Widok

Sołectwo banino

Sołectwo banino usuwa niewygodne komentarze na FB i blokuje osoby które takie komentarze pisze. Jedna wielka załamana klika i propaganda! Ja rozumiem gdyby w komentarzu były jakieś wulgaryzmy... Ale nie nic z tych rzeczy. Po prostu , jedno wielkie kłamstwo i manipulacja
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4
W tym roku są wybory czas na zmianę.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wy chyba nie widzicie jakie są zmiany na przestrzeni 5-6 lat . Banino to nie jedyna wiocha zukowska , wiele problemów wytykanych na forum jest w większości miastach . Zawsze można podać nazwisko swoje , zgłosić kandydaturę i hop . Ja mieszkam długo i wiem ze są zmiany a kurniki i inni nowo przybyci kupują domek za 200 tys i zadają drogi pod niego za 5 mln. Kiedyś mieszkali ty ludzie którzy ciężka praca dorabiali się domów i rozumieli ze nic od zaraz a teraz najechało bydło i rzadania ma jak dziecko z listem pod choinkę . Cierpliwości ludzie .. popatrz czasem ze pogoda coś blokuje, ze Banino to wiocha jedna z wielu , ze zaczęło się dziać więcej empati
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 24
Empatii ?! Sołectwo banino niestety nie zachęca do empatii przeciwnie. Nigdy nie będzie dobrze z taką klika załamana. Zresztą wystarczy przejechać się przez inne tego typu miejscowości w pobliżu , banino pod każdym względem jest do tyłu . Wiocha zabita dechami do tego dziura na dziurze
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 2

Prawda jest taka,że Banino na przestrzeni ostantich 5 lat mega sierozweinęlo pod względem rozbudowy nowych osiedli i napływu nowych mioeszkańców. Gmina Zukowo tego nie przewidziała lub po prostu zamiatała problem pod dywan. ALE prawdą też jest, ze Banino to NIE JEDYNA wieś w gminie - inne też mają swoje problemy. Nie bede bronić gminy bio każdy wie jak jest, natomiast rzucanie błotem w sołęctwo też nie jest fair.
Co do Sołectwa - zżymacie siewszyscy na sołectwo a czy ktosz Was wogóle napisał do nich na messengerze? Bo jak sie napisze kilka pytń to odpowiedzą normalnie. Był wątek o tym czego brakuje w Baninie - w większosć próśb tam wymienionych sołectwo coś robi np. skrzyżowanie Lipowa-Lotnicza, które jak się okazuje jest bardziej skomplikowane bo to krzyżowka dróg powiatowych z gminnymi i sie nie może władza dogadać. To nie jest tak,że sołectwo nic nie robi tylko w naszym pierwszym kraju wszystko co związane z urzędami niestety ROZCIĄGA SIĘ W CZASIE.
Ale jak ktoś powiedział - w tym roku wybory więc może ktoś z tyutaj narzekajacych wystartuje i zobaczymy co się bedzie działo;) Poza tym, jeśli macie jakieś pomysły - to dlaczego nie uderzycie do sołectwa albo nie zorganizujecie czegoś na własną rękę w tzw. czynie społecznym? Jaki problem? Każdy tylko krzyczy tutaj na forum,ale żeby coś od siebie dać to "nie".Ale to jest akurat obecnie spotykane chyba w całej Polsce. W kazdym razie - wybory idą, można startować:)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Napisałeś prawdę, ale to zbyt długi i skomplikowany tekst dla przeciętnego użytkownika tego forum i dlatego Cię zhejtują. Jedyna aktywność większości mieszkańców to wylewanie żali na forum.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Połowa mieszkańców Banina i zdecydowana większość tu piszących to typowe "dej, mam horom curke". Takie pojęcia jak "samorząd" lub "budżet" są im tak samo obce jak teoria kwantowa. Myślą, że pieniądze biorą się z dziurki w bankomacie, Poziom przedszkolaków.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

jestes jedn ak idiotą..chocby domek był trylko za 50 tysi..lub za darmo..to sim obowiqazkiem gminy jest budowa infrqastruktury
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 8

tak tylko na wszystko trzeba czasu , wy rzadacie teraz juz right now. i tu jest idioty*m
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Sołectwo odejmuje decyzję wygodne dla siebie nie dla mieszkańców. A deweloperzy to wykorzystują. Mieszkańcy w baninie zdani na siebie tyle w temacie. Sołectwo myśli jedynie o sobie dla siebie
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co ma sołectwo do deweloperów? Wiesz jak działa samorząd i kto jakie decyzje podejmuje i za co jest odpowiedzialny? To, że potrafisz pisać nie znaczy jeszcze, że masz pojęcie o tym co piszesz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

To, że wybudowałeś się w szczerym polu nie nakłada na gminę obowiązku zrobienia infrastruktury pod sam dom. Było myśleć zanim kupiłeś domek za 50 tysięcy. Było kupić w Gdańsku za 500 tysięcy, to miałbyś drogę.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

powiedz to ludziom na bocznych od Planetarnej w Gdańsku, tam jest tak samo droga gruntowa jak u nas.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

kurnik to masz w domu
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

niestety, tak jest od dawna - nie łamiesz regulaminu facebooka, ale sołectwo ma swój. Zwracasz uwagę - dostajesz bana. Ja ponad rok nie miałem dostępu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdzie można zobaczyć kto zasiada w tym Sołectwie Banino?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

to jest dobre pytanie...

bip.pl tam jest wszystko radni-zaradni i bezradni
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A no właśnie może to by coś wyjaśniło
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Google w rączki parzą? To jest typowe podejście nowych baniniaków. Podajcie mi wszystko a tacy.Było iść na wybory, to byś wiedział.
Samemu coś zrobić nie łaska? Tylko w mieleniu jęzorem na forum mocni.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

może jeszcze tutaj nie mieszkał jak był ostatni wybór ?

No to powinien zadać sobie trudu, żeby dowiedzieć się przynajmniej o adres strony internetowej sołectwa lub ustalić kontakt do p. sołtys i tam się spytać.

ta a forum trójmiasto czyści wpisy opisujące nieprawidłowości w gminie Żukowo. i co, i nic. Ma ktoś pomysł gdzie można napisać ale tak żeby tego nie usunięto po 5 min?

Nie jestem fanem Rady Sołeckiej, jednak nie zapominajcie o radnych gminnych i powiatowych. To oni pobierają pieniądze by pracować dla nas wszystkich. Niech teraz przed wyborami pokażą co zrobili dla Banina!? Czy któryś wykazał się jakąś aktywnością? Inicjatywą
Radni z RS robią to pro bono i do nich najmniejsze powinny być pretensje. Trzeba rozliczyć Radnych Gminnych i z powiatu!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam

zgadza się Rada sołecka za wiele nie może działać i robią to prawie za darmo ale nasi Radni którzy dostają kasę powinni działać i wykazywać swoje działania to radni i gmina powinna zostać rozliczona z tego co zrobili.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

W sumie po co w ogóle powołano taki podmiot, co działa prawie za darmo i nic nie może? Zresztą gdzie indziej może, tylko w Baninie akurat nie może .....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

to się wyprowadź tam gdzie sołectwo może cos zrobić....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Łatwiej jednak zmienić radę sołecką.

jak nie może, a zumbę kto tanczy ?

http://www.zukowo.pl/Rada_Miejska,44

Jeśli masz jakieś dowody na nieprawidłowości w gminie Żukowo to podaję adres do skarg:
Prokuratura Rejonowa
Adres: 3 Maja 15, 83-300 Kartuzy

lub
Samorządowe Kolegium Odwoławcze  
Adres: Podwale Przedmiejskie 30, 80-824 Gdańsk

Jeśli nie masz, to lepiej wypij piwo zamiast pisać tylko po to, żeby pisać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A jezeli wolę poddać pod osąd wyborcom? Przecież sądy tego do trzeciego dziesięciolecia nie wyjaśnią. A wybory bliższe. Tylko gdzie pisać?

Proszę założyć grupę na messengerze "Banino news" coś w tym stylu i dodać zaufanych użytkowników, to nikt niczego nie usunie.

Ja potwierdzam usuwanie postów na FB Sołectwa, Moje będące niewygodne dla Pani sołtys i jednego z rady tez były kilka razy usunięte. Nakreślały pewien niewygodny temat i bardzo szybko znikały
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja takich tematów mam kilka lub kilkanaście, tylko gdy je tu opisuje to też po 15 minutach znikają. Więc gdzie można konstruktywną krytykę zamieszczać?

To prawda również potwierdzam że blokują i usuwają posty. Kłamliwa klika

Łatwiej usunąć niż odnieść się merytorycznie do problemu/zarzutu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale że tacy robią co chcą i dalej są wybierani i dalej się panoszą i ...robią co chcą a właściwie to nic nie robią

a teraz czasem nie będzie wyborów nowego sołtysa ? bo obecna została chyba radnym
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (70 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

Fotowoltaika problem (47 odpowiedzi)

Witam mam instalacje od 2 lat z tego co widzę w słoneczny dzień invertery siadają bo są za...

Imperium-Auto Salon (9 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

do góry