Widok

Solary i inne - Dofinansowanie

Koleczkowo Bojano Temat dostępny też na forum:
Witam

Czy w gminie Szemud realizowane są jakieś dofinansowania do solarów, pomp ciepła lub innych ekologicznych form pozyskania energii. Na stronie gminnej nic nie znalazłem a dowiedzieć się czegoś konkretnego telefonicznie w gminie graniczy z cudem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie musimy czekać na dopłaty z Państwa lub z Unii. Likwidacja dopłat wymusi obniżkę cen.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie musimy czekać na dopłaty z Państwa lub z Unii. Likwidacja dopłat wymusi obniżkę cen.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No właśnie który? Grablowski instalacje grzewcze, obok firmy Maximus ma podobno bardzo dobrą opinię ,no ale tylko tak słyszałem .
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 2
U mnie zakładał Pan Damian Grablowski tez załatwiał formalności, nie rozumiem osób które tak go oczerniają, chyba że są z konkurencji.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 7
Ja polecam panele marki Viridian Solar, może i nie są tanie ale bardzo dobrej jakości, mam na swoim dachu dwa kolektory i 4 panele fotowoltaiczne, grzejemy pompą ciepła Daikin. Dom w Bojanie, przy ulicy Rzemieślniczej, kolektory widać z głównej drogi.

Pomagamy w uzyskaniu dotacji i kredycie z dofinansowaniem,.

Reklamuję, bo jestem dystrybutorem. Mam u siebie- bo to świetne produkty.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 28
~Makas-System sp. z o.o. a powiedz mi jak to wygląda jeżeli chodzi o żywotność takich paneli , ubezpieczenia w przypadku gradobicia itp.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 22
Zakładałem panele 2 lata temu ich żywotność wynosi ok 10 lat
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 18
a powiedz po co ci solary?
1. wydasz 10-15 tys na kompletna instalacja
2. woda nagrzeje ci sie w dzien - wieczorem mycie, a zeby rano byla ciepla to i tak dogrzejesz gazem
3. musisz wziac kredyt z banku zeby bylo dofinansowanie - w praktyce zarabia bank a nie ty, nie licze juz miliona papierow dla banku (normalna procedura kredytowa)
4. w sumie pol roku biegania - oszczednosc 1500 zl... warto?
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 4
grablowski niesłowny miał mi zrobić wycene kilka lat temu wzioł zaliczkę nistety do tej pory ani wyceny ani jego dzieła ani zwrotu zaliczki.ale niech tam mu się wiedzie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 32
napisz ktory grablowski jesli masz odwage tak oskarzac
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 3
co za swi..nia robi te wpisy
pierwszy wpis jako"Jan Brzęczyszczykiewicz"
drugi jako "rozgoryczony"
IP adres jest z warszawy.Mam znajomego detektywa , postaram sie goscia namierzyc.Do moderatora niech zablokuje go ,a wpisy usunie.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 9
Obserwator czy Ty jesteś normalny ?
Kto z Warszawy wpisywał by się na forum wioski jaką jest Koleczkowo ?
Ja mam znajomego lekarza postaram się gościowi pomóc.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 28
p.s.

~rozgoryczony - nie znam gościa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 29
zobaczymy,sprawa jest juz w toku
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 3
~obserwator co się tak spinasz, wygooglowałeś adres ''Jana B'' i ci pokazało warszawę ha ha ha . a ja się dołączam do ''rozgoryczonego'' bo ma rację miałem podobną sytuację, ale dobrze że nie dałem zaliczki. A z tym detektywem to się uśmiałem do łez.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 30
zobaczymy
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja tam jakbym dal komus zaliczke to bym sie do niego usmiechnal a nie wypisywal na forum, trochu to dziecinne , ew moze panu na kasie nie zalezy to ja tez poprosze o jakis $$ , o mnie pan moze wypisywac co chce :)
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie mamy w praktyce brania zaliczek przed podpisaniem umowy/zamowienia a tym bardziej przed sporzadzeniem wyceny!
Naprawde gratuluje odwagi w rzucaniu oskarzen! Z mojego doswiadczenia wynika ze talkie nieprzychylne wpisy sa dzielem konkurencji badz pseudo kolegow!
Jesli jednak czuje sie Pan pokrzywdzony to zapraszam do biura, zbadamy sprawe i jesli jestem Panu winien zaliczke ktora rzekomo pobralem przed sporzadzeniem wyceny to oczywiscie zostanie ona zwrocona!
Pozdrawiam Firma PHU Damian Grablowski
Nor kontaktowy: 609235785
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 4
Brawo Damian tak trzymac. Trzeba tepic chora konkurencje.
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry