Widok
Szlaban powinien być zamknięty 30 sekund przed przejazdem pociągu i otwarty 5 sekund po jego przejechaniu. Koniec tematu.
Za sytuacje, gdy szlaban jest zamknięty 15 minut przed przejazdem pociągu, pozostaje zamknięty przez 10 minut między kolejnymi przejazdami lub jest otwierany 5 minut po przejeździe pociągu ludzie za to odpowiedzialni powinni iść siedzieć.
Gdyńska Patologia
To jest dopiero chore, mieszkam całe życie w Gdyni... Od kilku lat muszę tam przechodzić albo Chylonia Centrum do pracy... Nawet mój dziadek musiał tędy chodzić i dalej nie ma altertywy. Siedzą świnie przy korycie i w pompce mają ludzi. Jeszcze mandat 2k wyrwałem za przejście pod rogatkami jak nic nie jechało... Jakie to jest przykre, że nie chcą nic z tym zrobić bo ich ten problem co dzień nie dotyka...
No jeśli czubie jedzie pociąg a potem przez 10 minut nie jedzie nic potem jedzie drugi i znowu jest długi czas wolnej drogi a to g..wno nie podnosi tych patyków to czujesz że ktoś sobie z ciebie kpi. W Pucku na linii helskiej szlaban zamyka się dosłownie przed pociągiem i otwiera jak tylko pociąg zjedzie z przejazdu
Nie skracaj życie przez tory (czy jakoś tak).
Jeżeli chodzi o ten przejazd kolejowy, to tak naprawdę co chwila ktoś przechodzi pod opuszczonymi rogatkami, więc najzwyczajniej w świecie zadziałało prawo statystyki, że ktoś został potrącony śmiertelnie.
Co mnie najbardziej dziwi, że nie ma tam gdzieś schowanej policji, przecież przez 1 tydzień natrzepaliby takiej kasy z mandatów, że wyrobiliby statystyki na pół roku w przód.
Co mnie najbardziej dziwi, że nie ma tam gdzieś schowanej policji, przecież przez 1 tydzień natrzepaliby takiej kasy z mandatów, że wyrobiliby statystyki na pół roku w przód.
Ale co mnie obchodzi ta tabliczka czubie? Ta tabliczka to tylko d..pochron tego kolejowego gaaawna tych retardow komuszych którzy dalej żyją w latach 80 mam do przejścia 5 torów kolejowych około 50-60 metrów z hutniczej na chylońska jest ok 500-600 m dlaczego id..to mam czekać 45 minut mimo że pomiędzy pociągami są odstępy dochodzące do 10 minut i dlaczego to kolejowe gaaawno opuszcza te patyki po minucie lub dwóch na kolejne 40 minut?
No tak śmieci policyjne przecież dbają tylko o kasę z mandatów polskie śmieszne totalitarne gaaawno w pełnej krasie po co umożliwić ludziom szybkie i bezpieczne przejście bez kolizji z pociągami lepiej patyczki i dzwoneczki jak w 19 wieku i dwóch pajaców którzy jak tchórze schowani za węgłem wypisują mandaty bo walczą o bezpieczeństwo
Nie pierwszy taki wypadek tam
Ten przejazd potrafi być zamknięty 40 minut a przyjadą góra 2 pociągi. Ludzie się niecierpliwą a tunelu jak nie ma to nie ma. Jeszcze niejedna osoba tam zginie. Szczególnie niebezpiecznie jest od tej strony jak zdjęcie jest wykonane - budynek po prawej stronie całkowicie zasłania czy nie jedzie pociąg z prawej strony po pierwszym torze. Ostatnio chyba też zginęła osoba idącą z tej strony
ile jeszcze ofiar ?
To jest paranojai brak szacuku ze strony PKP i wladz miasta. Niech postaiwa szlaban przed UM lub wejsciem do zarzadu PKP na 40 min! Ilu polegnie ludzi....? Od ponad 30 lat widze co tam sie dzieje i nic nie jest robione ! Pani Szczurek objeles wladze po Cegielskiej ! co zrobione jest w temacie bezbpeczenstwa w tym miesjcu co zginelo tylu mieszkancow ? Pytam sie co ? Plot, aby nie prechodzili....? Popros z 30 lat ilu ludzi tu zginelo i ile jest kalek od Policji lub ksiedza ! Prosze zrob w koncu z tym porzadek , ile jeszcze ofiar trzeba ????