Widok

Spinning - czym wspomóc odchudzanie !!

Witam
Od 3 tygodni minimum 3 razy w tygodniu trenuję spinning.
Zmieniłam tez niektóre rzeczy w diecie.
Prosze o pomoc jakim środniek ewentualnie mogłabym wspomóc proces odchudzania ????
Zostało mi do zrzucenia kilka kg sprzed ciąży.

Dzieki i pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chwaląc się brakiem efektu jojo trzeba podać czas inaczej nie ma to sensu. Jeśli rok lub dłużej to można powiedzieć że nie ma jojo jeśli mniej to wypada się wstrzymać z ogłaszaniem sukcesu.

Szukając w necie informacji o Foreverslim widziałem tylko opcje zakupu tego specyfiku przez internet. Skoro to taki cudowny środek dopuszczony do obrotu to dlaczego nie można go kupić w aptece.

Wspomaganie odchudzania chemią jest zawsze mocno ryzykowne. Nie wiemy jakie będą efekty uboczne i co będzie po odstawieniu specyfiku. Dlatego najlepiej poszukać własnej diety opartej o produkty które lubimy. Dodając do tego aktywność fizyczną będziemy mieć efekt.
W moim przypadku wystarczyła rezygnacja z wędlin na śniadanie i pieczywa na kolację. Jedzenie częściej ale mniej załatwiło uczucie głodu. Na kolację polecam zestawy surówek z kapusty, która ma mało kalorii ale bardzo dobrze wypełnia brzuch i do tego zawiera cenne minerały.

Ja schudłem 10 kg i też najmłodszy nie jestem.
Bo naprawdę dzięki Foreverslimowi mozna schudnąc sporo tylko trzeba się do tego przyłożyć.A po trzech miesiącach cieszyć się z efektów swojej pracy i mieć satysfakcje z tego jak sie wygląda.
Nie będę ukrywać żę jestem już w tym wieku kiedy metabolizm znacznie zwalnia.Owszem nadprogramowych kilogramów dorobiłam się wcześniej ale chciałam spróbować to zrzucić.Wspomagałam się Foreverslimem dla mnie duży plusem było to żę dzięki tym tabletką nie czułam się głodna ani nie miałam napadów głodu co często mi się zdarzało.U mnie spadek wagi w pierwszych tygodniach to 2 kg tygodniowo potem było mniej.Łącznie schudłam 15 kg bez jo-jo i skutków ubocznych.
PS
Powinno być 1 kg tygodniowo czyli 4 kg miesięcznie
Wszystko fajnie ale nie stosując żadnych wspomagaczy chudłem 1 kg miesięcznie. Wystarczyła opisana wyżej dieta i ruch - 1 miesiąc = 4 kg mniej.

Z tego co poczytałem proponowane środki działają jeśli jest aktywność fizyczna. Nie ma też gwarancji że nie będzie skutków ubocznych.
Pytanie czy tabletki faktycznie przyśpieszą spalanie tłuszczu i czy bardzo szybka redukcja jest zaletą ?

Dużo zależy też od ilości nadmiarowych kilogramów i wieku. Ja miałem 10 kg za dużo. Im więcej kilogramów i im człowiek starszy tym jest większy problem z odchudzaniem.
Dość skutecznym produktem jest Clenburexin. Fajnie pobudza przed treningiem i podwyższa temperaturę ciała - dzięki temu przyspieszone jest spalanie tłuszczu. Z tego co się orientuję ma on naturalną ziołową recepturę bez dodatków chemii. Znajomi używali i mówili, że efekty są widoczne. Sama Karnityna i CLA działa słabo, raczej bym nie polecał. A ja sam stosowałem Lipo X Pack - 1 miesiąc = 3kg mniej. Oczywiście dieta i trening najważniejszy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ciekawe że wpis polecający w/w specyfik do odchudzania pojawia się praktycznie dokładnie co tydzień.
Przypuszczalnie jest to więc 1 osoba, która nie odchudzała się tylko jest zainteresowana sprzedażą tego specyfiku.
Gdy poszuka się w sieci informacji na jego temat można znaleźć diametralnie różne opinie.
Jeśli nie odchudzi ciała to z pewnością odchudzi konto.
Można go stosować 3 miesiące z czego można wnioskować że jest szkodliwy ale osobiście podejrzewam że jest to chwyt marketingowy czyli sugerowanie że odchudza szybko i intensywnie.
Wyczytałem też że stosując go trzeba 2 razy dziennie ćwiczyć po pół godziny i przypuszczam że to jest właśnie sekretny składnik odchudzający tego specyfiku.
Jeśli ktoś koniecznie chce kupić ten specyfik to mogę za połowę jego ceny sprzedać witaminę C z zaleceniem odstawienia wszelkich słodyczy oraz śmieciowego jedzenia i 1 godziną ćwiczeń codziennie. Efekt odchudzania gwarantowany.
Pięknie ale Foreverslim to jakiegoś rodzaju chemia i wszelkie tego typu środki to ostateczność. Jest to obciążone dużym ryzykiem efektu jojo po zaprzestaniu stosowania, a do tego mamy drenaż kieszeni.

Po co szpikować się chemią jeśli wystarczy konsekwencja w aktywności i dobrana dieta. Optymalnie jeśli dietę dobierzemy sobie sami tak żeby jeść to co lubimy tylko np w innych zestawieniach i ilościach.

Niemożliwe jest że nie wrócił żaden kilogram, a trochę czasu to bardzo względna jednostka czasu.
Ważąc się rano i wieczorem będziemy mieli na wadze różnice kilograma lub coś koło tego. Także miesiące zimowe nie sprzyjają aktywności więc kilogram czy dwa zwłaszcza po świętach przybywa momentalnie.

Można pozbyć się nadwagi ale wahania wagi raczej będą.

Wagę trzeba kontrolować i odpowiednio reagować gdy jest "mały problem".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tylko że u mnie do dnia dzisiejszego nie wrócił żaden kilogram.A minęło już trochę czasuod kiedy nie biorę Foreverslimu owszem zwracam uwagę na to co jem staram sie unikać słodyczy ale nie zawsze mi się to udaje.Mimo to waga nadal jest wnormie.
Tabletki są zbędne a 2 kg tygodniowo to za dużo.
8 kg mniej miesięcznie to szok dla organizmu i faktycznie mogą być napady głodu a potem efekt jojo.

Organizm trzeba przyzwyczaić powoli tak żeby efekt był długotrwały.
Trzeba z jadłospisu wyrzucić słodycze i zastąpić je owocami, zrezygnować ze słodzonych napojów i przejść na mineralkę. To absolutna podstawa.

Super diety są zbędne.
Moja przetestowana osobiście propozycja
Śniadanie - kromka chleba może być pszenny i kolejna co 2 / 3 godziny do obiadu (w sumie 3 kromki)
Obiad - dowolny.
Kolacja - owoce, warzywa lub ryby.

Jeśli do tego doda się aktywność fizyczną będziemy mieli spadek wagi.
Aktywność czyli po ćwiczeniach ma być mokra koszulka i ważna jest konsekwencja.
Optymalnie jeśli dojeżdża się rowerem do pracy. Czyli oszczędzamy pieniądze na dojazd, oszczędzamy czas po pracy bo nie musimy poświęcać go na ćwiczenia, nie zapomnimy o ćwiczeniach.
Nie każdy jest wstanie schudnąć stosując tylko dietę .Będąc na diecie i codziennie ćwicząc po godzinie dodatkowo stosowałam Foreversli.Dzięki tym tabletką nie miałam napadów głodu.A był to mój największy problem stosując diety.Waga zdecydowanie też spadał szybciej.U mnie tygodniowy spadek wagi wahała sie między 1,5 a dwa kilo.
1. Temat jest z 2012 roku
2. Przy porządnym godzinnym treningu każdego dania i nieobżeraniu się spadek wagi o 1 kg tygodniowo nie jest niczym niezwykłym i tabletki są zbędne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Stosowałam tabletki Foreverslim dla mnie te tabletki to rewelacja .Do tego dwa razy dziennie ćwiczenia po 30 minut.W ciągu trzech miesięcy udało mi się schudnącć16 kg.
Slimette z http://NUTRiNa.pl powinno rozwiązać Twój problem. Nie ma za co :) tak na przyszłość
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Każda zmiana diety daje pewne zmiany, ale to nie jest proste - potrzebne trochę ruchu, eliminowanie kolacji. Na samej diecie daleko nie zajedziecie. Dodajcie do tego choćby tabletki foreverslim - z czasem zauważycie fajne efekty. Dla skuteczności trzeba łączyć wiele technik ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Polecam interwaly i treningi z pulsometrem.kazdy trening powinien byc urozmaicony,ciagle ta sama praca treningowa na dluzsza mete nie czyni postepow.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zadnej chemii...cierpliwosc najwazniejsza,cwiczenia wzmacniajace,buduj delikatnie mase miesniowa dzieki temu spalisz wiecej kalorii-bo im wiecej miesni tym wiecej pracy musi wykonac organizm,zmieniaj cwiczenia,jak mozesz wrzuc sobie np bieganie na swiezym powietrzu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z własnego doświadczenia mogę stwierdzić że jazda na rowerze nie jest najlepszą formą odchudzania.
Był czas że kilka lat od wiosny do zimy codziennie jeździłem godzinę rowerem w terenie ze średnim tempem 30 km/h.
Niestety ku mojemu zdumieniu nie zaowocowało to spadkiem wagi.

Jeśli chcesz zbić wagę to 3 treningi tygodniowo nie wystarczą.
Mimo wszystko proponowałbym nie liczyć na cudowne suplementy, bo na 100% odchudzą twoją kieszeń ale Ciebie nie koniecznie, a do tego mogą zaszkodzić.

Proponowałby codzienne biegi lub inną aktywność tak żeby po treningu koszulka i spodenki były mokre od potu. Bardzo dobra jest też skakanka - taki prosty ale jakże skuteczny sprzęt.

Nie jestem zwolennikiem specjalnych diet ale ostatnio zrezygnowałem z soków i wszelkich napojów słodzonych na rzecz wody mineralnej i w 2 miesiące straciłem 4 kg.
musisz jeść 5 posiłków dziennie małych, ale zbilansowanych wartościowo czyli białko jaj, piersi kurczaka, kasza gryczana, ryż, warzywa, owoce... staraj się przygotowywać samodzielnie posiłki bez półproduktów..gdy czujesz głód zjedz banana... gdy masz ochote na sodycze(puste kalorie) zjedz lepiej trochę miodu, suszone owoce, ziarna zlonecznka, dyni...do picia zielona herbata -sypana-nie express(w Biedronce jest sypana zielona, i zielona z białą ) woda mineralna...
ja trenuję na siłownii...i przerobiłam na sobie trening z dietą i bez ...nadwagę i zbijanie wagi ...
pozdro
dodam że chodzi o tabletki - blo CLA ?? l-karnityna ??? Therm line ?? czy może coś jeszcze innego ?

Inne tematy z forum Sport

Motywacja w sportach górskich (17 odpowiedzi)

Wspinaczka i kolarstwo górskie to dyscypliny, które wymagają nie tylko siły fizycznej, ale też...

do góry