Widok

Spirala... / Qlaira

Cześć
Miałam założoną zwykła wkładkę - niestety po 3 miesiącach musiałam ją usunąć, ponieważ miałam silne bóle podbrzusza. Dodam, że spirala założona była poprawnie, jak również nie przesunęła się.
Poprostu chyba nie polubiła się z moją macicą ;-)
Dziś rozpoczęłam branie tabletek antykoncepsyjnych - Qlaira.
Jednak zastanawiam się nad założeniem wkładki hormonalnej - Mirena.

Czy któraś z Was miała problemy po założeniu zwykłej spirali i po zmianie na hormonalną one ustały?

Może są tu też Dziewczyny biorącę Qlairę ? :-)
Jak narazie po przeczytaniu opinii na różnych forach o tych tabletkach, nie jestem nastawiona optymistycznie ;-)
www.naszekobiece.fora.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A miałaś zrobione usg przed założeniem spirali> Bo jak nie, to jest błąd lekarza i składałabym bym reklamację na usługę. Przecież możesz mieć mięśniaki albo torbiele, co generalnie w ogóle wyklucza użycie spirali .
Mechanizm działania wszystkich spiral jest podobny więc bez badań się nie obejdzie, a skoro takie pytania zadajesz na forum to znaczy że twój ginekolog to zwykły patałach bo ci nie udzielił pełnej informacji przed zabiegiem tylko na kasę naciąga.
Pozdro.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oczywiście, że miałam robione USG przed założeniem. Wszytko było wporządku.
Nie mam ani torbieli ani mięśniaków.

Zastanawiam się czy ktoś również nie tolerował tej "zwykłej" spirali a po założeniu hormonalnej wszystko wróciło do normy...
www.naszekobiece.fora.pl
Ja mialam bardzo podobną sytuację. Najpierw zwykla spirala - straszne bóle podbrzusza i bardzo obfite miesiączki. Po pół roku, już inny lekarz usunął mi tą spirale, przepisał tabletki anty aby wszystko w środku się podgoiło i następnie miałam założonął "Mirenę". Muszę przyznać, że wkładkę Mirenę wspominam bardzo dobrze.
ja jestem już w połowie opakowania tabletek Qlaira :-)
czuję się rewelayjnie - to pierwsze tabletki, po których nie mam tej okropnej migreny :-)
www.naszekobiece.fora.pl
Spirale to syf farmaceutyczny.
Zarabiają potem na powikłaniach.
,, Twórz problemy....i dzielnie potem z nimi Walcz,,
Syfeeek' jest
Witam, niekoniecznie lekarz jest do niczego. Miałam zwykłą wkladke i ci miesiąc ból i krwawienia duże, później miałam mirene i rewelacja, żadnych krwawień, bóli, teraz zarzywam tabletki qlaira 3 opakowanie, niby ok, ale myślę o mirenie i na pewno za parę miesięcy ją sobie założę.
WITAJ BRAŁAM QLAIRE 4 MIESIĄCE NIESTETY PODNOSIŁA MI CIŚNIENIE I PLAMIŁAM OD 16 TABLETKI, DOSTAŁAM OD NIEJ ŚLICZNEGO CELULITU. MOJA GINEKOLOG TWIERDZI, ŻE JESTEM WYJĄTKIEM POZDRAWIAM.
mi rewelacyjnie służy - to pierwsze tabletki po których dobrze się czuję :-)
www.naszekobiece.fora.pl
czytałam o niej masę negatywnych opinii
ale spotkałam się również z teorią, że kobiety, które już rodziły o wiele łatwiej ją tolerują
www.naszekobiece.fora.pl
Mam mirene, kiepska sprawa. Okres co 22lub 25 dni, wielkie twarde i trudno gojace sie pryszcze na twarzy i plecach i czeste bole podbrzusza. W usg wszystko jest ok.
Chce juz ja wyjac. W wysokich obcasach wypowiadal sie niedawno ginekolog, ze u nas jest jakos szal na wkladanoe miren, ktore b. Psuja cere. On zaklada wkladki 10 x tansze, i lepsze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
biorę Qlairę od 8 miesięcy. polecam. nie mam plamień w trakcie. nie przybrałam na wadze. nie mam problemów z cerą. ktoś pisał o cellulicie - nic takiego. tylko najlepiej wybierz sobie jedną aptekę, bo jest duża rozpiętość cenowa. ja płacę 45zl w aptece koło domu, ale spotkałam się już w centrum gdańska, że kosztowała prawie 55zł.
No widzisz - każda kobieta ma inny organizm. Jedna czuje się dobrze a drugiej dane tabletki wogóle nie odpowiadają.
Ja już Qlaira dawno nie używam.
Przy pierwszym opakowaniu było ok ale po kolejnych 2 pojawiły się zawroty głowy, codzienne migreny, problemy ze wzrokiem i huśtawki nastrojów.
Po niej przerabiałam też spirale ale po 3 miesiącach byłam zmuszona ją usunąć.
Obecnie nie stosuję żadnego z tych środów i czuję się rewelacyjnie.
Mój organizm poprostu źle znosi chormonalną antykoncepcję i niestety ja zażywać jej nie mogę.
www.naszekobiece.fora.pl
A czy któraś z was używa spirali niehormonalnej?

Czy jest szansa, aby lekarz założył ją, jeśli się nie rodziło?
Ja miałam niechormonalną 3 miesiące :-) dłużej nie dałam rady.
Bardzo źle się czułam. Kłucia i skurcze jakbym miała zaraz ją urodzić - poważnie :-)
Mój organizm poprostu nie tolerował ciała obcego.
Nie wiem jak z zakładaniem - ja akurat jestem po 2 cesarskich cięciach i ginekolog stwierdziła , że założenie nie będzie łatwe.
Przyjemnie nie było, bolało jak cholera ;-)
www.naszekobiece.fora.pl
Mam zwykła spirale od ponad dwóch lat. Ogólnie jest ok, tylko miesiączki długie i obfite. Samo założenie też mało przyjemne, ale do przeżycia;) Co do założenia to nie zaleca się kobiecie która nie rodziła, ale słyszałam o ginekologach którzy mimio wszystko je zakładaja. Najlepiej poradz się swojego ginekologa:) Pozdrawiam

Spirala to syf... Farmacja..,
gdzie najtaniej dostanę qlaire w gda?
Polecam kupić w aptece internetowej : http://www.doz.pl/
Wybierasz sobie miejsce w którym chcesz odebrac leki.
Tytaj Qlaira kosztuje 46,21zł, taniej nie znalazłam.

Inne tematy z forum Zdrowie

Brak seksu w udanym związku (9 odpowiedzi)

Mamy z partnerem ogromny problem. Mimo tego że jesteśmy ze sobą blisko, że w związku jest miłość...

rehabilitacja NFZ (20 odpowiedzi)

czy ktoś się orientuje, czy gdziekolwiek w Trójmieście jest szansa na rehabilitację z NFZ ?

onkologia na Zaspie?? (12 odpowiedzi)

jaka jest Wasza opinia na temat oddzialu onkologicznego na Zaspie. Pilnie potrzbuję informacji na...

do góry