Widok
Smrót z rur odpływowych w kuchni
Niedawno kupiłem mieszkanie w bloku 10-cio piętrowym. W momencie zakupu był zapchany zlew wymieniłem zlew i syfon. Od tego czasu mam nieprzyjemny zapach, nie tylko w kuchni ale rónież jak otwieram szafkę, wszystko jest szczelne a w syfonie jest woda. Jak uporać się z tym smorodem, czy on minie z czasem jak będę częściej użytkował zlew? Wlewałem już ocet i takie różne środki chemiczne, jak używam zlewu smród wraca
może rzeczywiście po jakimś czasie użytkowania smród minie - u mnie było podobnie, zamontowaliśmy zmywarke i po jakimś czasie przestałam zmywary na troche używać - i odkąd przestałam jej używać to strasznie zaczęło śmierdzieć z rur - teraz zaczęłam zpowrotem używać zmywarki i smrodu w sumie nie czuć.
moze przez ten zapchany zlew - za długo gdzieś woda stała, teraz trzeba to przepłukac
moze przez ten zapchany zlew - za długo gdzieś woda stała, teraz trzeba to przepłukac
W blokach z wielkiej plyty sa stare rury stalowe i tam juz nic nie pomorze ,,, wymieniali kiedys cale piony na nowe to jak bys te rury zobaczyl w srodku co w nich jest to bys sie przerazil .... lepka masa i maziaja gnijaca ktorej juz zadne cisnienie wody ani srodki chemiczne nie wyplucza. niestety zgnilizna jest poprostu w calej instalacji bloku.
oj tak. widziałam kiedyś wymontowane rury doprowadzające wodę. od tego czasu nie pijam nieprzegotowanej.
Myślę, że kłopotem są rury, które niestety powodują nieprzyjemny zapach.
Jeśli nie wiesz, co zrobić, może jednak skorzystaj z porad fachowca. Przynajmniej będziesz pewien, co to właściwie jest, skąd wynika i może uda się ten problem wyeliminować.
Ja korzystałam kiedyś z porad fachowca w internecie i zamieściłam ogłoszenie w serwisie, gdzie można dodać zlecenie na wykonanie usługi.
Zgłosiło się do mnie kilku fachowców, wybrałam jednego z nich i zleciłam mu pracę.
Naprawiał u mnie kran. Może i ty znajdziesz swojego fachowca, wystarczy, że zamieścisz zlecenie.
Myślę, że lepiej, abyś spróbował poszukać fachowca, niż maskował nieprzyjemny zapach z rur. To nie zlikwiduje problemu. Swojego fachowca wyszukałam w serwisie ktozbuduje.pl Mam nadzieję, że ci pomogłam. ;)
Jeśli nie wiesz, co zrobić, może jednak skorzystaj z porad fachowca. Przynajmniej będziesz pewien, co to właściwie jest, skąd wynika i może uda się ten problem wyeliminować.
Ja korzystałam kiedyś z porad fachowca w internecie i zamieściłam ogłoszenie w serwisie, gdzie można dodać zlecenie na wykonanie usługi.
Zgłosiło się do mnie kilku fachowców, wybrałam jednego z nich i zleciłam mu pracę.
Naprawiał u mnie kran. Może i ty znajdziesz swojego fachowca, wystarczy, że zamieścisz zlecenie.
Myślę, że lepiej, abyś spróbował poszukać fachowca, niż maskował nieprzyjemny zapach z rur. To nie zlikwiduje problemu. Swojego fachowca wyszukałam w serwisie ktozbuduje.pl Mam nadzieję, że ci pomogłam. ;)
Spróbuj użyć jakichś biopreparatów, są niezwykle skuteczne i w miarę tanie jak za takie efekty.
Mi pomogły biopreparaty z tego sklepu: http://www.subiopolska.com/
Mi pomogły biopreparaty z tego sklepu: http://www.subiopolska.com/