Widok
Spirala... / Qlaira
Cześć
Miałam założoną zwykła wkładkę - niestety po 3 miesiącach musiałam ją usunąć, ponieważ miałam silne bóle podbrzusza. Dodam, że spirala założona była poprawnie, jak również nie przesunęła się.
Poprostu chyba nie polubiła się z moją macicą ;-)
Dziś rozpoczęłam branie tabletek antykoncepsyjnych - Qlaira.
Jednak zastanawiam się nad założeniem wkładki hormonalnej - Mirena.
Czy któraś z Was miała problemy po założeniu zwykłej spirali i po zmianie na hormonalną one ustały?
Może są tu też Dziewczyny biorącę Qlairę ? :-)
Jak narazie po przeczytaniu opinii na różnych forach o tych tabletkach, nie jestem nastawiona optymistycznie ;-)
Miałam założoną zwykła wkładkę - niestety po 3 miesiącach musiałam ją usunąć, ponieważ miałam silne bóle podbrzusza. Dodam, że spirala założona była poprawnie, jak również nie przesunęła się.
Poprostu chyba nie polubiła się z moją macicą ;-)
Dziś rozpoczęłam branie tabletek antykoncepsyjnych - Qlaira.
Jednak zastanawiam się nad założeniem wkładki hormonalnej - Mirena.
Czy któraś z Was miała problemy po założeniu zwykłej spirali i po zmianie na hormonalną one ustały?
Może są tu też Dziewczyny biorącę Qlairę ? :-)
Jak narazie po przeczytaniu opinii na różnych forach o tych tabletkach, nie jestem nastawiona optymistycznie ;-)
www.naszekobiece.fora.pl
A miałaś zrobione usg przed założeniem spirali> Bo jak nie, to jest błąd lekarza i składałabym bym reklamację na usługę. Przecież możesz mieć mięśniaki albo torbiele, co generalnie w ogóle wyklucza użycie spirali .
Mechanizm działania wszystkich spiral jest podobny więc bez badań się nie obejdzie, a skoro takie pytania zadajesz na forum to znaczy że twój ginekolog to zwykły patałach bo ci nie udzielił pełnej informacji przed zabiegiem tylko na kasę naciąga.
Pozdro.
Mechanizm działania wszystkich spiral jest podobny więc bez badań się nie obejdzie, a skoro takie pytania zadajesz na forum to znaczy że twój ginekolog to zwykły patałach bo ci nie udzielił pełnej informacji przed zabiegiem tylko na kasę naciąga.
Pozdro.
Ja mialam bardzo podobną sytuację. Najpierw zwykla spirala - straszne bóle podbrzusza i bardzo obfite miesiączki. Po pół roku, już inny lekarz usunął mi tą spirale, przepisał tabletki anty aby wszystko w środku się podgoiło i następnie miałam założonął "Mirenę". Muszę przyznać, że wkładkę Mirenę wspominam bardzo dobrze.
Mam mirene, kiepska sprawa. Okres co 22lub 25 dni, wielkie twarde i trudno gojace sie pryszcze na twarzy i plecach i czeste bole podbrzusza. W usg wszystko jest ok.
Chce juz ja wyjac. W wysokich obcasach wypowiadal sie niedawno ginekolog, ze u nas jest jakos szal na wkladanoe miren, ktore b. Psuja cere. On zaklada wkladki 10 x tansze, i lepsze.
Chce juz ja wyjac. W wysokich obcasach wypowiadal sie niedawno ginekolog, ze u nas jest jakos szal na wkladanoe miren, ktore b. Psuja cere. On zaklada wkladki 10 x tansze, i lepsze.
biorę Qlairę od 8 miesięcy. polecam. nie mam plamień w trakcie. nie przybrałam na wadze. nie mam problemów z cerą. ktoś pisał o cellulicie - nic takiego. tylko najlepiej wybierz sobie jedną aptekę, bo jest duża rozpiętość cenowa. ja płacę 45zl w aptece koło domu, ale spotkałam się już w centrum gdańska, że kosztowała prawie 55zł.
No widzisz - każda kobieta ma inny organizm. Jedna czuje się dobrze a drugiej dane tabletki wogóle nie odpowiadają.
Ja już Qlaira dawno nie używam.
Przy pierwszym opakowaniu było ok ale po kolejnych 2 pojawiły się zawroty głowy, codzienne migreny, problemy ze wzrokiem i huśtawki nastrojów.
Po niej przerabiałam też spirale ale po 3 miesiącach byłam zmuszona ją usunąć.
Obecnie nie stosuję żadnego z tych środów i czuję się rewelacyjnie.
Mój organizm poprostu źle znosi chormonalną antykoncepcję i niestety ja zażywać jej nie mogę.
Ja już Qlaira dawno nie używam.
Przy pierwszym opakowaniu było ok ale po kolejnych 2 pojawiły się zawroty głowy, codzienne migreny, problemy ze wzrokiem i huśtawki nastrojów.
Po niej przerabiałam też spirale ale po 3 miesiącach byłam zmuszona ją usunąć.
Obecnie nie stosuję żadnego z tych środów i czuję się rewelacyjnie.
Mój organizm poprostu źle znosi chormonalną antykoncepcję i niestety ja zażywać jej nie mogę.
www.naszekobiece.fora.pl
Ja miałam niechormonalną 3 miesiące :-) dłużej nie dałam rady.
Bardzo źle się czułam. Kłucia i skurcze jakbym miała zaraz ją urodzić - poważnie :-)
Mój organizm poprostu nie tolerował ciała obcego.
Nie wiem jak z zakładaniem - ja akurat jestem po 2 cesarskich cięciach i ginekolog stwierdziła , że założenie nie będzie łatwe.
Przyjemnie nie było, bolało jak cholera ;-)
Bardzo źle się czułam. Kłucia i skurcze jakbym miała zaraz ją urodzić - poważnie :-)
Mój organizm poprostu nie tolerował ciała obcego.
Nie wiem jak z zakładaniem - ja akurat jestem po 2 cesarskich cięciach i ginekolog stwierdziła , że założenie nie będzie łatwe.
Przyjemnie nie było, bolało jak cholera ;-)
www.naszekobiece.fora.pl
Mam zwykła spirale od ponad dwóch lat. Ogólnie jest ok, tylko miesiączki długie i obfite. Samo założenie też mało przyjemne, ale do przeżycia;) Co do założenia to nie zaleca się kobiecie która nie rodziła, ale słyszałam o ginekologach którzy mimio wszystko je zakładaja. Najlepiej poradz się swojego ginekologa:) Pozdrawiam
Polecam kupić w aptece internetowej : http://www.doz.pl/
Wybierasz sobie miejsce w którym chcesz odebrac leki.
Tytaj Qlaira kosztuje 46,21zł, taniej nie znalazłam.
Wybierasz sobie miejsce w którym chcesz odebrac leki.
Tytaj Qlaira kosztuje 46,21zł, taniej nie znalazłam.