mieć na uwadze, że można tam się wystać kilkadziesiąt minut.

Jeżeli jest tak zamknięty id.to to dlaczego nie ma tam wiaduktu np?

Czas na protest

A może to wreszcie czas na jakiś protest, zamknięcie przejazdu pociągów i aut, bo czekanie 20-30minut na przejazd potrafi wyprowadzić z równowagi. Rozglosnienie sprawy na całą Polskę może pomoże rozwiązać odwieczny problem?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

ile jeszcze ofiar ?

To jest paranojai brak szacuku ze strony PKP i wladz miasta. Niech postaiwa szlaban przed UM lub wejsciem do zarzadu PKP na 40 min! Ilu polegnie ludzi....? Od ponad 30 lat widze co tam sie dzieje i nic nie jest robione ! Pani Szczurek objeles wladze po Cegielskiej ! co zrobione jest w temacie bezbpeczenstwa w tym miesjcu co zginelo tylu mieszkancow ? Pytam sie co ? Plot, aby nie prechodzili....? Popros z 30 lat ilu ludzi tu zginelo i ile jest kalek od Policji lub ksiedza ! Prosze zrob w koncu z tym porzadek , ile jeszcze ofiar trzeba ????
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry