Widok

Solary i inne - Dofinansowanie

Koleczkowo Bojano Temat dostępny też na forum:
Witam

Czy w gminie Szemud realizowane są jakieś dofinansowania do solarów, pomp ciepła lub innych ekologicznych form pozyskania energii. Na stronie gminnej nic nie znalazłem a dowiedzieć się czegoś konkretnego telefonicznie w gminie graniczy z cudem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesienią ubiegłego roku robiłem wyceny instalacji dla siebie ok. 5kW. Np : Firma lokalna, instalację na SolarEdge i LG wyceniała na ok 35 tys. dach dachówka ceramiczna, gdyby zastosować dopłatę i odpis 2 x 5tys. to faktycznie w 5tys 1kw można się zmieścić. Natomiast żadna z Firm nie przysłała mi zdjęć montażu, obróbki dachówek, systemu montażu stelaża.... Ja osobiście się boję , że popsują mi dach, dlatego będę budował wiatę ogrodową, na której zamontuje panele. A wg ostatnich zmian prawnych Vat 8% i dotacji będą obowiązywały mimo iż nie jest to dach domu mieszkalnego, a wiata z grillem zawsze się przyda :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mówicie, że można dostać dobre dofinansowanie? Bo właśnie zacząłem się w tym orientować i troszkę się nad tym zastanawiałem. No bo koszty, jak pewnie sami wiecie, małe nie są. Tu oemenergy.pl/ mam już wybraną fotowoltaikę, ale fajnie byłoby mieć na to upust.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli szukasz dofinansowania do instalacji fotowoltaicznej, to moim zdaniem warto zainteresować się programami rządowymi takimi jak Mój prąd czy Czyste Powietrze, a jeśli już zdecydowałeś się na montaż instalacji bez żadnych dotacji, to jedną z ważniejszych rzeczy na jakie musisz zwrócić uwagę to wybór odpowiedniego inwertera. Na stronie https://pvge.pl/produkty/inwertery-fotowoltaiczne znaleźć można wszystkie niezbędne informacje na ten temat.

Sprawdź na http://www.eco-team.pl/oferta/instalacje-solarne/ , co warto wiedzieć o solarach. A dofinansowanie to świetna opcja, żeby trochę zmniejszyć wszystkie koszty i fachowcy od tych instalacji często pomagają w jej uzyskaniu.

Zgadza się , nam Instalator tez pomógł załatwić formalności

Zapraszam do lokalnej firmy fotowoltaiczne oraz pomp ciepła: Toja Energy Gdansk.
www. tojaenergy.pl
Załatwiamy wszelkie formalności z przyłączem sieci do operatora.
Instalacje fotowoltaiczne już od 19 tys zł za przydomową

Numer telefonu: 888 326 060.
Krzysztof
Bezpłatna wycena oraz audyt. .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

no fajnie, ale aktualnie nie ma żadnych dofinansować i nie będzie przez parę miesięcy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie jest już kolejna edycja z dotacji . Oficjalna informacja: program mój prąd rusza, można instalować fotowoltaikę, a wnioski składa się od 01.07.2021 rok udo 21.12.2021 roku.

Obecnie III Tura programu mój prąd. Dla podkarpacia pomagamy pisać wnioski, pozyskać dofinansowania i dotacje do fotowoltaiki. Więcej tutaj: https://sunflash.pl/moj-prad/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podkarpacie obsługuje b, senator Jaworski wespół z parafiami a urząd marszałkowski, sesję rozpoczyna modlitwami i zgodnie z wartościami chrześcijańskimi w imieniu proboszczów, którzy nie wiedzą o bożym świecie, zgarnia kasę. I o to chodzi.
Czy temat aktualny jest. Jestem zainteresowana.
do góry