Widok

Sopot Killers

Brzeźno Temat dostępny też na forum:
Sopot Killers i treningi na bulwarze Sopot - Brzeźno ?? :DD
no wstyd panowie !!
godz. 16.00 (też i wcześniej) i "pruć" ponad 30 km/h wymijając trójkołowce przedszkolaków !
Czyźby to taki Wasz nowy lans wśród turystek - plażowiczek czy ... trening "PRO" po ... bezdrożach kostki bulwarowej ?
Ostatnio widzę TO zjawisko bardzo często w wykonaniu ::SK::

oj czarno to widzę ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ejjj Muzein, pobudka ! Ten wątek jest sprzed 5 lat a SK już dawno temu padło :-)

Paźdzoch.... jeżeli dla Ciebie jazda 30km/h to spokojna jazda to gratuluję mocnej nogi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
pokaż mi jakiś samochód który jedzie dopuszczalną prędkością?
to i rowery jeżdżą trochę szybciej to coś nadzwyczajnego?
zastanów się co piszesz a prędkość 30 km/h to nie jest jakaś nadzwyczajna prędkość, zwykła spokojna jazda więc nie wiem o co tyle hałasu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z całym szacunkiem jazda 40 km/h po ścieżce rowerowej w środku dnia to brak wyobraźni - narażanie innych uczestników ruchu na wypadek (np. 3-latek wpadający za piiłką na jezdnię) i samego siebie na wypadek/kontuzję. Ze ścieżki regularnie zabierają karetki pogotowia podobnych kozaków.

Jak chcę pociąć to jadę na Reja i dam daję tyle ile fabryka dała, ale jak muszę się przemieścić nadmorskim bulwarem to dostosowuję swoją prędkość do specyficznych warunków na scieżce i jadę 20- 25 km/h, choć nogą mnie swiędzi. Panowie z SK, robicie zły PR nie tylko sobie ale także całej branży ;( Wg. mnie omawiany "kozak" z Sopot Killers powinien w ramach pokuty umyć napędy całemu teamowii.

BTW - na ścieżce śmigają nie tylko ułani z SK ale także inni obrandowani i uważajacy się za PRO rajderzey i o zgrozo także szosowcy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
to kup go sobie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
rk0kR2 ynaifuphsjpt
hahah jaki Archeolog post z 2007.

A co zrobić jak nie mam licznika nie jest to obowiązkowe :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
wg przepisów unijnych to prędkość do 25 km/h
widać tylko w Polsce mentalność taka że wszystkim wszystko przeszkadza
I'm not wothry to be in the same forum. ROTFL
a kto "mnie"* zlapie?
Policja probowala i rady nie dala ;)

*wstaw tez inych ;) szybkich i wscieklych ;) :P
spoko dziecko to i pobłogosławię na drogę, ale dorosłemu kija wsadze w szprychy jak nic, bez zmiłowania żadnego,
tak sie zastawnawiam czy jest jakies "ograniczenie predkosci" na sciezce tzn czy straz miejska moze wlepic mandat za zbyt szybka jazde?
no to jestem ciekawy ktoz to byl :)

to teraz juz wiecej osob sie przynaje, ze jezdzi i to nawet 40 km/h :)

ludzie na sciezki zwykle dla pieszych, rowerzysci na rowerowe!

moze jak kogos rozjada n asciezce rowerowej to inni sie naucza, ze tam sie nie chodzi tylko jezdza ;)

P.

PS: ostatnie zdanie to byl zart - wiem, ze na pewno by sie rozpoczela gadka o wariatach na rowerach, ze za szybko, ze bez glowy itp - mimo, iz to piesi lamia prawo

swoja droga to chyba nie najlepszy pomysl tam jezdzic, choc czasem pewnie moze byc fajnie... ja najwczesniej sie tam pokaze po koniec wrzesnia ;) moze na 1 przejazdzke :)
no i ja potwierdzam
koles lecial osotro 35 -40 km/h
ciagnmalem za nim do brzezna gdzie zawrocil i do domku mknal sopot

jechal git nawet powiem ostrorznie ale nie na tym odcinku tu duzo od rowerzysty niezalezy tylko tych luddzi na sciezkach rowerowych

pozdr
świete Krowy w cudzyslowie = piesi na wedrujacy stadami po rowerowych sciezkach.... o wywrotke na prawde nie trudno - i swietego wyprowadza z rownowagi

Pozdrawiam
arek ::SK::
Hm, ciekawa opcja "swiete krowy" , co rozumiesz pod tym terminem ? Jesli mozesz to sprecyzuj, czyz bysmy byli w indiach ? Jestes hinduista ?
z buta bo tak jest napisał(a):

> od dzis zaczynam kontrolować wasze zachowanie, jak któryś będzie szalał to kij w szprychy wsadzę i będzie kaplica

By odebrac Ci racje kazdemu sil zbraknie - kontrola radykalow i frustratow zawsze jest na miejscu. Kij w rekach debila duzo grozniejszy w skutkach bywa niz rower na ktorym zwykl dokazywac ;)

Zgodnie z grozba/obietnica bezczescilismy wczoraj z Nika sciezki rowerowe Mierzei Helskiej. Zdazylo sie mi przynajmniej kilkakroc przekroczyc 30ke ... no ale przeciez nie sposob zostawac za dzieckiem.
Pomimo "szalenstw" obylo sie bez ekscesow - baczenie mielismy na "Świete Krowy", ktorych bez liku na calej dlugosci - zdaniem mym przy odrobinie checi uda sie pogodzic rozsadek i szybka jazde.
( Przy okazji chcialbym mit obalic o "oddzialywaniu na turystki" - z autopsji zapewnic moge, ze nie o predkosc tu chodzi ;) )

Material dowodowy:
http://fotocykle.pl/2hel.html

Pozdrawiam
arek ::SK::
SK macie się zacząc zachowywać na ściezkach, od dzis zaczynam kontrolować wasze zachowanie, jak któryś będzie szalał to kij w szprychy wsadzę i będzie kaplica, wszystkim dbającym o zycie dzieci też radzę kije w ręce wziąc i eliminowac debili, ciach i po kłopocie,
Widze ze z tak prostej sprawy zrobila sie cala historia. Normalnie politykow ci u nas wysyp, co drugi gada jak lepper po piwie. (tak wogle to co to ci killersi ?) A przeciesz wystarczy miec troche wyobrazni i nie bylo by tematu.. Jezdzic tak zeby nie zrobic nikomu krzywdy i nie wnerwiac normalnych ludzi (spacerowiczow ) Tu naprawde nie trzeba duzo myslec i kombinowac jak kon pod gore . Podejrzewam ze to z powodu tych "killersow" podpici kolesie rozbijaja butelki na sciezce. Codziennie jade ta trasa do pracy w gdansku (z sopotu) i slalom miedzy szklem nigdy mnie nie omija jakos.
klaki napisał(a):
> albo patrza do tyłu naboki zamiast na
> droge!

Tak jest, a do tego maja czarne koszulki, ktore zlewaja sie z otoczeniem i kolorowe napisy na nich, ktore przyciagaja z kolei komary! Sam osobiscie wiedzialem jak za jednym killeresem gonił komar! A przeciez taki komar moze wpasc komus do oka i przez to sie ktos rozbije na drzewie!
Jestem za tym, zeby im calkowiecie zakac jazdy po sciezkach oraz wszytkim, ktorzy robie wiecej niz 200 km w ciagu roku na rowerze lub maja rower warty wiecej niz 1000zl, bo to szpanerstwo;)

jesli obok kreca sie dzieciaki czy ludzie wchodza na sciezke jedzie sie 15-20
albo mniej dostosowanie predkości niestety niewychodzi szczególnie młodziezy pedzacych na złamanie karku srodkiem ściezki niezwracajac uwagi ze ktos jedzie z przeciwka albo wyjezdza z bocznej uliczki niezwracajac uwage czy ktos niejdzie prosto.podobnie jak kierowcy w autach to chyba jakaś przypadłośc narodowa?
Niewsponminajac o tym ze jadą sobie parami zajmujac cała szerokość trasy rowerowej albo patrza do tyłu naboki zamiast na droge!
do góry