Widok

Spirala mirena-plusy i minusy,cena

Witam, proszę o opinie odnośnie spirali mirena, czy odczuwalyscie jakies skutki uboczne? Jakie sa obecnie ceny np. W Gdyni za spirale + założenie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzisiaj tyle zapłaciłam za wkładkę plus założenie. Nie wiem jak jest u innych kobiet ale mnie mocno bolało.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Po jakim czasie wyjelas?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja miałam krwawienia. I bolał mnie brzuch

Musialam ostatecznie wyjąć
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lewosert to też wkładka hormonalna, ten sam hormon co w mirenie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szukam wkładki niehormonalnej , podasz nazwę ?

Witam po jakim czasie przeszły pani krwawienia?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Brawo o to właśnie chodzi że spirale zakładają kobiety które już urodziły a nie chcą więcej zajść w ciążę jestem za .... I potwierdzam że czas najwyższy sięgnąć po wiedzę i doedukowac się
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sylwia jesteś zbyt płytka i masz wąski zakres myślenia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadzam sie nigdy wiecej

Spiralę raczej zakłada się kobietą które już rodziły-proszę trochę się doedukować zanim wygłasza się takie komentarze
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9

Misia Ja mam od dwóch lat mirene i strasznie się czuje tak jak Ty myślałam że jestem przemęczona aż niedowiary że można się tak źle czuć. Czy to możliwe że od tego są takie skutki uboczne?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Za miałam założona mirene w sumie drugą .
Po dowcipna latach wyjęłam a czemu ?
25% komórek nowotworowych , śledziona wysiadła ,nerki do bani zero witamin spadek żelaza zero ,braki witamin gdzie się suplementują codziennie . Ból pęcherza jajników , ból krzyża . A świadomość taka a bo za dużo pracuje a bo nie mam czasu odpocząć a za dużo nosze itd itd wymówek multum ale nad tym bym nie pomyślała ze taki ma wpływ na nas na nasz ogranizm .

Koniec od dziś naturalna antykoncepcja .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

21 lat temu urodziłam ostatnie dziecko - nigdy nie stosowłam żadnych sztucznych (niosących ryzyko różnych chorób) metod antykoncepcyjnych i dziwię się że obecnie młode kobiety chcą wiedzieć wiele a niechcą poznać swojego organizmu... Za darmo, nieszkodząc sobie naprawdę można współrzyć z ogromną przyjemnością, wystarczy odrobina uważności by ominąć dni płodne. Zachęcam do naturalnego planowania rodziny. Mimo upłuwu lat nadal za każdym razem jest to piękne przeżycie niczym nie zmącone
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 47

Ja stosuje antykoncepcje bo nie chce mieć więcej dzieci mam 2 i mi wystarczy. Jestem szczęśliwa żona i matka a nie malolata co pieprzy się na prawo i lewo.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

Też myślałam ostatnio o wkładce, ale póki co biorę Vixpo bo miałam straszny pms, bóle mi dokuczały okrutne, a teraz jest już lepiej, tabletki biorę od 3 miesięcy, nie wiem czy wkładka to dobre rozwiązanie dla mnie.

Tzn że jest nadzieja? Bo zakładałam pod koniec okresu... O spontanicznym seksie mozna tylko pomarzyć... bo cały czas krwawię.... następny okres niedługo

A mozna wiedziec u ktorej pani dr tyle kosztuje?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

" Puszczać się bez konsekwencji... Świat już upada "

Jakiez to pisowskie...

Ty pewnie puszczasz sie konsekwentnie???
Zdecydowałam sie na wkładkę nie hormonalna, zapłaciłam duzo mniej, nie mam stanów zapalnych, jedynie obfitsze okresy ktore powinny z czasem sie unormować.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

@Miśka ma rację przecież antykoncepcja nie jest tylko po to żeby nie zajść w ciąże... przecież są różne przypadki. Dla niektórych tabletki to tez sposób na poprawe cery i walke z tradzikiem. Hormony mają ogromne znaczenie dla organizmu. Ja sama mialam straszne problemy z hormonami i w sumie pomogly dopiero tabletki. Ale że z czasem i te przestaly sie sprawdzac, bo przy zmianach ciezko bylo je spasowac mojemu lekarzowi, to stwierdzialm ze decyduje się na wkładkę levosert Mam ją już 2 rok i wg mnie to idealny "zamiennik" spirali, której do tej pory sie boje. Spirala jest chyba dla mnie zbyt drastyczna metoda, a wkladka uwalnia tylko jeden hormon i dziala domacicznie. Ja jestem mega zadowolona
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Raczej nie powiedziałabym. Wszelkie te dobrze prowadzące się dziewczyny w kolejce do ginekologa... A potem ślub w kościele w białym welonie, jak dziewica.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 16

Inne tematy z forum Kobieta

Ulubione perfumy (9 odpowiedzi)

Cześc. Jakie są Wasze ulubione zapachy na co dzień? Jesli chodzi o mnie to uwielbiam Dior pure...

Gadżety erotyczne na rocznicę z żoną (43 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

do góry