Widok

Sołectwo banino

Sołectwo banino usuwa niewygodne komentarze na FB i blokuje osoby które takie komentarze pisze. Jedna wielka załamana klika i propaganda! Ja rozumiem gdyby w komentarzu były jakieś wulgaryzmy... Ale nie nic z tych rzeczy. Po prostu , jedno wielkie kłamstwo i manipulacja
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

a teraz czasem nie będzie wyborów nowego sołtysa ? bo obecna została chyba radnym
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale że tacy robią co chcą i dalej są wybierani i dalej się panoszą i ...robią co chcą a właściwie to nic nie robią
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Łatwiej usunąć niż odnieść się merytorycznie do problemu/zarzutu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To prawda również potwierdzam że blokują i usuwają posty. Kłamliwa klika
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja takich tematów mam kilka lub kilkanaście, tylko gdy je tu opisuje to też po 15 minutach znikają. Więc gdzie można konstruktywną krytykę zamieszczać?

Ja potwierdzam usuwanie postów na FB Sołectwa, Moje będące niewygodne dla Pani sołtys i jednego z rady tez były kilka razy usunięte. Nakreślały pewien niewygodny temat i bardzo szybko znikały
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proszę założyć grupę na messengerze "Banino news" coś w tym stylu i dodać zaufanych użytkowników, to nikt niczego nie usunie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://www.zukowo.pl/Rada_Miejska,44

bip.pl tam jest wszystko radni-zaradni i bezradni

powiedz to ludziom na bocznych od Planetarnej w Gdańsku, tam jest tak samo droga gruntowa jak u nas.

Łatwiej jednak zmienić radę sołecką.

A jezeli wolę poddać pod osąd wyborcom? Przecież sądy tego do trzeciego dziesięciolecia nie wyjaśnią. A wybory bliższe. Tylko gdzie pisać?

To, że wybudowałeś się w szczerym polu nie nakłada na gminę obowiązku zrobienia infrastruktury pod sam dom. Było myśleć zanim kupiłeś domek za 50 tysięcy. Było kupić w Gdańsku za 500 tysięcy, to miałbyś drogę.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Połowa mieszkańców Banina i zdecydowana większość tu piszących to typowe "dej, mam horom curke". Takie pojęcia jak "samorząd" lub "budżet" są im tak samo obce jak teoria kwantowa. Myślą, że pieniądze biorą się z dziurki w bankomacie, Poziom przedszkolaków.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jeśli masz jakieś dowody na nieprawidłowości w gminie Żukowo to podaję adres do skarg:
Prokuratura Rejonowa
Adres: 3 Maja 15, 83-300 Kartuzy

lub
Samorządowe Kolegium Odwoławcze  
Adres: Podwale Przedmiejskie 30, 80-824 Gdańsk

Jeśli nie masz, to lepiej wypij piwo zamiast pisać tylko po to, żeby pisać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

No to powinien zadać sobie trudu, żeby dowiedzieć się przynajmniej o adres strony internetowej sołectwa lub ustalić kontakt do p. sołtys i tam się spytać.

jak nie może, a zumbę kto tanczy ?

to się wyprowadź tam gdzie sołectwo może cos zrobić....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

W sumie po co w ogóle powołano taki podmiot, co działa prawie za darmo i nic nie może? Zresztą gdzie indziej może, tylko w Baninie akurat nie może .....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

witam

zgadza się Rada sołecka za wiele nie może działać i robią to prawie za darmo ale nasi Radni którzy dostają kasę powinni działać i wykazywać swoje działania to radni i gmina powinna zostać rozliczona z tego co zrobili.
do góry